Pocetna » Sport


Zvijezda Arsenala Thiery Henry napušta fudbal




  Ocenite članak: 0
pregleda: 867
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-12-16


Thiery Henry na Facebook profilu najavio odlazak iz fudbala


Tridesetsedmogodišnji francuski fudbaler Thierry Henry danas je putem Facebook profila najavio kraj svog angažmana u fudbalu. Henry je osam sezona igrao za poznati engleski klub Arsenal u engleskoj premijer ligi i tri godine za špansku Barcelonu.

"Nakon 20 godina igre odlučio sam se prestati profesionalno baviti fudbalom. To je bilo nevjerovatno iskustvo i volio bih zahvaliti svim fanovima, suigračima i pojedincima iz Monaka, Juventusa, Arsenala, Barcelone, New York Red Bulla i, naravno, francuskom nacionalnom timu koji je moje vrijeme u igri učinio veoma posebnim", napisao je Henry

Naglasio je da je sada vrijeme da krene drugim putem u karijeri i naglasio kako mu je drago što može reći da se vraća u London kako bi se pridružio Sky Sportsu.

Sky Sports je britansko-irski sportski TV kanal koji trenutno ima prava da uživo emituje englesku premijer ligu.

"Nadam se da ste uživali gledati onoliko koliko sam ja uživao uzimati učešće u igri", zaključio je Henry.

Henry je u posljednje četiri i po godine igrao za američki tim New York Red Bulls. Napustio je klub početkom decembra, nakon što je njegov tim eliminisan iz finala.

Klubovi za koje je igrao ostvarili su značajne uspjehe tokom njegove karijere, od kojih se ističu titula francuske lige 1997. za Monaco, dvije titule engleske premijer lige 2002. i 2004. godine za Arsenal i dvije titule u španskoj ligi za Barcelonu, 2009. i 2010. godine.

Henry je doprinio da tim Barce osvoji UEFA ligu šampiona i UEFA Super Cup, kao i FIFA World Cup trofej 2009. godine, kada je katalonski gigant doživio vrhunac osvojivši sve domaće i međunarodne medalje, uključujući La Ligu, španski kraljevski kup i španski super kup.

Bivša zvijezda Arsenala i Barcelone bio je jedan od važnih igrača francuskog nacionalnog fudbalskog tima. Les Bleus je uz njegovu pomoć krunisan za FIFA World Cup 1998. godine, UEFA Euro 2000. godine i FIFA kup konfederacija 2003. godine.


IZVOR


0   Spam
vega777   (2014-12-19 0:53 AM) [Sadrzaj]
legendaaaa svaka cast za sve sto je uradio da