Pocetna » Zanimljivosti


Top 10 najglupljih Ginisovih rekorda




  Ocenite članak: 1
pregleda: 959
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-15


Ginisova knjiga rekorda je knjiga koja se najviše prodaje u svetu. Iako u njoj ima nekih zaista zadivljujućih rekorda, pogledajte listu od deset najglupljih rekorda ikada postavljenih u svetu.

1. Najduže dlake iz ušiju
Entoni Viktor iz Indije Ginisov je rekorder u najdužim dlakama iz ušiju koje iznose 18,1 centimetar. On je 2007. godine srušio rekord svog zemljaka Radkanta Baidžpaija koji je prvi postavio ovaj rekord 2003. godine sa dužinom od 13,2 centimetra.



2. Dužinski rekord postignut u automobilskoj nesreći
Metju Meknajt, davne 2001. godine zaustavio je svoj motor, kako bi pomogao kolegi motociklisti na autoputu. Nažalost, na njega je naleteo auto koji ga je udario vozeći brzinom od 70 milja na sat, zbog čega je Meknajt odleteo 36 metara. Tom prilikom zadobio je prelom nekoliko kosti, međutim uspeo je potpuno da se oporavi. A 36 metara koliko je odleteo kada ga je udario auto ostalo je kao Ginisov rekord. Izgleda da baš i nema dobrovoljaca koji bi pokušali da ga obore.

3. Najglasnije podrigivanje
Na jednom šou programu u Velikoj Britaniji, Pol Han uspeo je da podrigne jačinom od 107,1 decibela i tako postavi rekord za Ginisa.
video


Grad Taumata (skraćeno) je Ginisov rekorder kao grad sa nadužim imenom

4. Najduže ime mesta
Jedno brdo na Novom Zelandu uzelo je titulu u ovoj kategoriji rekorda, sa imenom koje ima 107 karaktera Taumatawhakatangihangakoauauotamateahaumaitawhitiurehaeaturipuka-
kapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu. Ipak lokalci su ga kratko nazvali Taumata. Na drugom mestu je mali grad u Velsu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch od 58 karaktera.

Kristijan Adam

5. Vožnja bicikle unatraške i sviranje violine
Kristijan Adam vozio je bicikl 60,45 kilometara, pet sati i devet minuta kroz tunel svirajući Bahova dela na violini. Sedeo je na volanu bicikle, a tamo gde je sedište bilo je postavljeno postolje za njegove note.

Nik Vermulen, pasionirani kolekcionar kesa za povraćanje

6. Najveća kolekcija kesa za povraćanje
Tokom 40 godina Nik Vermulen sakupio je 6.016 kesa za povraćanje. Te kese sakupio sa 1.142 leta u 160 zemalja. Na sreću kese nisu korišćene. Nik tvrdi da je njegova omiljena, NASA kesa iz spejs šatla koji je bio u svemiru preko dve nedelje.

7. Šampionat u pravljenju smešnih faca
Svake godine u ribarskom gradiću Kambria u Engleskoj održava se Egromong festival rakova. Upravo na tom festivalu, koji se održava od 1267. godine, postoji takmičenje u pravljenju smešnih faca. Najviše pobeda umuškoj konkurenciji ima Tomi Metinson - 12 puta, dok je među ženama apsolutna rekorderka En Vud koja je pobedila čak 27 puta.
video

8. Najviše udaraca u glavu
Džošua Rid uspeo je da šutne sebe u glavu čak 115 puta za jedan minut.
video

9. Najviše pojedenih Ferero Roše kuglica za minut
Sladokusac Džim Lingvild iz Kopenhagena uspeo je da postavi Ginisov rekord jedući Ferero Roše kuglice, a njegov rekord za jedan minut je sedam čokoladnih kuglica.


10. Nošenje najviše majici
Luk Bejker iz Velike Britanije uspeo je da na sebe navuče 20 mijica za jedan minut i tako je dobio titulu svetskog rekordera.