Pocetna » Ljubav i Sex


Zašto žene ostaju u vezi sa muškarcem kojeg ne vole?




  Ocenite članak: 2
pregleda: 903
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-04-13


Znate da on nije Gospodin Pravi, niti će to ikada postati. Vi ste pametna žena i nije vam jasno zašto ga do sada niste ostavili. Da li se plašite samoće ili verujete da će se promeniti?

1. Zbog porodice sam još uvek sa njim

Prebacivati odgovornost na sve članove porodice, uključujući psa ili mačku, nije nikakvo rešenje, ali ukoliko uvek birate gospodina pogrešnog, to sigurno ima veze sa vašim odrastanjem i načinom na koji ste vaspitavani.

Dakle, devojke koje odrastaju verujući da ne zaslužuju ljubav, uvek na podsvesnom nivou bivaju privučene od strane nekoga ko ne može da zadovolji njihove emotivne potrebe. Poput hrčka koji vrti točak, taj muškarac naprosto ne može da vas usreći, ali trenutno osećanje naklonosti je ono čime se zadovoljavate.



2. Nikada neću naći boljeg od njega

Svesni ste da je dosadan, preterano kritičan, ne zove vas, zaboravlja na vaš rođendan, ali je samo vaš! Ovaj model samo ukazuje na mogućnost ponovljenog, ranije već viđenog porodičnog modela. Zapitajte se koji vas to roditelj ne voli ili nije dovoljno voleo, pa ste spremne da taj osećaj ponovite. Ne dozvolite da sami ugrožavate sopstveni integritet! Pronađite uspeh koji zaslužujete.

3. Ne želim da budem sama

Strah od toga da ćete završiti kao usedelica može da vas pokoleba u pravoj odluci. Ukoliko je razlog zašto ga još uvek trpite baš ovaj, postavite sebi veoma jednostavno pitanje – Zašto mislite da će luzer bolje brinuti o vama, nego što biste to sami umeli? Strah od samoće je osnovni razlog koji ljude drži ili bolje rečeno zadržava u lošim odnosima, vezama ili braku.



4. On će se promeniti

Žene veruju u ovu bajku još od praistorije, a prava istina je da je jedina stvar koju možete poboljšati u vezi sa njim njegova frizura ili način odevanja. Što se karakternih crta tiče ili pokušajte da sa njima živite ili ga naprosto ostavite.

5. Potrebna sam mu

Žene imaju tendenciju da se preterano posvećuju i emotivno daju ljudima koji nisu sposobni da im uzvrate istom merom. Ono što ljudi u ovom slučaju nazivaju ljubavlju, terapeuti nazivaju međusobnom zavisnošću ili emotivnim iznuđivanjem. Na ovaj način smo uvučeni u lošu vezu, jer služimo njemu i zbog toga se osećamo dobro.



6. Seks je fenomenalan

Hormonski talas oksitocina koji juri kroz vaš mozak kada uživate u seksu sa njim postoji kako bi vas vezao za partnera, poput kakvog emotivnog super-lepka. Ipak, samo zato što vam je seks odličan ne znači da je on vaš idealan partner, tvrde seksualni terapeuti i psiholozi.