Pocetna » Sport


Vengeru ovacije u Nagoji, Piksi sreo učitelja




  Ocenite članak: 0
pregleda: 832
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-22

Slike iz Vengeru ovacije u Nagoji, Piksi sreo učitelja Slike iz Vengeru ovacije u Nagoji, Piksi sreo učitelja Slike iz Vengeru ovacije u Nagoji, Piksi sreo učitelja Slike iz Vengeru ovacije u Nagoji, Piksi sreo učitelja


Arsenal je, u svečanoj atmosferi, savladao sa 3:1 (2:0) japansku Nagoju, koju sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi.



Londonski klub se nalazi na azijskoj turneji u okviru koje je odigrao meč protiv japanskog tima. Upravo je iz Nagoje Arsen Venger došao u klub sa "Emirejtsa".

Prepun "Tojota" stadion dočekao je Francuza i priredio ovacije koje su trajale nekoliko minuta. Pored Vengera oduševljeni Japanci pozdravili su i svog sunarodnika Rija Mijaićija koji nastupa za ''tobdžije''.



Izabranici francuskog stratega su golovima Žirua u trećem, Mijaićija u 26. i Volkota u 55. minutu zabeležili pobedu koja je ipak ostala u drugom planu zbog celokupne atmosfere koja je pratila ovaj događaj. Jedini pogodak za Piksijev tim postigao je Jano u 72. minutu.



Venger je po završetku meča prokomentarisao da je ovo za njega bio poseban događaj.

''Bila je ovo dobra utakmica. Naravno, ovo je bio specijalan događaj i stadion je bio pun. Moj tim je igrao tečno u prvom poluvremenu i stvorili smo dosta šansi, ali u drugom smo izgubili koheziju i nismo igrali na istom nivou. U svakom slučaju bilo je interesantno od prvog do poslednjeg minuta,'' rekao je Francuz.



Susret je obeležio i srdačan susret srpskog stručnjaka i njegovog nekadašnjeg učitelja. Njih dvojica su sarađivali u Nagoji još davne 1995. godine kad je sadašnji trener Arsenala bio na klupi japanskog kluba, a Piksi najbolji igrač ekipe. Da nije zaboravio da se druži sa loptom, Stojković je pokazao pri rezultatu 0:3, kada je "bubamaru" prihvatio pokraj aut-linije, podigao je a onda petom dodao Volkotu.

Arsenal pripreme za narednu sezonu nastavlja u "zemlji samuraja", a sledeći meč će odigrati na Saitama kupu protiv domaće Urave.


IZVOR