Pocetna » Sport


Vojvodina na Bursu, Zvezda protiv Černomoreca ili Dačije!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 742
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-19

Slike iz Vojvodina na Bursu, Zvezda protiv Černomoreca ili Dačije!


Žrebom u sedištu UEFA za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope postali su poznati potencijalni rivali srpskih klubova: Zvezda će igrati protiv ukrajinske Černomoreca ili moldavske Dačije, Vojvodina protiv turske Burse, a Jagodina protiv Randersa iz Danske, ako prethodno uspe da eliminiše ekipu Rubina.



Zvezda je prilično dobro prošla na žrebu, jer je za rivale mogla da dobije ekipe poput Udinezea, Trabzona ili Briža, ali je ipak izbegla te nosioce i dobila pobednika dvomeča Černomorec - Dačija.
Golovima Gaja i Antonova, na početku i kraju drugog poluvremena, Černomorec je pred svojom publikom u prvom susretu trijumfovao sa 2:0 i u ovom trenutku bliži je duelu sa Zvezdom koja je sa istim rezultatom savladala islandski IBV. Prođu li dalje, beogradski crveno-beli će najpre biti gosti, a u revanšu domaćini.

Ko su zapravo Zvezdini potencijalni rivali?
Černomorec nikada nije bio prvak Ukrajine, a u ekipi ima brojne strance. Dvojica su iz Albanije, krilo Bekaj i defanzivac Vanđeli, a tu je i vezni igrač iz Brazila Matoš, kao i njegov kolega iz odbrane Santana. Uz Španca (Rijeru, napadača), u ekipi su još i šic Frank Đa Đeđe iz Obale Slonovače, kao i Austrijanac Berger. Sasvim dovoljno da se protiv Moldavaca stigne do solidne zalihe od dva gola prednosti pred revanš.

Što se Dačije tiče, dvaput je osvajala šampionat Moldavije, a prošle dve sezone je završila na drugom mestu. Legendarnog ruskog fudbalera, sada trenera Igora Dobrovoljskog, na klupi je ovog leta zamenio Igor Negresku, a on na raspolaganju ima sedmoricu stranaca i to ne baš zvučnih imena. Uglavnom su u pitanju Ukrajinci, ali ima i Nigerijaca (defanzivac Ogada) i Kamerunaca (odbrambeni igrač Sopo). Prošle sezone su dogurali do druge faze ovog istog takmičenja, izgubivši od švedskog Elfsborga ukupnim rezultatom 2:1.

A šta je sa Vošom i Jagodincima?
Što se tiče Vojvodine, koja je sa 2:0 savladala mađarski Honved, nju čeka meč sa turskom Bursom, koja se tek od trećeg kola uključuje u kvalifikacije. Voša će biti domaćin u prvom, a gost u drugom duelu.

Jagodinci su pred teškim zadatakom da protiv silnog Rubina, koji je u četvrtak trijumfovao kao gost sa 3:2, nadoknade taj rezultatski zaostatak u revanšu. Uspeju li, "ćurani" će se svrstati među ekipe koji su nosioci, zbog čega im je žreb i dodelio relativno lakog rivala, dansku ekipu Randersa, koja je bila slobodna u prva dva kola.

Mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 1. i 8. avgusta.

Za plasman u nadmetanje po grupama biće potrebno prebroditi četiri kvalifikacione runde.


IZVOR