Pocetna » Film


Transformeri prešli milijardu dolara zarade




  Ocenite članak: 0
pregleda: 836
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-04

Slike iz Transformeri prešli milijardu dolara zarade Slike iz Transformeri prešli milijardu dolara zarade


Ovaj vikend bio je poprilično unosan za filmsku industriju, posebno za tvorce filmova Transformers: Doba izumiranja i Čuvari galaksije.

Film Michaela Baya Transformers: Doba izumiranja prešao je magičnu brojku od milijardu dolara zarade diljem svijeta, postavši tako prvi film ove godine kojemu je to uspjelo.



Četvrti film franšize o Transformerima u posljednjem je dijelu zamijenio Shiu LaBeoufa za Marka Wahlberga što je vjerojatno dosta utjecalo na popularnost novog nastavka. Također su veći dio filma snimali u Kini kako bi stekli svojevrsnu prednost na sve unosnijem kineskom tržištu i očito im je upalilo jer preko 300 milijuna dolara upravo dolazi sa kineskih kino blagajni.

Istovremeno je superherojska svemirska avantura Čuvari galaksije, napravljena u suradnji Marvela i Disneya, premašila sva očekivanja i predviđanja stručnjaka i to za čak 20 milijuna dolara - nakon prvog vikenda prikazivanja na svoje su bankovne račune spremili impresivnih 94 milijuna dolara.



Film Jamesa Gunna sa Chrisom Prattom, Zoe Saldanom, Vin Dieselom, Bradleyem Cooperom i Daveom Bautistom u glavnim ulogama vrtoglavom zaradom prvog vikenda prikazivanja probio je rekord za otvaranje u kolovozu koji je do sada držao film Bourneov ultimatum iz 2007. godine sa zaradom od 69.2 milijuna.

Film Transformers: Doba izumiranja je sa prikazivanjem u hrvatskim kinima počeo krajem lipnja no još uvijek se može pogledati u odabranim kinima. Čuvare galaksije također možete pogledati u kinima diljem Hrvatske.


IZVOR