Pocetna » Ljubav i Sex


Zašto se muškarci brže zaljubljuju?




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1098
Dodao/la: ElGato
datum: 2011-11-17



Nova istraživanja pokazuju da muškarci već nakon prvog izlaska mogu prepoznati ženu svog života, dok ženama treba pet susreta više.

U jednoj anketi svaki peti muškarac rekao je da se zaljubio na prvi pogled. Više od polovine bilo je zaljubljeno nakon jednog izlaska, a trećina ih je predala srce nakon tri susreta.

Kod žena su zabeleženi drugačiji odgovori. Na prvi pogled zaljubila se tek svaka deseta dama, a većina se zaljubila tek nakon šestog izlaska. Zbog ovakvih rezultata pada u vodu teorija da su žene zaljubljive prirode i da im muškarci zato stalno slamaju srca.

Stručnjaci misle da ova studija zapravo pokazuje da muškarci i žene imaju različitu definiciju zaljubljenosti i ljubavi. Ima i nekih sličnosti, pa tako, na primer, i jedni i drugi smatraju da je prva prava ljubav bila ona koju su najteže preboleli.

Profesor i psiholog Alexander Gordon misli da je do ovakvih rezultata došlo jer muškarci sagledavaju stvari vrlo površno, dok žene odmah razmišljaju o celoj situaciji i eventualnoj budućnosti. pripadnici jačeg pola gledaju izgled žene i važna im je fizička privlačnost, dok dame sagledavaju moguću vezu iz više uglova, te razmišljaju o braku i deci