Pocetna » Film


Sprema se nova suradnja Toma Hanksa i Stevena Spielberga




  Ocenite članak: 0
pregleda: 746
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-23


Spisak potencijalnih budućih projekata Stevena Spielberga svakim je danom sve dulji. Nakon što je neki dan objavljeno kako DreamWorks i Weinstein Co planiraju zajednički napraviti religijsku povijesnu dramu The Kidnapping of Edgardo Mortara te da bi redateljsku palicu trebao preuzeti upravo Spielberg, sada smo saznali kako je u planu još jedan novi projekt i to sa Tom Hanksom u jednoj od glavnih uloga.

Oskarovac bi trebao glumiti u još neimenovanom špijunskom trileru o Hladnom ratu za koji je scenarij napisao Matt Charman te će ga producirati Marc Platt. Scenarij za film temelji se na istinitom događaju, a donosi priču o Jamesu Donovanu, odvjetniku koji je ubačen usred Hladnog ratu kada je dobio zaduženje pregovarati oko puštanja srušenog špijunskog pilota Garyja Powersa.

Ukoliko Spielberg zaista pristane na sudjelovanje u ovom projektu to će biti četvrta suradnja između njega i Tom Hanksa. Do sada su surađivali prvo 1998. na filmu Spašavanje vojnika Ryana, zatim 2002. u Uhvati me ako možeš te 2004. na filmu Terminal. Također su surađivali kao producenti na hvaljenoj seriji Združena braća.


IZVOR