Pocetna » Zanimljivosti


Srbin napravio najbolju igricu na svetu!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1130
Dodao/la: arkoni
datum: 2013-04-08


Mirko Stojković iz Beograda, profesor dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti, autor je scenarija za video-igru „Vampire Legends: The True Story of Kisilova“, jednu od trenutno najprodavanijih avanturističkih igara na svetu. Iako se na tržištu pojavila tek pre nekoliko dana, već je dospela na četvrto mesto liste 100 najčešće preuzimanih igara na BigFishGames.com, najvećem svetskom sajtu za distribuciju ovog tipa igara. Idejni tvorac ove igre kaže za Kurir da je za osnovu uzeo događaj iz srpske istorije.

- Moj zadatak je bio da smislim priču koja će biti zanimljiva publici širom sveta. Pošao sam od toga da je reč „vampir“ jedina srpska reč koju su usvojili brojni drugi narodi, pa sam kao osnovu za scenario igre uzeo vampirenje Petra Blagojevića u selu Kisiljevo 1725. godine, koje je zabeležio austrijski zvaničnik Frombald. Misteriju u egzotičnoj srpskoj provinciji koju istražuje junak iz srednje Evrope stvaralo je pune dve godine više od 20 ljudi okupljenih u beogradskom studiju „O2d“ i zasluge za uspeh ove igre pripadaju svima koji su na njoj radili - kaže Stojković.
- Sve ukazuje da nas u ovoj oblasti čeka lepa budućnost - optimističan je Stojković.

Cena igrice 13 dolara

Na sajtu Big Fish Games ova igrica je jedna od najposećenijih, a njena cena je 13 dolara.
- Za kratko vreme postala je jedna od onih igrica koje se najčešće preuzimaju, a s obzirom da se radi o svetskom sajtu BigFishGames.com, to je veliki uspeh - skroman je Stojković.


IZVOR


0   Spam
tnta   (2013-06-16 10:07 AM) [Sadrzaj]
ovde bi zamerio ...gde je sajt,adresa gde se igra moze preuzeti.....mozda bi neko hteo i to da pogleda vidi....