Pocetna » Sport


Vardar je novi šampion Evrope, Milosavljev ponovo dominirao na golu!




  Ocenite članak: 3
pregleda: 4324
Dodao/la: Snow01
datum: 2019-06-02


Makedonski tim sa tri razlike savladao Vesprem.

Rukometaši Vardara osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu fajnal-fora u Kelnu savladali mađarski Vesprem rezultatom 27:24 (16:11).

Tim iz Skoplja je na taj način uzeo drugu titulu prvaka Evrope, jer su se jednom okitili 2017. godine. I tada, kao i sada, Vardar je bio autsajder.

Oba puta su dobili Barselonu u polufinalu, s tim da su pre dve godine u finalu savladali PSŽ.

Brazilac Moraeš je bio najbolji strelac u ekipi Vardara sa šest golova, a pratili su ga Čupić sa pet i Kristopans sa četiri gola. U redovima Vesprema Mahe je dao šest, Tonesen četiri, a Nenadić tri.

Vredi pomenuti sjajnog Dejana Milosavljeva, golmana Vardara i reprezentacije Srbije, koji je i u finalu bio sjajan sa sedam ključnih odbrana. Podsetimo, u polufinalu je imao 18 odbrana.

Vardar je prvu osetniju prednost stekao u 15. minutu meča, kada je Moraeš uhvatio jednu odbijenu loptu i pogodio za 8:5.

Zatim su Karačić i Stolilov izigrali odbranu Vesprema u 24. minutu za gol pivota Vardara i vođstvo od 14:10, da bi Kristofans dva minuta kasnije pogodioza 15:10. U tim trenucima blistao je srpski golman Dejena Milosavljev koji je odbranio šuteve Ilića.

Kao i u 29. minutu udarac Manaskova sa krila, te je Vardar na odmor otišao sa velikih 16:11. Karačić je u 32. minutu povisio na 17:11 i činilo se da će Makedonci lako izaći na kraj sa Vespremom.

Usledila je velika drama u finišu, da bi Dejan Milosavljev u 57. minutu odbranio zicer Blagotinskeu. Čupić je u narednom napadu pogodio za 26:23 i to je prakitčno bio kraj nadanja mađarskog tima.

 



IZVOR