Pocetna » Ljubav i Sex


Vrući snovi o seksu? Šta oni zapravo znače?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 992
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-04-11


Naš seksi snovi vrlo često našu pažnju usmeravaju na probleme u našim životima i/ili emocionalno “čišćenje” tokom spavanja.

Želeli mi to d priznamo ili ne, svako od nas je imao bar jedan san o seksu (a prave srećnice i puno više). U “zemlji snova” nema pravila, što znači moguće je da se u jednom trenutku po krevetu valjate s Džonijem Depom, a u drugom seksualno “relaksirate” s bivšim u nekom liftu – ili još gore da završite s nekim koga stvarno ne podnosite – recimo nekim svojim nepodnošljivim kolegom. Putovanje u najdublje erotske kutke naše podsvesti i proživljavanje uzbudljivih, ali često i bizarnih scenarija, partnera i situacija, odnosno snovi o seksu pobuđuju snažne emocije koje često ostaju prisutne još danima nakon sna.

Kao i kod bilo koje vrste snova, naš seksi snovi vrlo često našu pažnju usmeravaju na probleme u našim životima i/ili emocionalno “čišćenje” tokom spavanja. Kada naš svesni um ide na spavanje, podsvesnom je umu dozvoljeno da slobodno luta i počne da okuplja misli, emocije i iskustva iz stvarnog života. Naši snovi su tu kako bi privukli pažnju na ono što želimo i za čime žudimo, ali i stvari koje nam se ne sviđaju, stvari koje nas brinu i tako dalje. Naravno, neki snovi su potpuno slučajne slike koje su nanizane zajedno i nemaju pravi smisao. Dodajte ovome činjenicu da je seks jedan od najmoćnijih ljudskih nagona, onda zaista ne čudi što su naši snovi jako začinjeni seksom i požudom. A njihovo tumačenje može dati važne uvide u ono što stvarno mislite ili osećate.

Iako su snovi jedinstveni u svojim detaljima i variraju od osobe do osobe, postoje neki uobičajeni scenariji koje su mnogi od nas imali ili će tek imati.

Snovi o seksu s strancem

Snovi o seksu s nekom “maglovitom” osobom vrlo su česti i mogu biti poprilično zbunjujući. Ovaj stranac koji vas je zadovoljio, znači, može biti osoba kojoj niste baš jasno videli lice ili osoba kojoj ste videli lice, ali ga nikad pre niste videli. Ovo je nešto što verovatno nikada ne biste uradili u stvarnom životu, zato vaša mašta istražuje vašu divlju i erotsku stranu bez posledica u stvarnom životu.



Šta to znači? Pa, seks sa strancem može značiti nekoliko stvari. Može značiti želju za više uzbuđenja i rizika u vašem životu. Može značiti da želite više strasti i tražite nova uzbuđenja s novim ljudima. To može biti način da sami sebi pokažete kako imate potrebe i želje s kojima se još niste suočili jer se ponašate previše zaštitnički prema sebi. Stranac je kao prazno platno koje vam pomaže da otkrijete nove stvari o sebi.

Stranac takođe može predstavljati nekog u vašem životu koga pokušavate upoznati na dubljem nivou, ali nemate baš previše uspeha u tome. Stranci mogu biti pozitivne ili negativne sile u vašem životu, u zavisnosti od emocija koje osećate u snu.

Snovi o seksu s bivšim


Sanjanje o divljem ili romantičnom seksu s bivšim može biti i uzbudljiv i potresan doživljaj. Snovi mogu poput poplave vratiti uspomene, probuditi stare emocije, a ako imate novog partnera može itekako gristi vašu savest i probuditi strahove da još uvek osećate nešto prema svom bivšem. Vaša podsvest možda još uvek nije uhvatila korak sa vašim svesnim umom i još uvek čuva uspomene za koje ste mislili da ste ih potisnuli ili ih se potpuno rešili. Samo zato što je bivši otišao iz vašeg života, ne znači da on nije još uvek prisutan u vašoj podsvesti.

Šta to znači? Ponavljanje snova o seksu s bivšim može da znači da imate neke nerešene probleme ili duboke osećanja kojih još uvek niste spremni da se odreknete. Ali “bliski susret” s bivšim može predstavljati i sve drugo što vas je povezivalo s njim, kao što su sloboda, mladosti ili strast. To može značiti da želite da vratiti te stvari u svoj život ili da želite više spontanosti i uzbuđenja u svom životu. On takođe može predstavljati nezadovoljstvo sa sadašnjošću i nostalgičan pogled na prošlost.
To takođe može značiti da još uvek niste preboljeli svog bivšeg, pa je ovo način na koji se vaša podsvest oslobađa dela seksualne napetosti. To takođe može jednostavno značiti da ste mislili o svom bivšem tokom dana i prisćali se dobrih vremena koje ste proveli zajedno.

Jeste li ovim snom prevarili trenutnog partnera?Ne bojte se! Iako ste se možda probudili s osećajem krivice, snovi poput ovog prilično su uobičajeni nakon neke velike odluke – kao što su preseljenje kod novog dečka ili veridba s novim dečkom. To je iznenadni nalet svih vaših nesigurnosti i javljanje osećaja “šta ako”. Ako sanjate kako vas partner vara – ovo je često znak vaše nesigurnosti oko toga je li vam potpuno posvećen i misli li on stvarno “ozbiljno” s vama.

