Pocetna » Ljubav i Sex


Šest razloga zašto ne uživate u seksu




  Ocenite članak: 1
pregleda: 983
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-03-18


Fizički i emocionalni problemi često mogu negativno uticati na sposobnost da uživate u seksu i svim njegovim čarima. Ipak u većini slučajeva bitno je suočiti se sa problemom i prevazići ga, jer skoro uvek postoji način za to. Prvi korak je da shvatite šta vam se zapravo dešava. Pred vama je šest najčešćih razloga zašto ne uživate u seksu...



Jednostavno niste spremni
Kako biste zaista uživali u seksu vaše telo mora biti spremno na to. Ne samo mentalno i emocionalno, već psihološki i biološki. Pre nego što iskusi orgazam, žensko telo prolazi kroz čitav seksualni ciklus gde se suočava sa različitim dilemama. Bitno je da dopustite telu da uživa u predigri i da ne radite ništa na silu. Ako dođete u situaciju da vam telo kaže kako želi još predigre, to morate glasno reći i svom partneru kako biste distigli maksimalno zadovoljstvo. Predigra nije samo nešto što volimo, već i što nam je potrebno.


Sram i krivica
Mozak je najveći seksualni organ! Ako ne razmišljate tomo seksa, veoma je teško da kontrolišete telo i prepustite se uživanju. Možda nejveći doprinos nemogućnosti da naš mozak uživa u seksu dolazi od pomešanih i nezdravih poruka o ženskoj sekualnosti. Ako vas okružuju krivica i sram, seks će kreirati način razmišljanja kojim je veoma teško da u potpunosti uživate.


Niste zainteresovani za partnera
Mada je malo onih koji će to priznati, razlog za neuživanje u seksu može biti i taj što niste iskreno zainteresovani za osobu sa kojom ste. Možda ga smatrate sebičnim ljubavnikom, ili njihovu higijenu dovodite u pitanje. Kako god, ako vas partner ne privlači ni seks neće biti uzbudljiv. Razmislite o vašoj vezi, jer ako igrate lažen uloge seks neće biti zadovoljavajući.


Imate negativno mišljenje o sebi
Ako se ne osećate komforno u sopstvenoj koži, to će uticati i na sposobnost da uživate u seksu. Ukoliko vam je samopouzdanje nisko, manje ćete želeti da pričate o sebi u i van spavaće sobe. Ne možete očekivati od partnera da mu budete dostojani, ako nemate i sami takvo mišljenje.


Pod strestom ste
Orgazam je odličan način za oslobađanje od stresa, ali isto tako stres može da upropasti uživanje u seksu. Bilo koja vrsta anksioznosti može da ugrozi želju za seksom jer snažno utiče na psihu i orgazam. Pronađite način da se "destresirate", jer će to pozitivno uticati na kvalitet vaših seksualnih iskustava.


Medicinski razlozi
Ponekad je nemogućnost da uživate u seksu van naše kontrole, kada drugi medicinski uslovi igraju važnu ulogu. Nekoliko faktora koji mogu doprineti nedostatku seksualnog zadovoljstva su hormoni, protok krvi, neželjeni efekti prilikom uzimanja lekova.