Pocetna » Sport


Vladimir Stojković ponovo u reprezentaciji




  Ocenite članak: 0
pregleda: 786
Dodao/la: katy02
datum: 2012-06-19


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović najavio je danas sa će u nacionalni tim vratiti golmana Partizana Vladimira Stojkovića.
"U tri utakmice na nedavnoj mini turneji imali smo tri golmana i ako izuzmem mladog Aleksića, pred kojim je vreme, moram priznati da sam više očekivao od Brkića i Kahrimana. Zato sam razgovarao sa Stojkovićem i rekao mu da računam na njega. Dugo je branio za reprezentaciju, sada ga opet čeka poziv", rekao je Mihajlović za dnevni list Sport.

Stojković je dugo bio prvi golman reprezentacije, a mesto u timu izgubio je posle napada huligana u Ðenovi.

Posle toga branio je samo dva puta za Srbiju, ali oba puta van Beograda, na gostovanju u Meksiku i protiv Jermenije na Kipru. On je do sada gol Srbije čuvao 39 puta.

Vladimir Stojković kaže da je presrećan zbog poziva selektora.

On se trenutno nalazi na Tari, gde crno-beli sprovode prvu fazu priprema za narednu sezonu.

"Drago mi je što Mihajlović računa na mene. Rekao sam mu da sam za Srbiju uvek spreman i da ću se odazvati uvek kada me pozove", dodao je Stojković.

Na pitanje da li će braniti već u prijateljskom meču protiv Republike Irske 15. avgusta u Beogradu Stojković je rekao da to još ne zna.

Istovremeno, Mihajlović je najavio da u kvalifikacijama za SP u Brazil ne računa na Nikolu Žigića i Marka Pantelića, dok će poziv Milošu Krasiću zavisiti od forme u kojoj bude igrao.