Pocetna » Ljubav i Sex


Šest razloga zašto ne uživate u seksu
  Ocenite članak: 1
pregleda: 474
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-03-18


Fizički i emocionalni problemi često mogu negativno uticati na sposobnost da uživate u seksu i svim njegovim čarima. Ipak u većini slučajeva bitno je suočiti se sa problemom i prevazići ga, jer skoro uvek postoji način za to. Prvi korak je da shvatite šta vam se zapravo dešava. Pred vama je šest najčešćih razloga zašto ne uživate u seksu...Jednostavno niste spremni
Kako biste zaista uživali u seksu vaše telo mora biti spremno na to. Ne samo mentalno i emocionalno, već psihološki i biološki. Pre nego što iskusi orgazam, žensko telo prolazi kroz čitav seksualni ciklus gde se suočava sa različitim dilemama. Bitno je da dopustite telu da uživa u predigri i da ne radite ništa na silu. Ako dođete u situaciju da vam telo kaže kako želi još predigre, to morate glasno reći i svom partneru kako biste distigli maksimalno zadovoljstvo. Predigra nije samo nešto što volimo, već i što nam je potrebno.


Sram i krivica
Mozak je najveći seksualni organ! Ako ne razmišljate tomo seksa, veoma je teško da kontrolišete telo i prepustite se uživanju. Možda nejveći doprinos nemogućnosti da naš mozak uživa u seksu dolazi od pomešanih i nezdravih poruka o ženskoj sekualnosti. Ako vas okružuju krivica i sram, seks će kreirati način razmišljanja kojim je veoma teško da u potpunosti uživate.


Niste zainteresovani za partnera
Mada je malo onih koji će to priznati, razlog za neuživanje u seksu može biti i taj što niste iskreno zainteresovani za osobu sa kojom ste. Možda ga smatrate sebičnim ljubavnikom, ili njihovu higijenu dovodite u pitanje. Kako god, ako vas partner ne privlači ni seks neće biti uzbudljiv. Razmislite o vašoj vezi, jer ako igrate lažen uloge seks neće biti zadovoljavajući.


Imate negativno mišljenje o sebi
Ako se ne osećate komforno u sopstvenoj koži, to će uticati i na sposobnost da uživate u seksu. Ukoliko vam je samopouzdanje nisko, manje ćete želeti da pričate o sebi u i van spavaće sobe. Ne možete očekivati od partnera da mu budete dostojani, ako nemate i sami takvo mišljenje.


Pod strestom ste
Orgazam je odličan način za oslobađanje od stresa, ali isto tako stres može da upropasti uživanje u seksu. Bilo koja vrsta anksioznosti može da ugrozi želju za seksom jer snažno utiče na psihu i orgazam. Pronađite način da se "destresirate", jer će to pozitivno uticati na kvalitet vaših seksualnih iskustava.


Medicinski razlozi
Ponekad je nemogućnost da uživate u seksu van naše kontrole, kada drugi medicinski uslovi igraju važnu ulogu. Nekoliko faktora koji mogu doprineti nedostatku seksualnog zadovoljstva su hormoni, protok krvi, neželjeni efekti prilikom uzimanja lekova.


Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.

|