Pocetna » Sport


VIDEO: REAL - BARCELONA 3-4 Nikad luđi El Clasico, Leo Messi vratio Barcu u utrku za naslov




  Ocenite članak: 0
pregleda: 785
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-03-24


Nevjerojatna utakmica u Madridu! Barcelona je pobijedila sa 4-3 u utakmici u kojoj je bilo svega - sedam golova, tri penala, crveni karton, simuliranja, koškanja...

Lionel Messi je vratio nogometaše Barcelone u troboj za naslov španjolskog prvaka u fantastičnom, obostrano otvorenom “el clásicu” koji se gledao bez daha i u kojem su Katalonci igrajući posljednjih 28 minuta s čovjekom više pobijedili Real u Madridu 4-3 (2-2), zahukavši Primeru devet kola prije kraja.

Kao i u svakom španjolskom derbiju, i ovaj put će kontroverze izazvati sudac Undiano Mallenco, koji je dosudio nepostojeći 11-erac za domaće, jer prekršaj Alvesa na Cristianu Ronaldu bio je 20 cm ispred crte 16-erca, no brzo se “ispravio” dvama “penalima” za goste, na Neymaru i Iniesti, uz isključenje Sergija Ramosa, od čega se Kraljevski klub nije oporavio...

KOMENTAR TOMISLAVA ŽIDAKA Maestro Messi, vaša glazba u Madridu bila je veličanstvena!
Carlo Ancelotti i Gerardo Martino su počeli u najavljenim sastavima, gosti s Neymarom i Iniestom na krilima, a Messijem u njegovoj najdražoj, ulozi “lažne devetke”. Nakon zagrijavajućih pokušaja Neymara i Benzeme povela je Barça u 7. minuti: Messi je u polukontri proigrao Iniestu, koji je ljevicom pogodio pod Lópezovu gredu. U 12. minuti Benzema je propustio veliku prigodu, gađavši preko vrata na dodavanje razigranog Di Maríje.

Kontrolirali su gosti igru brzim pasovima, stvorili još dvije izvrsne prigode, no Messi i Neymar nisu se dobro pucali. I stigla je kazna, dvije gotovo identične akcije, prodori Di Maríje slijeva i nabacivanja za Benzemu, koji je dvaput nadmudrio Mascherana te prvo glavom, pa nogom, preokrenuo na 2-1. Nenadoknadiv je u obrani Katalonaca stoper kalibra Puyola...

U 26. minuti Pique je s crte odbio Benzemin udarac, ponovno nakon akcije Di Maríje. Real visokim pritiskom nije dao Barçi da mirno izađe, preuzeli su domaći inicijativu, sad su oni forsirali jak ritam. Naš Luka Modrić pucao je ljevicom u 27. minuti preko vrata, potom dvaput presjekao dodavanja u svom šesnaestercu.

Pred kraj poluvremena Barcelona je ponovno došla, pritisla i u 42. minuti. Neymar je u 16-ercu pronašao Messija, koji je u svom stilu kroz šumu nogu zabio za 2-2. U 45. minuti novi promašaj Benzeme, glavom na centaršut Carvajala.

U drugo poluvrijeme Barça je opet krenula po tri boda po koja je došla, no opasniji je bio Real: Valdes je prvo obranio udarac Benzeme iz nedosuđenog zaleđa nakon Baleove akcije, potom je Cristiano realizirao jedanaesterac za 3-2, a u 58. minuti vratar Katalonaca je obranio Baleov pokušaj iskosa. Real je želio preuzeti kontrolu, napadi su mu išli preko Modrića, no uskoro se sve preokrenulo: kontra, dubinska Messijeva lopta za Neymara, bijeg Ramosu, jedanaesterac, isključenje i Messijev gol za 3-3, 25 minuta prije kraja.

Ancelotti je uveo stopera Varanea za napadača Benzemu, Martino odgovorio svježim brzancem Pedrom umjesto Neymara, domaćima nije preostalo drugo nego da se zgusnu u dva bloka pred svojim šesnaestercem s isturenim Ronaldom. Barça je imala posjed, ali jalov.

U 74. minuti Dani Alves je sa 18 metara pogodio vratnicu. Uveo je Martino i Alexisa da raširi domaće i tako se u 83. minuti Iniesta iz drugog plana probio u 16-erac, minijaturom se oslobodio Carvajala te dočekao da ga Xabi Alonso pokupi, a Undiano je neumoljivo pokazao na bijelu točku. Messi je hladnokrvno zabio za 3-4, svoj 21. pogodak u “el clásicima”, za novi rekord i odvajanje od Di Stefana.

Ancelotti je uveo Isca i pred kraj Moratu, ali gosti su sve iskontrolirali.


IZVOR