Pocetna » Film


Velika pobjeda za žene i 'Birdmana' na DGA nagradama




  Ocenite članak: 0
pregleda: 690
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-02-08


Directors Guild of America nagradio je zaslužne redatelje, a ovoga puta uglavnom je riječ o pripadnicama nježnijeg spola


Na prestižnoj nagradnoj ceremoniji Udruženja režisera Amerike sinoć su dodijeljene lovorike najzaslužnijim redtaeljima i njihovim redateljima. U glavnim kategorijama, unatoč velikoj konkurenciji, nije bilo neočekivanih iznenađenja.

U kategoriji režisera dugometražnih filmova pobjedu je slavodobitno odnio Alejandro Iñárritu za film Birdman. U svome govoru redatelj se vidljivo iznenađen neprekidno zahvaljivao, a mnogi predviđaju kako će ovaj pobjednički zalet trajati sve do dodjela središnjeg zlatnog kipića Hollywooda, Oscara.

Uzbudljivo je bilo i u drugim kategorijama, gdje se ove godine dogodio zanimljiv sinkronicitet.

Naime, u kategorijama dramske serije, humoristične serije i televizijskog filma ili miniserije nagrade su mahom odnijele redateljice.



Tako je redateljica Lesli Linka Glatter za seriju “Domovina” nagrađena u kategoriji dramske serije, Jill Soloway je osvojila nagradu za humorističnu seriju “Transparent” a Lisa Cholodenko za “Olive Kitteridge” u kategoriji miniserije.

Također, redateljica dokumentarnog filma “Citizenfour” Laura Poitras nagrađena je za svoj rad na filmu o Edwardu Snowdenu.


IZVOR