Pocetna » Ljubav i Sex


Tri stvari koje još niste naučile o muškarcima




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1237
Dodao/la: Impi
datum: 2013-04-26


Neke istine muškarci izbegavaju da dele sa ženom sa kojom su u vezi, ali na njih treba da odgovorite pre nego što veza dobije pogrešan tok. Čuveni psiholog objašnjava koje su to situacije i kako da ih lako i jednostavno rešite.
Foto: Ilustracija
 

Istaknuti psiholog, autor knjige "Sedam stvari koje vam on nikad neće reći... ali vi treba da znate", dr Kevin Leman, objašnjava šta muškarci zaista žele i zašto ponekad izbegavaju da dele iskrena osećanja sa partnerkom.

 

1. On nema prijatelje sa kojima sve deli i komunicira redovno, kao vi

"Žene su prirodno stvorene za povezivanje," objašnjava dr Leman. "One pričaju svojim prijateljicama sve o muškarcu sa kojim se viđaju - ponekad se čak i upliću u značajne razgovore sa potpunim strancima!". Međutim, muškarci se jednostavno ne ponašaju tako.

 

Oni su okrenuti svojoj privatnosti i razmišljaju "Ono što se dešava između mene i tebe treba da ostane između mene i tebe!" Kada delite te detalje sa drugaricom, muškarac se oseća kao da ste narušili odnos između vas dvoje, zbog čega se zatvara i ljuti.

 

2. Nije mu stalo do malih, nebitnih detalja u vašoj priči - samo pređite na poentu

Nervira vas njegov "blentavi" izraz lica kada mu pričate kako ste proveli dan, planovima za letovanje ili preuređenje stana? Muškarci pričaju jednostavnim, direktnim jezikom koji svaki drugi muškarac razume.

 

Kada žena previše detaljiše to ga zbunjuje, frustrira i čak plaši. Sa druge strane: Kada muškarac priča sa vama jasno i direktno, ne znači da nešto krije, da je hladan i neemotivan ili da ne želi da priča sa vama - jednostavno tako komunicira.

Zapamtite: Samo se držite činjenica i oboje ćete biti srećniji.

 

3. On voli komande, a ne pitanja tokom razgovora

Po dr Lemanu, najbrži način da se vaš muškarac zatvori je ako ga pitate "Zašto?". Ako ga pitate "Zašto ne pričaš samnom?" ili "Zašto si ljut na mene?" učinićete da se oseća kao da je u nevolji i da treba da se brani. "Razmišljajte o muškarcu sa kojim se viđate kao o četvorogodišnjaku koji se brije," savetuje dr Leman.

 

Probajte sa komandom umesto toga. Zapamtite, muškarci vole da stvari budu jednostavne i jasne. Oni žele da znaju da vas privlače, da vi mislite da su pametni, i da mogu da shvate stvari koje vi radite - to je sve.

 

Tako umesto da ga pitate "Zašto si ljut na mene?" preformulišite pitanje u komandu ovako: "Reci mi šta te je naljutilo". Ta jednostavna promena će napraviti veliku razliku u njegovom odgovoru.


IZVOR