Pocetna » Zanimljivosti


Signali bliskog kraja ljubavi




  Ocenite članak: 1
pregleda: 804
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-08


Mislili ste da ljubav cveta, ali je iznenada došao kraj. Naizgled neočekivano se završila veza, ali kada bolje razmislite, uviđate da su postojali mali signali koji su nagoveštavali da možda niste jedno za drugo.

Psiholozi ističu da bi uvek trebalo da obraćamo pažnju na znake, koji možda deluju kao sitnice, a zapravo su pokazatelji da se emotivna veza bliži kraju. Parovi koji znaju da prepoznaju i protumače ove signale mogu da reaguju na vreme i eventualno spreče kraj ljubavi, odnosno da se pripreme za raskid i ublaže patnju.
Partner više nije brižan

Bolesni ste, a partnera kao da nije briga za to. Ili, imate probleme, ali vašu „srodnu dušu“ to ne interesuje... Ovo je siguran znak da osobi pored vas nije stalo. Ipak, preispitajte prvo svoje postupke, moguće je da vam uzvraća istom merom jer ni vi niste bili brižni kada je situacija bila obrnuta.
Postali ste slični kao blizanci

Imate identično mišljenje u pogledu svega, uvek pijete isto piće kao partner(ka), naručujete isto jelo u restoranu. Na prvi pogled, to je pokazatelj harmoničnog odnosa, ali zapravo nije tako. Psiholozi upozoravaju da je ovo signal da se jedan od partnera „utopio“ u ličnost drugog, odnosno da je jedan toliko dominantan da je drugi izgubio uz njega svoj identitet. U nekom trenutku, potisnuti partner shvata da više „nije svoj“ i najčešće je taj koji prekida vezu ili brak i odlazi da „pronađe sebe“.
Svakodnevne svađe i kritike

Istina je da bi partneri trebalo da ukažu na mane jedno drugome, ali svakodnevna kritika u pogledu svega je veoma destruktivna. Ona je znak da partneri nisu zadovoljni osobom sa kojom su u vezi, da je ne vole i ne prihvataju njene vrline i mane.
Intimni trenuci su retki

Ljubav, kao i mržnja, uvek podrazumeva strast. Ako strasti nema, emotivni odnos se pretvara u gotovo „rođački“, to može da potraje određeno vreme, ali ne večno, jer će jedan ili oba partnera potražiti ljubav i srast u drugima.
Potiskujete probleme i mišljenje

Nije redak slučaj da se partneri naizgled odlično slažu, a kada se posvađaju, izgovore neverovatne uvrede. To se dešava kada jedno ili oboje potiskuju probleme i mišljenje, postupaju suprotno onome što osećaju. I tek kada se iznerviraju da ne mogu da se kontrolišu, kažu ono što zaista misle. Naravno, dešava se i da partneri kažu ono što ne misle u želji da drugome nanesu bol.