Pocetna » Ljubav i Sex


Tantrički seks za početnike




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1240
Dodao/la: Impi
datum: 2013-04-26


Tantrička tradicija podrazumeva pripremu za vođenje ljubavi. Erotski rituali fokusiraju se na produžavanje užitka i buđenje čula koje omogućava partnerima da komuniciraju na fizičkom i emocionalnom nivou.
Foto: Ilustracija
 

Tokom tih rituala parovi uspostavljaju intimnu vezu koja može da se održi sve vreme tokom seksa. Intimne vežbe su vrsta produžene predigre i omogućavaju da se ljubavnici pripreme za tantričko vođenje ljubavi.

 

Dok eksperimentišete sa tantričkim tehnikama, ne brinite da li radite neke stvari na pravi način – u tantričkom seksu ne možete puno pogrešiti.

 

Gledajte se u oči što duže možete

Lagano ljubite lice, vrat i ramena svog partnera. Potrudite se da se oboje osećate voljeno i poželjno.

 

Ne žurite

Dug i usporen tempo pomaže muškarcima da kontrolišu orgazam i pojačava žensku uzbuđenost. Tokom seksa fokusirajte se jedno na drugo, ne dozvolite da vam misli odlutaju.

 

Vodite računa o disanju

Oduprite se potrebi da dišete ubrzano – to će ubrzati vaše uzbuđenje i rano dovesti do orgazma. Umesto toga, dišite polako i duboko. Nastojite da usaglasite disanje sa partnerom ili probajte da udišete kad on izdiše i obrnuto.

 

Menjajte poze

Drugačije poze u seksu doprinose produžetku seksualnog užitka i stvaraju balans između ženske i muške energije. Kada partneri zanemare svoje polne uloge, oni su slobodni da se upuste u dublji i intimniji seks. Muškarci shvataju svoj seksualni potencijal kada su nežni i osećajni. S druge strane, žene vode i kontrolišu situaciju.


IZVOR