Pocetna » Sport


Vaterpolisti Srbije potopili Ameriku




  Ocenite članak: 2
pregleda: 880
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-08-05


Ovom pobedom Srbija je preuzela vođstvo u grupi sa sedam bodova ispred SAD, Crne Gore i Mađarske
LONDON - Aktuelni evropski prvaci vaterpolisti Srbije savladali su u subotu veče SAD sa 11:6 (4:1, 1:2, 3:1, 3:2), u 4. kolu B grupe olimpijskog turnira u Londonu.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Vanja Udovičić sa tri gola, dok je Filip Filipović postigao dva. U ekipi SAD Rajan Bejli je postigao dva gola.

Vaterpolisti Srbije veoma dobro su počeli meč i posle prve četvrtine imali prednost od 4:1. Zatim su dozvolili protivnicima da postignu dva gola i da smanje prednost, ali su u trećoj četvrtini ponovo bili ubedljivi što im je donelo mirnu završnicu.

Ovom pobedom Srbije je preuzela prvu poziciju na tabeli Grupe B sa tri pobede i jednim nerešenim rezultatom. Na drugom mestu su SAD sa tri pobede i jednim porazom, dok je treća Crna Gora sa dve pobede, jednim nerešenim rezultatom i jednim porazom.

U poslednjem kolu izabranici selektora Dejana Udovičića igraju u ponedeljak od 15:10 sati protiv Rumunije.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je da je zadovoljan kako je ekipa igrala protiv SAD i pohvalio igrače što su izdržali pritisak.

"Pokazali smo dve bitne stvari: da možemo odbranu da igramo na način koji je prepoznatljiv za nas i što smo u napadačkim akcijama zadržali ritam od početka, ali i što smo izdržali pritisak", rekao je Udovičić posle pobede. On je dodao da je "ova utakmica bila teška i fizički i psihički".

"Nemamo dilema da smo kvalitetniji od Amerikanaca, samo je trebalo da objasnim igračima da treba da odigramo najnormalniju utakmicu. Izuzetno am zadovoljan, pogotovo igrom u odbrani", rekao je Udovičić. Selektor Srbije naglasio je da ne očekuje lako četvrtfinale, bez obzira na to ko će biti protivnik.

"Ne zanima me ko će biti rival, gledamo samo svoja posla.

Neću biti iznenađen ako sve četiri ekipe iz ove naše grupe budu u polufinalu", rekao je Udovičić.

Reprezentativac Srbije Živko Gocić takođe je rekao da je utakmica sa SAD bila teška, kao što su igrači i očekivali. "Uspeli smo od prve utakmice da kontrolišemo rezultat i utakmicu. Najvaznije je da sa prvog mesta idemo u četvrtfinale. Taj meč će biti "srce" ovog turnira.

Ne biramo protivnike, svi imaju kvalitete i mane, ali voleo bih da izbegnem Hrvatsku i Italiju", rekao je Gocić. Vaterpolista Srbije Stefan Mitrović ocenio je da je odbrana u meču sa SAD bila na visokom nivou.

"Sa ovakvom igrom možemo da očekujemo pozitivan rezultat. Mi se za svaku utakmicu spremamo kao da je finale. Ovde niko nije došao da izgubi i ne očekujemo da nam neko nešto pokloni. Gledamo samo sebe", rekao je Mitrović.