Pocetna » Sport


Šok za Real Madrid: Benzema uhićen i pritvoren!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1458
Dodao/la: Stephanos
datum: 2015-11-09


Napadač madridskog kluba Karim Benzema pritvoren je u Francuskoj u srijedu ujutro zbog navodnog ucjenjivanja reprezentativnog kolege Mathieua Valbuene.

Vijest donosi novinska agencija AFP i brzo se proširila po svim medijima svijeta. Ugledni napadač Reala pod sumnjom je da je bio dio skupine koja je ucjenjivala Valbuenu sa snimkom seksa tražeći od njega 150 tisuća eura kako ne bi izašla u javnost.

Istražna policija će pokušati utvrditi koliko je Benzema znao o postojanju te 'seksi videosnimke' na kojoj se pojavljuje Valbuena. Prema izvoru bliskom istrazi, Benzema je spomenuo svom reprezentativnom suigraču da zna za postojanje videosnimke početkom listopada na okupljanju reprezentacije. Kazao je da zna za snimku jer je njemu blisku osobu kontaktirao jedan od ucjenjivača, želeći ga iskoristiti u ucjenjivanju Valbuene.

Saslušanjem Benzeme pokušat će se utvrditi je li on razgovorom htio Valbueni dati prijateljski savjet ili ga je poticao da plati ucjenjivačima. Navodni ucjenjivači koji se kreću u nogomentom okruženju uhićeni su sredinom listopada.

Pod istom je optužbom uhićen prošli mjesec i Djibril Cisse koji je pušten 13. listopada i oslobođen optužbi. Sada je u pritvoru u Versallesu pokraj Pariza i Karim Benzema koji se sam predao, a kazna za ucjenjivanje u Francuskoj može biti i do pet godina zatvora.

Podsjetimo, Benzema nije igrao protiv PSG-a u utorak navečer, jer je Benitez zaključio da nije fizički spreman nakon ozljeda koje su ga mučile u uvodnom dijelu sezone. Pitanje je kad će sljedeći put zaigrati...


IZVOR