Pocetna » Zanimljivosti


Top 10: Omiljene serije Baraka Obame




  Ocenite članak: 0
pregleda: 820
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-24


Šta god mi mislili o Baraku Obami kao predsedniku SAD, jedno je sigurno - čovek ima odličan ukus kada su televizijske serije u pitanju.

Nikson je obožavao da gleda ratni biografski film “Paton” o Drugom svetskom ratu i američkom generalu Džordžu Smitu Patonu. Klinton je bio opčinjen Garijem Kuperom i filmom “Tačno u podne”, pa postoji podatak da je taj film čak 17 puta prikazivan u privatnom bioskopu Bele kuće.

Kada je reč o aktuelnom američkom predsedniku, njegov izbor su televizijske serije, češće nego filmovi. Britanski Dejli telegraf napravio je listu deset omiljenih Obaminih serija, i priznaćete, izbor je veoma zanimljiv.

1. M*A*S*H
Komedija o mobilnom hirurškom timu koji na terenu radi tokom Korejskog rata, emitovala se od 1972. do 1983. godine, u 256 epizoda. Kada je 2012. godine, tokom jedne posete restoranu u Mineapolisu upitan od strane gostiju koja mu je omiljena serija, Obama je rekao: „Znate šta mi prvo pada na pamet? Stariji sam od vas pa se vi možda ne pamtite, ali to je serija ’M*A*S*H’“.

2. The Wire
Obama je svojevremeno HBO seriju Dejvida Sajmona nazvao „jednom od najvećih serija svih vremena“.

3. Breaking Bad
Predsednik SAD priznao je da ima „malo mračniji“ ukus od članova svoje porodice, kada su serije u pitanju. Jedan od njegovih mračnih favorita je i serija „Breaking Bad“ o Volteru Vajtu i njegovim vannastavnim aktivnostima.

4. Boardwalk Empire
Prohibicija, Stivi Bušemi i odlična muzika iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka. Ovim rečima je Obama opisao jednu od svojih omiljenih serija.

5. House of Cards
Gostujući kod popularne telvizijske komičarke Elen Dedženeris, Obama je priznao da voli da gleda seriju o političkim manipulacijama u Beloj kući. „Moram da vam priznam, život u Vašingtonu je malo dosadniji nego što ga oni prikazuju na ekranu. Većinu svojih dana provodim na sastancima sa ljudima u sivim odelima, i pričamo o problemima koji nisu toliko zanimljivi za jednu televizijsku seriju“, kazao je on.

6. Sports Center
Predsednik je krajem prošle godine otkrio da sa svojom suprugom gleda ovaj sportski program, i to najčešće dok vežbaju. U razgovoru sa Bobom Ajgerom, jednim od čelnika Diznijeve imperije u okviru koje radi i sportski kanal ESPN, Obama je kazao: „Bar znam šta želim da radim kada se penzionišem... Da budem ESPN-ov domaćin SportCenter top 10 liste.“

7. Modern Family
Kada je vreme da se porodica Obama malo opusti posle napornog dana, na meniju su uglavnom komedije. „Za devojke, ali i za mene, omiljena je serija 'Modern Family'“, izjavio je predsednik SAD hvaleći višestruko nagrađivanu seriju o nimalo običnoj i veoma zabavnoj savremenoj porodici.

8. Parks And Recreation
„'Parks and Recreation' nas odlično zabavlja“, izjavio je Obama komentarišući malu ulogu njegove supruge Mišel u ovoj seriji.

9. Game Of Thrones
Ah te male prednosti u kojima uživa predsednik SAD. Čisto da znate, Obama je četvrtu sezonu ove serije pogledao pre svih nas „običnih smrtnika“, jer su mu producenti serije, znajući koliko je voli, poslali nove epizode pre premijernog emitovanja na televiziji.

10. Downton Abbey
I Barak i Mišel Obama su veliki obožavaoci ove britanske sage, toliko veliki da su 2013. ugostili celu ekipu serije i organizovali im obilazak Bele kuće.


IZVOR