Pocetna » Sport


Zvezda ide dalje posle penal-drame!!!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 879
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-08-09


Fudbaleri Crvene zvezde izborili plasman u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su večeras posle penal-serije savladali kiparsku Omoniju!
Zvezda opasnija na početku, odbrana domaćih nesigurna u par navrata pod pritiskom napadača gostiju... 

Ipak, u prvih deset minuta nije bilo pravih prilika ni pred jednim, ni pred drugim golom.

Lazović je u 13. minutu imao situaciju jedan na jedan sa protivničkim igračem u kaznenom prostoru Omonije, ali na kraju nije uspeo da iznudi ni korner. Minut kasnije, Fredi je pripretio Bajkoviću, ali je lopta otišla pored gola.

Fredi za sada najviše problema pravi odbrani Zvezde, imao je još jedan pokušaj u 20. minutu, ali ponovo bez uspeha.

Četiri minuta kasnije, Kasalica je lepo probio po desnoj strani, iznudio prekršaj na ivici kaznenog prostora, ali crveno-beli nisu uspeli da stave na ozbiljnija iskušenja golmana domaćih. Naprotiv, usledila je opasna kontra Omonije, koju prekršajem za žuti karton zaustavlja Milivojević.

Na isteku prvih pola sata igre, posle jednog pokušaja Lazovića, koji je završio pored gola, na drugoj strani Avram je umakao pažnji Zvezdine odbrane, ali je Bajković odličnom intervencijom sprečio vođstvo domaćih.
Oprezni i jedni i drugi, vreba se greška protivnika, koja bi mogla da bude i presudna u večerašnjem meču, obzirom na 0:0 sa Marakane.

Tek što je počelo drugo poluvreme, najbolja prilika za Zvezdu. Kasalica je posle kornera sa leve strane sa pet metara šutirao glavom, ali je lopta završila tik pored stative.

Kao i u prvih 45 minuta, igra se uglavnom na sredini terena, bez mnogo prilika, ali primetna je sve veća nervoza kod igrača oba tima.

Domaćin ima blagu inicijativu, ali od one prilike Avrama iz prvog poluvremena, nema opasnosti po gol Bajkovića. Svakako ohrabrujući podatak posle silnih golova primljenih od Naftana u prethodnoj rundi takmičenja. 

Jedna greška Dimitrijevića ispred svog kaznenog prostora u 69. minutu mogla je skupo da košta crveno-bele, ali to domaći nisu umeli da kazne.

Kakva šansa za Zvezdu u 76. minutu! Kasalica je osvojio loptu na sredini terena, umakao svojim čuvarima, na drugoj strani imao potpuno slobodnog Lazovića, ali je ispao sebičan u toj situaciji i što je najgore, njegov šut sa ivice kaznenog prostora bio je neprecizan!

Na drugoj strani uzvraća opasni Avram, šutirao je glavom iz ''srca'' šesnaesterca, ali je poslao loptu iznad prečke Bajkovićevog gola.

Da li je ovo najava uzbudljivog finiša...?

Ipak, ponovo se primirila igra, kao da svi čekaju produžetke...  

Na isteku 90. minuta, posle jedne obećavajuće akcije Zvezde, koja nije završena na pravi način, usledio je još jedan opasan pokušaj domaćih sa ivice šesnaesterca, ali je Bajković i ovog puta bio siguran.

Počeli su produžeci, a trener Prosinečki je konačno napravio i prvu izmenu. Milunović je na terenu umesto Lazovića. 

Ipak, ni prvih 15 minuta nastavka nije donelo promene u razvoju događaja na terenu.

Sve smo bliži penalima...

  Posle novog perioda monotonije, u devetom minutu drugog produžetka Evandro je iznudio slobodan udarac. Dimitrijević je zatim odlično uočio usamljenog Mladenovića, ali je on početnički reagovao i lopta je otišla preko gola. 

Završeni su i produžeci, slede penali!

Dimitrijević - 1:0 za Zvezdu!

Alves - 1:1!

Milivojević - 2:1 za Zvezdu!

Fredi - 2:2!

Kasalica - brani Leoni! Ostaje 2:2!

Pavićević - brani Bajković!!!

Maksimović - 3:2 za Zvezdu!

Hristofi - 3:3!

Milunović - 4:3 za Zvezdu!!!

Agiar - 4:4!

Mladenović - 5:4!!!

Skaramacino - 5:5...

Mijailović - 6:5!!!

Bajković brani - ostaje 6:5! Zvezda ide dalje!!!


Omonija: Leoni, Špungin, Nuno Asis, Pavićević, Skaramocino, Leandro, Danielson, Hristofi, Avram (Andre Alveš od 83.), Fredi, Marko. 
 
Crvena zvezda: Bajković, Mladenović, Jovanović, Maksimović, Mikić, Dimitrijević, Milivojević, Mijalović, Evandro (Mirić od 119.), Lazović (Milunović od 101.), Kasalica.