Pocetna » Film


Trailer za film 'Automata' pokazuje potencijalno bolju verziju filma 'Ja, Robot'




  Ocenite članak: 0
pregleda: 911
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-08-24


Suradnja Antonija Banderasa i Gabea Ibáñeza rezultirala je sf filmom po uzoru na djela Isaaca Asimova


Objavljeni trailer za znanstvenofantastični film Automata privukao je popriličnu razinu pažnje ostavivši impresivan dojam. Vizualno privlačan, potpomognuto i visokim produkcijskim standardom, Automata nam donosi već poznatu priču smještenu u poznati okoliš.

U ne tako dalekoj budućnosti, godini 2044., svijet je napučen robotima i ljudi su naviknuti dijeliti svoju svakodnevicu s njima. Međutim, to se mijenja kada jedan čovjek primjeti promjene na robotima, promjene koje ih čine više od pukog stroja. Jacqa Vaucana, osiguravajućeg agenta jedne od robotskih korporacija, zatekne neobično ponašanje robota, a pokrećući istragu o tome ulazi u središte zbivanja potencijalnog ustanka robota protiv ljudi.

Mnogi su odmah u sinopsisu prepoznali popularnu radnju koja je proizvela brojne priče u žanru znanstvene fantastike, bilo da je riječ o književnom ili filmskom formatu. Tematika napredne tehnologije, a posebno one androidnog oblika, koja se okreće protiv svoga stvaraoca, čovjeka, osnovni je sastojak klasične znanstvene fantastike (uz neobične izvanzemaljce, naravno).

Automata priziva i direktnu asocijaciju na film redatelja Alexa Proyasa Ja, Robot, koji je svoju inspiraciju vukao iz istoimenog romana kultnog pisca Isaaca Asimova. Film iz 2004. godine s Willom Smithom nije opravdao nade obožavatelja djela Asimova, iako je postigao zavidnu gledanost. Štovateljima Asimova ponovno će se probuditi nada kako će ova iteracija klasične priče više nalikovati djelima iz zlatnog doba znanstvene fantastike.

Imajući na umu da je film nezavisne produkcije, pod vodstvom španjolskog redatelja Gaba Ibáñeza, čini se kako takva očekivanja nisu nerealna. Uz to, producent filma Antonio Banderas, koji također tumači i glavnu ulogu u filmu, naglasio je kako je film satkan od filozofskih koncepta koji se tiču pitanja svijesti i nadilaženja mogućnosti ljudskog uma.

Uz Antonija Banderasa u glavnim ulogama se nalaze Melanie Griffith, Dylan McDermott i Birgitte Hjort Sørensen. Za sada će Automata biti u ograničenoj distribuciji, a prikazivat će se samo u odabranim zemljama od 10. listopada.


IZVOR