Pocetna » Sport


Voša pobedila, kiks na kraju!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 814
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-08-03


Kakav finiš meča u Novom Sadu! Sjajan rezultat stekla je Vojvodina u nadoknadi vremena, ali je u poslednjim trenucima dozvolila Bečlijama da postignu gol. Na kraju - 2:1 pred revanš u Beču!

 


Prema očekivanju, sjajna atmosfera na ''Karađorđu'', Vojvodina je imala pomoć oko 10.000 svojih navijača.

Prva opasnost pred  golom gostiju viđena je već u 3. minutu. Stevanović je prodro po levoj strani, centrirao ka Oumaruu, ali je jedan odbrambeni igrač gostiju u poslednjem trenutku izbio loptu u korner.

Dva minuta još bolja prilika za Oumarua. Moreira mu je ostavio loptu na ivici kaznenog prostora, Oumaru je šuturao, ali zamalo pored stative.

Vojvodina ima inicijativu na početku, pokušao je i Poletanović nešto kasnije sa dvadesetak metara, ali ni on nije bio precizan.

U 16. minutu opasan pokušaj gostiju iz prekida, šutirao je Hofman, ali je golman Supić izboksovao loptu u korner.

Utisak je da su se fudbaleri Rapida oslobodili početne inicijative Vojvodine i sve ozbiljnije prete golu Supića.

U 23. minutu odlična prilika za Bojda, ali je njegov udarac glavom završio pored stative.

Posle nešto mirnijeg perioda igre, usledile su dve velike prilike za goste. Prva u 32. minutu posle nesporazuma Jokića i golmana Supića, kada je Dražan poslao loptu iznad prečke, a samo minut kasnije prečka je bila saveznik Novosađana!

Hofman je tada pokušao, lopta je pogodila prečku, zatim se odbila na gol liniju. Gosti su tražili da se prizna pogodak, ali je sudija smatrao da lopta nije prešla liniju.

Konačno, na ulasku u finiš prvog poluvremena nove prilike i za Vojvodinu. Prva u 39. minutu, kada je Stevanović šutirao posle centaršuta Poletanovića iz kornera, a par minuta kasnije i Oumaru je pokušao iz slične situacije, ali ponovo bez uspeha.

Oumaru je i u nastavku imao prvu priliku za Vojvodinu, u 59. minujtu je snažno šutirao, ali se istakao golman Rapida sjajnom intervencijom.

Što je tada propustio, Oumaru je nadoknadio u 75. minutu, Vojvodina vodi 1:0!

Odlična akcija Stevanovića, Oumaru je sjajno primio tu loptu i sa desetak metara uputio neodbranjiv šut ka golu gostiju.

Samo pet minuta kasnije umalo izjednačenje! Jokić je skrivio jedanaesterac, ali srećom po Novosađane, Hofman sa bele tačke pogađa stativu! Ostaje 1:0!

No, to je bio samo uvod u još uzbudljiviji finiš! Na ulasku u 90. minut veliku grešku napravio je golman Rapida Kenigshofer. Bukvalno je posle jedne rutinske intervencije dodao loptu Bojoviću, koji je ovaj poklon oberučke prihvatio - 2:0!

Fenomenalan je to bio rezultat za Novosađane, ali nisu uspeli da izdrže do kraja...

Bukvalno u poslednjim trenucima gosti postižu gol preko Alara posle prekida i velike gužve u kaznenom prostoru Vojvodine. Na kraju - 2:1!

Vojvodina: Supić, Vulićević, Đurić, Jokić, Pavlović, Poletanović, Moreira, Grin, Stevanović, Škuletić, Oumaru.

Rapid: Kenigshofer, Zonlajtner, Kacer, Pihler, Šimpelsberger, Kulovic, Heikinen, Hofman, Dražan, Bojd, Burgštaler.