Pocetna » Sport


Zvezda do ubjedljive pobjede u 215. vječitom derbiju




  Ocenite članak: 0
pregleda: 732
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-12


Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 92:78 u 215. vječitom derbiju, koji je u okviru 8. kola regionalne ABA lige odigran u Pioniru.
Zvezda je u ovu utakmicu ušla s tri vezane pobjede, dok je iza Partizana neugodan domaći poraz od Bamberga u Euroligi.

Crveno-bijeli su lideru na tabeli nanijeli i drugi poraz i to nevjerovatnom igrom u prvom poluvremenu. U prvih deset minuta Zvezda je bila bolja za šest poena (28:22), da bi u sjajnoj drugoj dionici slavili sa 25:17 i na odmor otišli sa velikih 14 poena.

Žestoko se igralo u drugom poluvremenu, a Partizan se ni u trećoj dionici nije uspio oporaviti. A onda nevjerovatnih posljednjih deset minuta, u kojoj Partizan napravio sjajnu seriju i na kraju se približio na devet poena razlike, ali Zvezda bi se uvijek uspijevala otrgnuti na 12-13 poena prednosti.

Na kraju je Zvezda ubjedljivo slavila sa 92:78. Fenomenalan nastup imao je DeMarcus Nelson, koji je ubacio 20 poena, a sjajno je razigravao ostatak tima te forsirao brzu igru. Elton Brown je ubacio 15, Boris Savović 14..

Večerašnja pobjeda mogla bi itekako biti prekretnica za Zvezdu, koja dugo vremena čeka na neke veće uspjehe.

U drugoj večerašnjoj utakmici Cedevita je izgubila u Skoplju rezultatom 61:74. Bio je to treći poraz hrvatskog predstavnika i četvrta pobjeda Makedonaca. Skoplje su predvodili Gečevski sa 20 poena i Čekovski sa 16.

Na drugoj strani Šuput je bio najefikasniji sa 17 poena i čak 12 skokova uz 2 asistencije.