• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum » Opste diskusije » Psihologija, drustvo i religija » Obrezivanje zena
Obrezivanje zena






1676
poruka na forumu
2385 4623



post # 16 | 2014-05-10 , 0:53 AM

Mislim da je svaki komentar suvisan :) mi djevojke izgleda nismo svjesne koliko smo sretne jer zivimo u onom dijelu svijeta gdje nase kasapljenje nije uslov za udaju...?
Quote badule ()
Postoji i film o manekenki koja potiče iz Afrike i koja je obrezana .

Da da citala sam knjigu ....
Poznata svjetska manekenka Waris Dirie,opisala je vlastito iskustvo i traumu obrezivanja u petoj godini u knjizi »Pustinjski cvijet«, kojom je željela upozoriti svjetsku javnost na tragedije milijuna žena zbog jedne okrutne tradicije. :)
Procitajte knjigu obavezno zene :) evo i jedan odlomak iz iste...znam da to nije tema ali zeljela sam ovo da stavim ovdje :)

Mama me polegla na jednu stijenu. Sjela je iza mene i povukla moju glavu na svoja prsa, držeći mi nogama tijelo. Rukama sam joj obuhvatila noge. U usta mi je stavila komadić jednog starog stabla da zagrizem. Mama se nagnula naprijed i šapnula mi: »Pokušaj biti dobra djevojčica, dušo. Budi hrabra za mamu i sve će biti brzo gotovo.« Pogledala sam prema mojim nogama i ugledala Ciganku. Starica me pogledala mrko, mrtvim pogledom, pa otvorila jednu staru putnu torbu. Posegnula je unutra svojim dugim prstima i izvukla slomljenu britvu. Ugledala sam osušenu krv na njezinoj nazubljenoj oštrici. Starica je pljunula na britvu i obrisala je o suknju. Dok ju je čistila, moj se svijet zamračio jer mi je mama stavila povez preko očiju. Sljedeća stvar koju sam osjetila bila je odsijecanje moga mesa. Čula sam britvu kako struže naprijed i nazad kroz moju kožu. Osjećaj je bio neopisiv. Nisam se micala, govoreći sebi da će tortura duže trajati ako se budem micala. Nažalost, moje su se noge počele grčiti i tresti nekontrolirano, same od sebe, a ja sam molila. »Molim te, Bože, neka bude brzo gotovo.« I bilo je uskoro, jer sam se onesvijestila. Kad sam se probudila, povez mi je bio skinut s očiju i ugledala sam Ciganku koja je otkinula nešto trnja s drveta akacije kraj kojeg je stajala. Iskoristila ih je da probode rupe u mojoj koži, a zatim je kroz te rupe provukla čvrst bijeli konac da me sašije. Noge su mi potpuno otupjele, ali sam još uvijek osjećala bol među njima koja je bila toliko intenzivna da sam poželjela umrijeti. Zatim sam se opet onesvijestila, a kada sam došla sebi, žene više nije bilo. Noge su mi bile vezane zajedno trakama odjeće od gležnjeva do bokova tako da se nisam mogla micati. Okrenula sam glavu prema onoj stijeni; bila je natopljena krvlju kao da je neka životinja zaklana na njoj. Na vrhu su ležali komadi moga mesa, sušeći se na suncu. Valovi topline udarali su mi u lice, dok me mama i starija sestra Aman nisu odvukle u hladovinu završavajući zaklon za mene.

Ovo je bila tradicija; ispod drveta se pripremala malena nastamba u kojoj sam trebala odmarati i oporavljati se sama sljedećih nekoliko tjedana. Nakon sati čekanja, umirala sam od želje da se olakšam. Pozvala sam sestru koja me prevrnula na stranu i iskopala malu rupu u pijesku. »Hajde«, rekla je. Prva kap pekla je kao da mi kožu jede neka kiselina. Nakon što me Ciganka zašila, jedini otvor koji je ostao za mokraću, i kasnije za menstruaciju, bila je minijaturna rupa veličine šibice u dijametru. Kako su dani prolazili, a ja ležala u svom skrovištu, rane su se inficirale i dobila sam visoku temperaturu. Neprestano sam gubila svijest i dolazila sebi. Mama mi je donijela hrane i vode za sljedeća dva tjedna.








2795
poruka na forumu
3036 6562



post # 17 | 2014-05-14 , 3:03 PM

recicu samo strasno sta je sve tradicija u nekim delovima sveta da nadam se da ce se prestati sa ovim jer je to bukvalno kasapljenje zena i nema opravdanja za tako nesto da


FORTIS FORTUNA ADIUVAT


Forum » Opste diskusije » Psihologija, drustvo i religija » Obrezivanje zena
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]