Pocetna » Zdravlje


Vežbe uz koje ćete ostati u formi tokom hladnih dana.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 851
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-19


Mnogi se raduju zimi jer svoje slobodno vreme vole da provode u aktivnostima na snegu, ali previše niske temperature to ponekad ne dozvoljavaju. Dok se temperature ne podignu, možete biti aktivni i u svom stanu.

“Zbog zimske depresije i manjka vitamina D lako može da se desi da se ulenjite, ali posle prvog kućnog treninga primetićete da imate više energije. Uz muziku i vežbe za oblikovanje tela možete započeti svaki mini-trening u svom stanu”, napominje profesor sporta Miroslav Ćušić.

Osim plesa i zagrevanja uz stalno kruženje rukama, možete kombinovati i pokrete iz kik-boksa, koji su dobra antistres terapija.
“Devojke koje su išle na grupne programe sa elementima boksa mogu i na taj način da se zagreju. Intenzitet vežbanja može da se dozira kroz sistem kružnog treninga. Za slabije vežbače trening može biti kružni, u kojem će se vežbe izvoditi jedna za drugom s pet minuta pauze između krugova (radite tri do četiri). Za one koji su u malo boljoj formi trening može biti organizovan po stanicama: izvede se jedna vežba u tri serije, pa se pređe na drugu”, savetuje profesor Ćušić, koji je sa čitaocima podelio i predlog programa za vežbanje u stanu.

Dobra zamena
Kao zamena za kardiotrening na trakama za trčanje ili steperima može da posluži manja stolica ili neki čvrst i stabilan predmet na koji se možete penjati do 60-70 centimetara. Kontinuirano se penjite naizmenično jednom pa drugom nogom od tri minuta i duže. Vežbajte od 15 do najviše 60 minuta.