Pocetna » Estrada i Tv


Turneja povodom pola veka benda




  Ocenite članak: 0
pregleda: 837
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-30

Slike iz Turneja povodom pola veka benda


Britanski rok sastav „Hu“ (The Who) obeležiće 50 godina postojanja nizom koncerata koji će ujedno predstavljati i njihovu oproštajnu turneju.

„To će biti početak jednog dugog opraštanja“, izjavio je frontmen legendarne grupe Rodžer Daltri, prenosi londonski Telegraf.

Daltri je pre nekoliko meseci napunio 70 godina, ali još uvek nije u potpunosti spreman da se penzioniše.


„Hu“ pre pola veka

On i Pit Taunsend (69) ponovo će krenuti na put sa turnejom pod nazivom Who Hits Fifty na kojoj će izvesti svoje najveće hitove kao što su Won't Get Fooled Again, My Generation, Baba O'Riley, I Can't Explain, Pinball Wizard možda najpoznatiji Who Are You.

Turneja počinje 30. novembra u Glazgovu, a nakon koncerta 17. decembra u Londonu seli se iz Velike Britanije u Severnu Ameriku.

„Hu“ su svoj prvi nastup imali pre pet decenija u Londonu. Tokom karijere prodali su više od 100 miliona albuma. Nakon smrti bubnjara Kita Muna 1978. i basiste Džona Entvisla 2002, Daltri i Taunsend su jedini originalni članovi benda.

Njihova poslednja turneja bila je Quadrophenia and More 2012-2013. kojom su obeležili 40-godišnjicu od objavljivanja njihovog čuvenog albuma.


IZVOR