Pocetna » Film


Tirke i Moša zaludeli i komšije: Hrvati otkinuli na Montevideo




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1650
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-27

Slike iz Tirke i Moša zaludeli i komšije: Hrvati otkinuli na Montevideo Slike iz Tirke i Moša zaludeli i komšije: Hrvati otkinuli na Montevideo


Ovih dana je na hrvatskom RTL-u počelo emitovanje srpske serije “Montevideo, Bog te video”. Ubrzo zatim je objavljena vest da je ona izbila na prvo mesto gledanosti i da je nadmašila tamošnje sapunice poput “Larinog izbora”.



U seriji koju je režirao Dragan Bjelogrlić, a koja govori o istorijskom uspehu reprenzetacije Jugoslavije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine, glumi plejada najpopularnijih srpskih glumaca, ali se u epizodnim ulogama pojavljuju i druge ličnosti. U Hrvatskoj je veliku pažnju javnosti privukla uloga legendarnog trenera Miroslava - Ćire Blaževića koji glumi selektora Antu Pandakovića.



"Velika mi je bila čast što su baš mene izabrali da glumim trenera tadašnje reprezentacije Jugoslavije. Samo da znate, kada su mi dali scenario, ja sam pocepao tekst, bacio sam ga u kantu i poručio im da ću pričati svojim jezikom. Okrenuo sam sve na šalu i njima se dopalo. Glumio sam u nekoliko scena sa Sergejom Trifunovićem i pili smo prepečenicu. Takođe mi je društvo pravio moj kolega Radomir Antić. Kada smo izašli na stadion, oko hiljadu statista je skandiralo: “Ćiro, majstore!” Nakon toga je moj prijatelj Radomir Antić organizovao večeru u moju čast. Bilo je predivno, uživao sam na snimanju. Biću iskren - gluma je puno teža od fudbala i za nju vam je potreban božji dar. Ja ga nemam, ali sam se istinski potrudio da to publika ne primeti. Reditelj Dragan Bjelogrlić je genijalac, mogao bi da napravi karijeru kao Felini", kaže Ćiro Blažević.


IZVOR