Forum » Opste diskusije » Sex i ljubav » Muške pločice ? (U čemu je stvar, zašto ih žene vole ???)
Muške pločice ?






16
poruka na forumu
0 13



post # 16 | 2012-05-12 , 5:48 PM

Eh kad bi te plocice bilo tako lako nabaciti, vecina vas nije svesna koliko osobi sa prosecnom genetikom(metabolizmom) treba truda i odricanja za tako nesto.

Sto se samog bodybuildinga tice zaprepastili bi se koliko inteligentnih ljudi se bavi time.
U to se krece priznacu iz niskih pobuda, ali samo ljubav i fanatizam prema tom sportu prave i odrzavaju"savrsena tela", a ovi sto se ne maknu dalje od, tipa: radim se za plazu ili letovanje, ne doguraju dalje od pocetka i mahom odustaju brze negoli su krenuli.

Slazem se da je stvar ukusa, ali mi ne mojte reci da je OK kada lik ima siri struk od ramena?

BTW: Damon je extra glumac i ima facu za oskara, sve ostalo je blagi uzas i tipican manekensi (Auswitch) outfit.


Poruku je menjao/la Ishmerish - Subota, 2012-05-12, 6:44 PM





  Leksi



2448
poruka na forumu
230 453



post # 17 | 2012-05-12 , 10:50 PM

Ishmerish, moj prijatelj je drzao teretanu, i uvek je govorio kako ti sto dodju da se bildaju za more i plaze odustanu vrlo brzo, a oni sto dodju bilo cure ili devojke, gojazni da budu uporni do te mere da za kratak period dodju do savrsene linije.

Ja licno nikada nisam bila pristalica teretane. Iz vise razloga. Jer koliko god da je velika teretana, i koliko god da se odrzava higijena u njoj, ne mozete reci da nije puna bakcila i slicno tome.
Zdravije je otici i trcati vani taman zima bila, nego pola sata u tretani biti.
Ja sam se uvek bavila trcanjem, taman kisa ili sneg padali uvek sam trcala, i nikada nisam imala visak kilograma, osim samo jedne godine kad sam se opustila i nabacila 5kg. Ali to se skine za menje od mesec dana uz zdravu ishranu. :)

Nije lepo ni videti deformisane plocice. :)


Ja ne patim od ludila, ja uzivam u njemu!








16
poruka na forumu
0 13



post # 18 | 2012-05-12 , 11:30 PM

Deformisane plocice mi nije poznat termin?

Koleginice da je tako lako napraviti misice ja bi sad bio kao Arnold ;)

A za zene nema potrebe da trosim reci, ako se zna da je testosteron glavni i odgovorni za izgradnju misicne mase, pa ako je nama tesko, kako li je tek zenama koje ga imaju tri puta manje od muskaraca.

Lepo si rekla za trcanje, mozes ti trcati dok se ne osusis, medjutim cim prestanes kile krecu, zasto?

Pa zato sto su jedini garant da se moze metabolizam drzati ubrzanim misici, tj sto vise misica to je sve manje sala.

Trcanje ili aerobna aktivnost je veoma katabolican proces i u vecini slucajeva se gubi glikogen i misic pre negoli salo, da ne govorim koliki je stres na ceo organizam(zglobovi/tetive....) ukoliko se preteruje i nije ispraceno shodno tome tempiranim unosom mikro(vitamini/minerali/enzimi) i makro(protini/ugljeni hidrati/masti) nutrijenata.

No i dalje ostaje mit da ce zena da se nagruva ako udje u teretanu i mogu ja i slicni meni da trose jednu tastaturu na dan ali to se nece promenuti.

