Pocetna » Sport


Veliki okršaj u Manchesteru




  Ocenite članak: 0
pregleda: 701
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-21


Najviše pažnje svakako privlači duel Manchester Cityja i Real Madrida u grupi D. Ekipa našeg Edina Džeke nema prava na kiks ukoliko želi da zadrži i teoretske šanse za prolaz dalje.

U drugom susretu ove grupe u Amsterdamu se sastaju Ajax i Borussija Dortmund, a njemački prvak bi povoljnim rezultatom večras riješio sve dileme oko prolaska u knock-out fazu takmičenja.

Dynamo iz Kieva će na svom terenu dočekati PSG u susretu u kom Kievljani nemaju prava na kiks. Zagrebački Dinamo koji nije osvojio nijedan bod u dosadašnjem toku takmičenja će gostovati kod prvoplasiranog Porta.

U grupi C svoje susretet će odigrati Anderlecht i drugoplasirani AC Milan te Zenit i Malaga koja je u dosadašnja četiri susreta osvojila deset bodova te je već sada osigurala plasman u narednu fazu.

Grupa B nam donosi zanimljive okršaje, a sve ekipe, osim Montpelliera su u igri za prolaz u knock-out fazu. Arsenal će na u Londonu dočekati posljednjeplasirani Montepelliere te će pokušati da dođe do trijumfa koji bi značio veliki korak ka nastavku takmičenja. Schalke će ugostiti Olympiakos, a pobjedom u večerašnjem duelu bi i defintivno zapečatio prolaz u narednu fazu takmičenja.