Pocetna » Film


Za Hobita potrošeno više nego za Gospodara prstenova




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1217
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-05

Slike iz Za Hobita potrošeno više nego za Gospodara prstenova


Snimanje filmske trilogije "Hobit" koštalo je do sada više od pola milijarde dolara, što je dvostruko veći iznos od novca utrošenog za izradu trilogije "Gospodar prstenova", objavio je danas distributer Vorner Bros.

Ovaj novac utrošen je do sada za snimanje scena sa glumcima, a računa se da će biti dodatnih troškova produkcije tokom završne izrade naredna dva filma.


Scena iz prvog dela "Hobita"

Do 31. marta, prema zvaničnim podacima distributera objavljenim danas na Novom Zelandu gde se snima ta trilogija, produkcija je koštala do sada 561 milion dolara.

Distributer Vorner Bros i reditelj Piter Džekson mogu, međutim, da smatraju da je to dobro uložen novac. Do sada je u bioskopima prikazan samo prvi film iz te trilogije "Hobit: Neočekivano putovanje", a od prodaje karata zaradio više od milijardu dolara.

Na Novom Zelandu je snimana i trilogija "Gospodar prstenova", koja je kao i "Hobit" zasnovana na knjigama Džona R.R. Tolkina.

Radnja "Hobita" prethodi radnji "Gospodara" i prati avanture hobita Bilba Baginsa, čarobnjaka Gandalfa i družine patuljaka.


IZVOR