No u svakom slucaju bolje i kardio(samo umereno), negoli nista :)


Fajlovi: 0006452.jpg (47.3 Kb)

Poruku je menjao/la Ishmerish - Subota, 2012-05-12, 11:36 PM





  Leksi



2448
poruka na forumu
230 453



post # 19 | 2012-05-13 , 5:07 PM

Ishmerish, rodjena majka mi je profesionalna rukometasica bila kao i trener. Tako da mi predavanja ne trebaju o tome, sta je dobro a sta nije.
Jedino sto nije normalno je da se sedi i ne radi nista i prezderava.
Govorila sam da ne volim licno teretanu jer nije zdarava, bar ja tako smatram. Ali ako ces ti tri sata provoditi u zatvorenoj postoriji to je tvoj licni izbor.
Dalje, za razliku od nekih devojkaka imam zategnuto telo sa svojih 26 godina, i nemam sise koje vise do pupka, i nista ne fali mojim misicima niti mojijm tetivama kao ni zglobovima. Kada stanem sa trcanjem ne debljam se jer ne jedem kao ostali nego sam vegetarijanac, i umem umereno da jedem a ne da se prejedam. A to sto sam se jednom udebljala je zato sto sam bila u fazi rasta i razvoja. I normalno je. A isto tako ne bi bilo normalno da sam nabacila 20 kg, ali 5 je ok.
NIje se ni videlo.
Bolje mi je sat vremena tricati nego tracati i ispijati kafe.
Nemam plocice, ali ako se potrudim imacu im u kratkom roku. Ali mi to nije privlacno na zeni, niti je zenstveno.

Dakle, najveci treneri s kojima sam imala cast da se upoznam, nisu bili za teretanu nego za vezbanje u prirodi, tj. kondicione treninge.
Ali ponavaljam stvar je izobora.


Ovo ja zovem ruznim plocicama i deformitetom. Jer nije lepo za oko.

I da jos nesto ako nisi znao, ako jesi moje izvinjenje.
Belci, odnosno mi, nama je teze da dodjemo do misica za razliku od crnaca, jer njima je za misice i plocice dovoljna tri meseca a belcima i do pola godine. To mi je rekao trener kosarke, koji je bio svedok tome. Verovatno im je takav organizam. A muski i zenski misici nisu isti. :) I tu je otezavajuca isto okolnost.

I najgore je sediti i ne raditi nista. I nije bauk ako se ima malo stomaka, to je meni seksi. Ja da nemam sise bila bih daska, i kome bih onda bila privlacna, ogradi?????


Poruku je menjao/la Leksi - Nedelja, 2012-05-13, 5:11 PM


Ja ne patim od ludila, ja uzivam u njemu!








16
poruka na forumu
0 13



post # 20 | 2012-05-13 , 7:45 PM

Aj potrudi se i ako dobijes normalne plocice, ja se manjivam bodybuildinga, ishrane i anatomije i lacam se motike.

Mama ti je rukometas kazes, a da li je to kvalifikuje kao experta u ishrani i odrzavanju tela???

Rado bi sa bilo kim podelio iskustvo iznanje po pitanju anatomije i ishrane, ali samo cinjenice, a ne meni su grudi kao u tinejdzera fazon, jer to nije razgovor i bez uvrede to sto si navela znaci pod:

1. Da nemas grudi uopste
2. Da imas male grudi koje genetikom nisu predoredjene da zadrzavaju masno tkivo u sebi, pa tako nije ni bitno da li se gojis ili mrsavis, one su uvek iste.

U svakom slucaju ja nisam glupi bilder pa da mozes mene da ubedjujes kako je kardio mama i tata za odrzavanje tela, ti mozes bogu da zahvalis na dobrim genima i geneteici, medjutim vecina zena nije tvoje srece i pravi savet ce znati da cene.

Ove plocice sto si navela su normalne a ne defektne kako ih ti nazivas, medjutim trebalo bi da ti bude jasno da bilo ko sa normalnom genetikom(tezinom) ovakve plocice moze da ima samo za slikanje ali nikako 24/7, tako da nema ni brige da ces to morati da gledas non- stop cao








1
poruka na forumu
0 0



post # 21 | 2012-05-14 , 1:07 AM

Tako je bro..objasni joj..valjda će skapirati.. xd








308
poruka na forumu
349 1445



post # 22 | 2012-05-14 , 1:55 AM

moj rodjo lepi nove keramične, lol lol lol


Previse znam zato previse patim
Video sam svasta pa sa prestao da cudim se








16
poruka na forumu
0 13



post # 23 | 2012-05-14 , 3:14 PM

^^^^^^

Mislis da udarim izolaciju preko, sad' cu zovnem Grgu bravara da mi promeni slavinu i mecem tapacirung da ne plasim ljude po ulici :D