Snovi o seksu s nekim koga ne podnosite

Ovo iskustvo vam zaista može “otvoriti oči”. Ako sanjate o vrućem seksu s nekim koga inače gotovo da niti ne primećujete, nekog ko vas inače nikada ne bi privukao ili čak nekog koga stvarno mrzite, to može biti vrlo zbunjujuće iskustvo. U svetu snova, kad se mržnja pretvori u požudu, to vas može podstaknuti da u stvarnosti razmišljate drugačije o toj osobi. Snovi mogu čak podstaći i privlačnost ili zaljubljenost gde je pre nije bilo.

Šta to znači? Sanjanje seksa s osobom koja nam se zapravo ne sviđa je vrlo često i nemojte se uznemiravati previše oko toga. Često naš um za vreme spavanja povezuje seksualne teme s nekim s kim se često vidite, ali s kim zapravo nema nikakve privlačnosti. Naravno, neki od tih snova su značajni, kao kad oni govore o važnim osećajima vezanima za moć ili nemoć i samopoštovanje. Recimo da je osoba s kojom vodite ljubav u snu vaš šef i tom snu vi ste submisivni. To može ukazivati na opšte nezadovoljstvo vašom pozicijom i stanjem na poslu. I može biti vezano za osećaj da vam nedostaje samopouzdanja i samopoštovanja na poslu.

Ali, to može otkriti i neku skrivenu privlačnost za koju niste ni znali da postoji, a ako se radi o nekome koga stvarno ne podnosite to vas može podstaknuti na razmišljanje o tome zašto ih ne podnosite i zašto osećate tako snažne negativne emocije prema njima.

Ako sanjate seksu s nekim posve neprikladnim kao što je član porodice to najčešće znači da osećate puno ljubavi prema toj osobi koju je vaša podsvest pobrkala sa seksualnom željom.

Homoseksualni snovi

Sanjanje o seksu s nekim istog pola, ako niste lezbijka i uopšte nemate biseksualnih sklonosti može biti zbunjujući iskustvo. Svejedno je je li to nepoznata osoba istog pola, ili prijateljica/poznanica. Mnogi psiholozi veruju da smo svi mi biseksualni do neke mere i vaši snovi vam daju priliku da istražite svoje skrivene ili potisnute seksualne želje u svetu mašte gde je sve moguće.
Šta to znači? Obično su dva glavna razloga zašto sanjamo seksualni odnos s osobom istog pola ako se ne smatramo homoseksualnom osobom. Prvi je da se snažni osećaji prijateljstva s ljudima iz istog pola mogu protkati sa seksualnim osećajima i tako nastane seksualni san. Ali to više govori o snažnoj vezi koju imate s ljudima istog pola, nego li vašoj želji da eksperimentišete u seksu s njima. Drugi glavni razlog za takve snove je očit – podsvesno želite da isprobate seks sa osobom istog pola. Ovu želju simbolišu snažne, seksualne slike koje ponekad mogu biti veoma iznenađujuće. To takođe može da znači da vam treba više kontakta sa svojom ženstvenom stranom i da želite da se osećate ženstvenije.

Jeste li ikad u snu vi bili osoba suprotnog pola? Ako ste sanjali da ste osoba suprotnog pola to može da znači da stupate u kontakt sa suprotnom stranom svoje psihe, odnosno da pristupate svojim muškobanjastim osobinama. To takođe može značiti da ste znatiželjni u vezi ekperimentisanja sa seksom, doživljavanju seksa s druge strane, istražujući kako bi bilo da ste opremljeni drugačijom intimnom “opremom”.

Snovi o seksu s poznatom osobom

Sanjanje o divljoj noći sa Rajanom Rejnoldsom ili Robertom Patinsonom je ostvarenje snova za mnoge od nas! Ko ne bi hteo da ima snove ispunjene vrućim avanturama s omiljenim zgodnim selebretijem? Ti snovi mogu biti zavodljivo zabavni i sigurno ćete se probuditi dobro raspoloženi. Većini od nas neka se zvezda sviđa, a ako ste dovoljno srećni da se s njime susretnete u snovima – onda je to najverovatnije samo jednostavno ispunjenje želja.
Šta to znači? Neki psiholozi veruju da sanjanje o seksu s poznatom osobom predstavlja želju da ta osoba bude popularna i uspešna. Oni tvrde da to ima veze s društvenim ambicijama, da žudite za boljim društvenim statusom i da želite da okusiti slavu i bogatstvo. Uvreženije je mišljenje da ovi snovi otkrivaju vašu želju da se osećate posebnima i da želite više romantike i strasti u svom životu. To je eskapizam u izmišljeni svet ljubavnih romana i romantičnih filmova i u tome nema ničeg lošeg.

Snovi o seksu sa nekim koga poznajete

Ovo je nekako jasno samo po sebi i nećemo previše dužiti. Prvi je da vi osećate nešto prema toj osobi i da želite nešto više (znamo, to ste znali i sami, ali morali smo zabeležiti). Drugi je da je, kao što smo već pre spomenuli, vaša podsvest pobrkala osećaj prijateljstva s seksualnim emocijama. Treći je nešto zanimljiviji – to može da znači da ste podsvesno pokupili diskretne znakove koje vam ta osoba daje jer je privlačite, a koje vi inače svesno ne primećujete. E, to vam sad verovatno daje materijala za razmišljanje, zar ne?