Pocetna » Zanimljivosti


Smiješne pritužbe turista: Dali ste nam bračni krevet, odgovorni ste za moju trudnoću




  Ocenite članak: 0
pregleda: 781
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-09-16


Istraživanje koje je uradilo Udruženje britanskih putničkih agencija i Thomas Cook- stranica za bukiranje smještaja, su skupili 20 smiješnih i pomalo glupih pritužbi turista koji su koristili njihove usluge.


Objavljene su pritužbe koje su stizale na stranicu Thomas Cook, a koje su pisali nezadovoljni turisti u Velikoj Britaniji. Thomas Cook je u Velikoj Britaniji najveći i najpopularniji pružatelj paket aranžmana.

1. Mislim da bi u brošuri trebalo biti objašnjeno da prodavaonice ne prodaju odgovarajuće kekse, kao što su keksi sa đumbirom i kremom.

2. Prodavači u Puerto Vallarti su lijeni i zatvaraju prodavnice poslijepodne. Često mi trebaju neke stvarčice tokom "sieste" - ovo bi trebali zabraniti.

3. Dok sam bila na odmoru u gradu Goa u Indiji, zgrozila sam se činjenicom da skoro svi restorani serviraju curry umak. Ne volim začinjenu hranu.

4. Rezervisali smo izlet u vodeni park, ali niko nam nije rekao da ponesemo kupaći kostim i peškire. Pretpostavili smo da su uključeni u cijenu.

5. Plaža je bila previše pjeskovita. Morali smo da čistimo sve kada smo se vratili u sobu.

6. Shvatili smo da pijesak nije isti kao pijesak u brošuri. Vaša brošura prikazuje bijeli pijesak, a ovaj je bio više žut.

7. Trebalo bi zabraniti sunčanje na plaži u toplesu. Mome mužu je pažnja stalno bila odvraćana, a došao se samo odmoriti.

8. Niko nam nije rekao da će u vodi biti riba. Djeca su se prestrašila.

9. Iako je u brošuri pisalo da je kuhinja potpuno opremljena, nismo zatekli rezač jaja u ladicama.

10. Bili smo na odmoru u Španiji i imali smo problem sa taksistima jer su svi bili Španci.

11. Ceste su neravne i grbave tako da nismo mogli čitati vodiš za turiste tokom vožnje do hotela. Zbog toga, propustili smo mnoge stvari koje bi naš odmor učinile ljepšim.

12. Let od Jamajke do Velike Britanije je trajao devet sati. Amerikancima je trebalo samo tri sata da stignu kući. To nije fer.

13. Uporedili smo veličinu naše jednokrevetne sobe sa trokrevetnom sobom naših prijatelja, i naša je mnogo manja.

14. U brošuri je pisalo: "Hotel ne posjeduje frizera". Mi smo profesionalni frizeri i mislim da smo zbog toga duže čekali.

15. Bilo je previše Španaca. Recepcioner je pričao španski, hrana je bila španska. Niko nam nije rekao da će tu biti toliko stranaca.

16. Morali smo čekati u redu za ulaz na čamac koji nije bio klimatizovan.

17. Vaša je dužnost kao vodiča bila da nas obavijestite o glasnim i nekulturnim gostima prije putovanja.

18. Ujeo me komarac. U brošuri nije pisalo ništa o komarcima.

19. Moj zaručnik i ja smo tražili sobu sa odvojenim krevetima, a dali ste nam sobu sa bračnim ležajem. Sada vas držimo odgovornima za nastalu situaciju i moju trudnoću. Da ste nam dali sobu kakvu smo tražili, ovo se ne bi desilo.

20. Kupili smo Ray-Ban naočale od uličnog prodavača za pet eura, a poslije smo saznali da nisu originalne.

21. Odsjeli smo u hotelu sa pogledom na park kada smo vidjeli uzbuđenog slona. Moj doživljaj nakon tog prizora mi je upropastio cijeli odmor.


IZVOR