Pocetna » Tracevi


Žarko Laušević dolazi u Srbiju?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1096
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-04-06


Glumac, navodno, posle punih 14 godina dolazi u Beograd kako bi lično doneo rukopis nastavka romana "Godina prođe, dan nikad".

Žarko Laušević planira da uskoro doputuje u Beograd kako bi lično predao rukopis nove knjige, odnosno nastavka najčitanijeg romana u istoriji domaćeg izdavaštva "Godina prođe, dan nikad".

"Nakon što je predsednik Boris Tadić doneo odluku o njegovom pomilovanju, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mu prošlog decembra u Njujorku uručio srpski pasoš, odlučio je da uskoro doputuje, kako bi izdavaču predao rukopis nove knjige"

Laušević je, u noći između 30. i 31. jula 1993. godine, u podgoričkom kafiću "Epl", ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića. U obračunu je njegov brat Branimir ispalio jedan metak, koji nikoga nije pogodio. Osuđen je na 15 godina zatvora, a kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu.

Nakon što mi je Savezni sud ukinuo presudu, po ponovnom pretresu u februaru 1998. izrečena mu je kazna od četiri godine zatvora. Budući da je u tom trenutku već odležao četiri godine, pušten je na slobodu. Ubrzo potom se seli u Njujork.