Pocetna » Zanimljivosti


VENČANJE U POPLAVI: Čamcem po kumu, burme, odijelo i venčanicu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 660
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-05-18


Mlada nije želela da se venča bez roditelja i kume koji su ostali zarobljeni u vodi u Vitasovcima. Da stvar bude još gora kod njih su bile i burme, mladoženjino odijelo i Sandrina vjenčanica


Bukvalno u poplavi, u Svodni kod Bosanskog Novog gdje su pred matičarkom Radmilom Banjac sudobnosno "da“ juče izgovorili mladenci Goran Ješić iz Svodne i Sandra Sredić iz susednih Vitasovaca kod Bosanskog Novog koje je Sana u potpunosti opkolila vodom.
Mlada nije želela da se venča bez roditelja i kume koji su ostali zarobljeni u vodi u Vitasovcima. Da stvar bude još gora kod njih su bile i burme, mladoženjino odijelo i Sandrina vjenčanica.

"I onda se pojavio čamdžija Petar Vukovojac. Uspio je da se probije do Vitasovaca i negde oko 16 sati doveze Sandrine roditelje i kumu. Brzo smo se obukli i u roku od pola sata zvali lokalnu matičarku Radmilu Banjac koja nas je i venčala. Da sve bude zanimljivije do tad je padala kiša, a nakon što su došli odjednom je sinulo sunce. Vidim u tom neki dobar znak za naš brak", priča srećni mladoženja koji je na svadbi očekivao 670 zvanica.

Mnogi zbog stravičnih poplava nisu stigli na ranije zakazano venčanje, ali među zvanicima je bila i jedna ekipa iz Slovenije, iz Sežane koja je natrpana u kombi uspjela nekako da se probije do Svodne. Nakon svadbe mladini roditelji čamcem su se opet vratili u Vitasovce. Matičarka Banjac kaže da nije imala neobičnije venčanje.

"Radim 26 godina. I ljude sam venčavala na raznim mestima, pa čak i u brzom vozu. Ali, ovakvo venčanje nisam imala. Bilo je baš potresno, a neki su čak i plakali", kaže Banjac


IZVOR