Pocetna » Sport


Spektakl u Morači: Srbija briše fleke protiv Crne Gore




  Ocenite članak: 0
pregleda: 859
Dodao/la: Fatal1ty
datum: 2012-09-02


Srpske košarkaše čeka paklena atmosfera, verujemo ne i negostoljubiva, u podgoričkoj "Morači" u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Sloveniji (20.30). Ekipa Dušana Ivkovića razočarala je ljubitelje košarke u Srbiji sa dva poraza u duelima sa direktnim rivalima u grupi, upravo Crnom Gorom i Izraelom, pa više nema prava na kiks. Novi okršaj sa kompaktnom ekipom Luke Pavićevića na "vrućem" gostovanju biće ispit zrelosti za Teodosića i družinu, ali i prilika za revanš Crnogorcima za bolan poraz u beogradskoj "Areni" u poslednjim sekundama utakmice.

Košarkašku Crnu Goru trese euforija povodom meča dve reprezentacije, a Luka Pavićević upozorava da njegovi igrači ne smeju da dozvole da ih ponesu uzavrele strasti.

- Ne smemo da izgorimo. Srbija je izvanredan tim i uz veliki respekt, sada posle naših rezultata, a i pre, mi u svojoj kući moramo da napadnemo svakog protivnika. U tom napadu i u tom pokušaju da pobedimo Srbiju ne smemo da izgorimo. Moramo da sačuvamo mirnu glavu i da znamo da nam trebaju dve pobede do kraja kvalifikacija i da sa ta dva trijumfa postajemo prvi u grupi. Nije lako držati mirnu glavu. Zahvaljujući putovanjima nismo bili duže u Podgorici i još nismo osetili emociju koja vlada naspram igre i rezultata koje postižemo - rekao je Pavićević, liji je tim lider grupe sa maksmilanim učinkom posle šest utakmica.
Interesovanje za utakmicu je ogromno, kažu Crnogorci, kao nikad za jednu košarkašku utakmicu. Kapije „Morače“ biće otvorena u 19 sati, odnosno 90 minuta pre početka duela.

- Velika pomama vlada za meč, 20 godina sam u košarci, ali ovoliko interesovanje navijača nije bilo ni za jednu košarkašku predstavu od kada se bavim ovim poslom! Pozivam publiku da korektno navija, da bude korektna prema protivniku i da budemo korektni kao mnogo puta do sada. Žao mi je što Morača prima 4.300 ljudi, dodali smo još 200 stolica na parteru. Interesovanje je ogromno, a ja lično, a ni ekipa, nismo mogli da se bavimo prodajom i distribucijom ulaznica. To je radila kancelarija. Sve ulaznice su prodate. Imali smo obavezu prema sponzorima, pa čak smo ostali smo uskraćeni za određenu kvotu koju dobijaju igrači - rekao je Danilo Mitrović, direktor svih reprezentativnih selekcija Crne Gore.

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić nedostajao je mnogo ekipi u Beogradu u prvom duelu protiv Crnogoraca. As CSKA se u međuvremenu oporavio od povrede i u "Morači" će biti jedan od glavnih aduta našeg tima pod košem.

- Biće sigurno težak meč, otprilike nešto kao što je bio u Beogradu. Znamo kako se završio taj meč, odlučivala je poslednja lopta. Očekujemo da će tako biti i u nedelju. Ekipa Crne Gore je pokazala kvalitet, pokazala je da igra timski, a to pokazuju njihovi rezultati i pobeda u Izraelu. Ovakve mečeve obično rešava jedna lopta, skok u napadu, možda inspiracija nekog pojedinca. U suštini, biće tvrda utakmica na mali broj poena. Bar ja tako očekujem. Dosta će značiti i timska odbrana. Lako je pametovati pred utakmicu, videćemo šta će biti na terenu - istakao je Nenad Krstić.