Pocetna » Film


Zašto treba da pogledate film Lika Besona sa Robertom De Nirom u glavnoj ulozi?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 841
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-04-23


The Family’ - film koji će vas zabaviti, iznenaditi, šokirati i nasmejati!


U filmu ’Porodica’ (The Family), Robert de Niro igra penzionisanog mafijaša, koji je smešten u program za zaštitu svedoka. Njegovu porodicu i njega policija seli u Francusku i daje im nove indetitete, kako bi se što bolje uklopili, međutim, stare navike je teško iskoreniti. Film Lika Besona ima solidne ambicije, lepu zamisao i sjajnu glumačku ekipu da ostvari svaku moguću rediteljsku želju.

Možda ste pomislili da je ostavrenje slično filmu ’Leon Profesionalac’, koji je proslavio Žan Renoa i Natali Portman, ali ova crna komedija više podseća na De Nirove uloge u filmovima 'Upoznajte Fokerove' i njegovom nastavku, iako se bavi gangsterskim životom.



Manconijevi stižu u Normandiju preko programa zaštite svedoka i dobijaju novo prezime Blejk. Najstariji Manconi (De Niro) raskrinkao je mafijaško podzemlje u Bronksu i smestio njihovog vođu iza rešetaka. Kako veliki bos i dalje povlači jake veze iz zatvora, Manconijevi godinama skrivaju identitet i kriju se po svetu, u pratnji specijalaca. Problem je u tome što nakon izvesnog vremena, gde god se nalazili, ne uspevaju da zadrže maske. Stara navika da nasiljem, ubistvima i ucenama dobiju sve što žele, ne može nestati kao staro prezime.

Reditelj Lik Beson snimio je film ’Malavita’ po humorističkom romanu francuskog pisca Tonina Benakvista. Radeći po knjizi autor se pitao ’Može li čovek, koji se bavio kriminalnim radnjama, da postane uzoran'.

’Radio sam istraživanje zaštićenih svedoka, ali moj roman se pre svega bazira na komediji o bivšem bosu mafije koji počinje da živi životom običnog građanina. Taj kontrast mi je zvučao interesantno’, rekao je pisac.

Oskarovca Roberta De Nira privukla je interesantna tema i rado je prihvatio glavnu ulogu: ’Ovo je zanimljiv mafijaški žanr, baziran na knjizi. Fred je tip koji je ocinkario celu svoju ekipu. Iako priča deluje nadrealno, likovi se mogu pronaći i u stvarnom životu, pogotovo kada je reč o političarima’, rekao je glumac koji se detaljno pripremao za ulogu istražujući i raspitujući se kod eksperata i novinara, koji se bave organizovanim kriminalom.

Jedna od uspelih scena u filmu prikazuje glavnog junaka priče kao govornika na filmskoj večeri u francuskom udruženju za kinematografiju. Glava mafijaške porodice dolazi kao specijalni, američki gost na projekciju filma ’Goodfellas’ (Martin Skorseze, 1990), koji takođe ima mafijašku tematiku i De Nira za glavnog junaka. Francuzi mole Amerikanca da kaže nešto o mafiji o kojoj govori film. De Niro uzima reč, govori o gangsterskom svetu i nesvesno otkriva identitet svoje porodice. Publika se smeje njegovom govoru, ne shvatajući ga ozbiljno i nagrađuje ga džinovskim apaluzom. I zaista, ova urnebesna scena zavređuje priznanje.

Ovo je film koji će vas zabaviti, iznenaditi, šokirati i nasmejati. Glavne uloge tumače: Robert de Niro, Mišel Fajfer, Tomi Li Džons, Dajana Agron i Džon Dleo.


IZVOR