Pocetna » Sport


Srbin i Hrvatica se ljube ogrnuti u zastave svojih država




  Ocenite članak: 3
pregleda: 1155
Dodao/la: Dusomoja
datum: 2013-03-09


Poljubac mladića ogrnutog u srpsku zastavu i devojke u hrvatsku izazvao je raspravu na internetu, a autor fotografije je napisao da je za mlade u Mostaru to dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave s ratom.

Na foto-servisu "Imgur" pojavila se fotografija na kojoj se ljubi mladi par, mladić ogrnut u srpsku i devojka u hrvatsku zastavu, a prenosi portal "24 sata".

Korisnik koji je fotografiju objavio opisao je i okolnosti pod kojima je nastala:

"Koledž 'United World' u Mostaru okuplja više od 40 različitih nacionalnosti. Smešten u gradu koji je još uvek podeljen ratom u ljudskoj svesti, on je postao simbol nove generacije balkanskih naroda. Ove godine se održava Kulturna parada kako bi se obeležila 50. godišnjica pokreta 'United World'. Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama i na bošnjačkoj i na hrvatskoj strani grada. Moj prijatelj Srbin se držao za ruku sa svojom devojkom Hrvaticom. Kada je jedna starica nju pitala kako može da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku. To nije ništa posebno, samo jedan par koji iskazuje ljubav, ali za nas ovde u Mostaru to je dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave s ratom u svestima", napisao je autor fotografije.

Na zagrebačkom portalu Index.hr pojavio se veliki broj komentara, a došlo je i do očekivane rasprave između onih kojima se fotografija dopada jer promoviše pomirenje i onih koji ne prelaze lako preko međusobnih razlika. 

"Predivna slika. Tako treba, dosta je mržnje!", napisao je posetilac pod imenom "zlocestiTulipan". "Ma ništa od 3. Yuge, drugovi... Ne ponovilo se to zlo", napisao je "Payback1991".


IZVOR