Pocetna » Zdravlje


Šta piti za mršavljenje?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 984
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-04-01


U danasnje vreme postoji veliki broj onih koji zele da smrsaju, ko zena, devojaka, tako i muskaraca. Visak kilogram utice na njihov izgled ali i na njihovo , koje je njime ugrozeno

Mi cemo vam dati nekoliko saveta kako da smrsate, a da pritom ne stetite svom zdravlju, sto je i najvaznije.
Na trzistu postoji mnogo preparata koji se preporucuju da se piju za mrsavljenje ali po iskustvima mnogih, oni ne daju bas najbolje rezultate. Ako i bude rezultata, to nije na duge staze, vec samo na kratko i kilogrami se opet vracaju.

Ako je vas cilj da smrsate, bitno je da se bavite fizickom aktivnoscu, da vezbate ili trcite.

Trebalo bi da vezbate ili trcite intenzivnije ali krace. Ovako cete sagoreti veliki broj kalorija.

Medjutim, najvaznije je sta unosite u vas organizam.

Pored hrane, tecnost je ta koja mozete doprineti sagorevanju kalorija.
Voda bi trebala da bude vase glavno pice, ako zelite da smrsate. Najbolje bi bilo da pijete hladnu vodu jer ona dovodi do potrosnje kalorija cak za 30%. Takodje doprinosi izbacivanju toksina iz organizma jer ubrzava razmenu materija. Dokazno je i da veoma pozitivno utice na metabolizam. Savetujemo vam da popijete dve case vode pre svakog obroka jer ce vas to spreciti da se prejedete a takodje ce vam i dati osecaj sitosti.

Inace u toku dana bi trebalo da popijete 8 casa vode. Kao sto smo vec pomenuli to bi trebalo da bude jedna do dve cace pre svakog obroka.
Samo obratitie paznju da ne preterate pa da preteranim unosom vode izbacite iz organizma i vitamine i minerale.

Kada je rec o kafi, mozete slobodno da je pijete. Ako je ona bez mleka i secera, sto bi bilo najbolje, u njoj onda uopste nema kalorija a pomaze sagorevanju kalorija otprilike za 15%. Ali nemojte preterivati ni sa kafom jer te izazvati druge probleme, na primer sigurno ce vam biti muka.

Sto se tice gaziranih napitaka, svakako bi trebalo da ih izbegavate jer oni sadrze veliki broj kalorija. Zato bi trebalo da ih zamenite negaziranom vodom. Vocni sokovi bi takodje trebalo da izbegavate, jer pored toga sto povecava rizik dobijanja dijabetesa, dovodi do raznih srcanih bolesti i ostecuje zube, njihov secer veoma utice na to da se ugojite. Mozete ga piti samo ukoliko sami iscedite voce, pa znate da je sok 100% prirodan, bez dodatka secera.
Ukoliko vam je previse kiseo, mozete ga razblaziti sa vodom.

Sok od povrca, na primer od paradaiza sadrzi duplo manje kalorija nego vocni sok, pa njega moze piti. Ukoliko popijete sok sa komadicima povrca u njemu, obuzdacete osecaj gladi.
Sa konzumiranjem alkohola budite oprezni jer neki sadrze veliki broj kalorija. To sun a primer likeri, viski i sl.

Caj je nesto sto slobodno mozete piti, posebno zeleni caj koji ujedno i prosicava organizam.
Ako zelite da smrsate mozete svako jutro na prazan stomak piti casu vode u koju cete dodati jednu do dve kasikice jabukovog sirceta. Ono ubrzava metabolizam, pa se i kalorije brzo sagorevaju.

U borbi sa kilogramima morate biti strpljivi i veoma uporni, kontrolisati sami sebe, pa cete ukoliko se budete pridrzavali svega sto je potrebno sigurno kroz neko vreme primetiti i rezultate.