Pocetna » Film


Trailer za "I Am Ali"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1106
Dodao/la: Gale
datum: 2014-09-07

Slike iz Trailer za "I Am Ali" Slike iz Trailer za "I Am Ali" Slike iz Trailer za "I Am Ali" Slike iz Trailer za "I Am Ali"


Cassius Marcellus Clay, poznatiji pod imenom Muhammad Ali, najprepoznatljivije je ime sportskog svijeta 20. stoljeća. Kao vrhunski sportaš i legenda boksa imao je burnu karijeru, koja je kao i njegova javna persona izazvala brojne kontroverze.



Figura koja je inspirirala mnoge još uvijek oduševljava publiku o čemu svjedoče brojni filmovi snimljeni prema crticama iz njegovog života. Osim velikog broja dokumentarnih filmova, među kojima se ističu Oči u oči s Muhammadom Alijem (2009.) i Kraljevi ringa (1996.), snimljen je i dobar broj biografskih igranih filmova o Muhammadu Aliju, od kojih je Ali (2001.) s Willom Smithom u glavnoj ulozi najglasovitiji.



Izgleda kako se neće uskoro prestati stvarati filmovi o ovom vrhunskom sportašu i legendi boksa. Protekle godine su objavljena čak dva različita filma o životu Muhammada Alija, The Trials Of Muhammad Ali (biografski dokumentarac) i Najveća borba Muhammada Alija (drama), a ove godine nas očekuje izlazak još jednog dokumentarnog filma o njegovom životu.



Spomenuti filmovi su se bavili, svaki iz svoje perspektive, petogodišnjim periodom života u kojem je boksač odbio sudjelovati u Vijetnamskom ratu, a zbog čega je privremeno izgubio dozvolu za boksanje.



Za razliku od tih uradaka film pod naslovom I Am Ali redateljice Clare Lewins usredotočit će se na njegov privatni život i odnos s obitelji za vrijeme njegove aktivne karijere. Središte ovog dokumentarca čine „audio dnevnici“, odnosno razne privatne snimke, koje uključuju i telefonske razgovore.



Osim toga, uvid u privatnu sferu sportaša dat će i razgovori s njegovom obitelji, prijateljima, te legendama sporta kao što su Mike Tyson, George Forman i Gene Kilroy.


IZVOR