Pocetna » Ljubav i Sex


Šta vas tera od voljenog bića: Ženama smeta posesivnost, muškarcima prekipi zbog "zvocanja"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 935
Dodao/la: Gale
datum: 2014-05-10

Slike iz Šta vas tera od voljenog bića: Ženama smeta posesivnost, muškarcima prekipi zbog "zvocanja"


Prevara nije glavni krivac za odlazak iz veze ili braka. Prema tvrdnjama naučnika i eksperata za veze to je - neprestano prigovaranje partneru i za najsitnije stvari. Žene najteže podnose teskobu i ljubomoru, kao i premalo pažnje.

Konstantno ukazivanje na nekada i najmanje sitnice, stalan osećaj da partner nije dovoljno dobar, da bi mogao da bude bolji, kao i saveti kako sve to da postigne- frustriraju većinu muškaraca.

- Treba imati realna, konstruktivna, a ne prevelika očekivanja. Ona nas samo vode u očaj i razočaranje. Ako očekujete nemoguće od partnera, nešto za šta on nije spreman i sposoban u bilo kom smislu i onda ste u stalnom neskladu između ono šta želite i mogućnosti, što je frustrirajuće. Recimo neko nije nežan tip osobe i ako stalno razmišljate kako vas on ne mazi dovoljno, bez obzira što radi neke druge stvari da vam pokaže ljubav, imaćete problem. Najvažnije je postići balans, pomirite se sa sobom i drugima. Žene se, pokazalo se u praksi, zaista mnogo rukovode bajkama i romantičnim filmovima što za njih nije dobro- Život je često nešto sasvim drugo- kaže Radmila Grujičić, psiholog.



Naša sagovornica kaže i da smo svi međusobno različiti kao ljudska bića, da postoje neke specifičosti koje mogu partner da smetaju, ali da ženama najveći problem predstavlja muška posesivnost, bilo koja vrsta zabrana i ograničenja.

- Muškarci i žene imaju drugačiju percepciju. Ženama smeta i to ume da ih otera kada osete da partner za njih nema dovoljno razumevanja. To nekada nije tačno, jer muškarci misle da su završili sa dokazivanjem kada ožene partnerku, kada plate račune i donesu svoju zaradu. Žene su s druge strane nekako genetski predodređene da brinu i zato im to nedostaje od partnera- objašnjava Radmila Grujičić koja kaže da se u dugogodišnjoj praksi u radu sa parovima često susrela sa nemogućnošu partnera da jedno drugom čitaju misli.

Zato, kaže, ključ rešenja treba tražiti u svakodnevnoj i usmerenoj komunikaciji.
Greške koje niko ne prašta

VREĐANJE

Ne mora da bude verbalno. Prevrtanje očima na neku opasku vašeg pratnera je vrlo uvredljivo i tako iskazujete nepoštovanje. Češće je kod žena.

SARKAZAM

Sarkazam je smešan i dobar kada raspravljate o ekonomiji, politici, društvu, ali u vezama i ljubavi za njega nema mesta.

"OPANJKAVANJE" NJEGOVE FAMILIJE

Negativne misli o njegovoj familiji zadržite za sebe. Svega je svestan i vaš partner, ali to nikada neće javno reći. Svejedno, nije prijatno da sluša kritike na račun svojih bližnjih. Takvi razgovori uvek završe svađom.


IZVOR