Pocetna » Zanimljivosti


Uz pomoć psa dete preživelo 11 dana u divljini




  Ocenite članak: 0
pregleda: 733
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-14


Karina Čikitova ima samo tri godine i živi u ruskom selu Jakutiji. Uprkos njenoj mladosti, doživela je neke neverovatne avanture.

Ova devojčica provela je 11 dugih dana, a ispostavilo se da je preživela zahvaljujući neobičnom, vernom čuvaru... Sve je počelo kada je tata devojčice krenuo u svoje rodno selo.

Izašao je iz dvorišta, a dete je krenulo za njim. Otac nije znao da ga je devojčica pratila, dok je sa druge strane majka mislila da je otac poveo Karinu.

-Prvo nismo ni znali da se izgubila. Suprug je krenuo u rodno selo i mislili smo da ju je poveo. A on nije ni znao da je krenula za njim. Tek kada smo se prvi put čuli posle četiri dana, shvatili smo da je nema. – ispričala je majka.

Na svu sreću, mala Karina je sebi brzo pronašla društvo, psa koji joj je sve vreme pomagao da se snađe. Policiji je ispričala da se hranila bobicama, spavala u travi, a da ju je tokom hladnih noći grejao pas. I ne samo to – ovaj divan pas se nakon devet dana vratio u selo.

-I dalje je nepoznato kako je pas shvatio da veliki broj spasilaca traži baš Karinu, ali ih je nekako nagovorio da ga prate i ubrzo ih odveo do deteta!– izjavila je portparol splasilačke službe Afanasij Nikolajev.

Inače, selo Jakutija nalazi se u istočnom Sibiru, čuvenom po planinama i visoravnima koje su prekrivene tajgama čiji su stanovnici medvedi, vukovi i lisice.


IZVOR