10209
poruka na forumu
3202 5806



post # 24 | 2012-05-14 , 9:15 PM

Svaka zena ima drugi ukus isto kao i muskarci neko voli mrsave neko punije neka voli plocice neka ne itd
Ja iskreno nikad nisam gledala da mora da ima takvo telo jer niko nije savrsen naravno ali sam uvek gledala da nema veliki stomak i da nema slauh oko sebe
Ovako kao na slici je jednostavno san snova :D

Ovo mi se nikako ne svidja >( slika ispod


Bitan je izgled isto kao i pamet samo kod izgleda nisu plocice toliko vazne koliko je karakter u glavi :)










437
poruka na forumu
65 203



post # 25 | 2012-05-15 , 0:30 AM

Quote (Boyana82)
jebes majstora kojem alat kisne

Da volim plocice vjencala bi se davno za kupatilo

Slazem se sa tobom a dali vi muskarci znate od kud avam plocice tu nije bit teretana ili tegovi trcanjae bit je u desetoj stvrai ima tu ucinkovitosti i TERETANA I TEGOVI,TRCANJE i sve te gluposti ali,zasto ako ce od trcanja nastat misic svi znamo da trcanejm stezemo misice ali,s+zasto se prave plocice to e pitanje? :)








287
poruka na forumu
36 149



post # 26 | 2012-05-15 , 0:36 AM

Quote (andela)
zasto se prave plocice


Tu dosta utiče genetika.. Ali kada je mišić aktivan, u njemu pucaju vlakna, da bi se razvijala nova i popunjavala "pukotine".. I sve ide u krug...Pločice nisu mišići, već jedan mišić, tj. lat. m. rectus abdominis..


Zadovoljstvo je gledati umjetnika dok radi ono što najbolje zna, ali je neprocjenjivo stvarati umjetnost vlastitim rukama !!!








16
poruka na forumu
0 13



post # 27 | 2012-05-15 , 3:56 PM

@andela

Malko ti je nebulozan post, ali ajde da pokusamo da se nadjemo.

Rectus abdominis ili ti takozvane plocice su misic koji se nalazi u centru trupa, okruzen je seratusima, oblique..., mada oni nisu sa bitni za ovi pricu.

Dakle plocice same od sebe postoje kod svakoga, to je valjda jasno, medjutim velicina i izrazajnost zavise od potrebe samog tela za njima.
Ako pogledamo sve one primere iz koncentracionih logora videcemo ljudske hodajuce leseve sa ne vise od 40KG na sebi, medjutim tu sad teorema da treba biti definisan da bi se videle plocice pada u vodu, jer kao sto mozete primetiti ni jedan od njih i ako su premrsavi ih nemaju.
Sto ce reci da organizam nema potrebe za njima i oni su toliko mali da se ni pri tom procentu telesne masti ipak ni ne naziru.

Dakle na srz 'problema', plocice sluze coveku za spajanje torzoa(grudnog kosa) sa donjim delom tela i da bi ih makli sa mrtve tacke mi ih moramo opteretiti pokretima/tezinama koji od njih zahtevaju maksimalno ucesce i samim tim potrebu za rastom, kako bi se organizam prilagodio konstantnom stresu.

Da uprostimo, radeci bilo koje vezbe za trbusnjake ce uraditi posao, ali sad opet dolazimo do toga da neko radi 'trbusnjake' vredno svaki dan pa opet nema plocice??

E pa nema ih zato sto se telo posle par nedelja navikne na taj odredjeni nivo stresa, izgradi ih taman koliko treba da bi se nosio sa njim i to je to.
Ukoliko nema novog stresa telo vise nema potrebe da ih "pojacava".

Da bi bilo koji misic rastao, potreban je pristup koji ce se zasnivati na konstantnom povecanju rada i tezine kojem ga izlazemo, ali isto tako(ako ne i vise) i adekvatna ishrana i odmor.

Hipertrofija ili ti super kompenzacija(sto bi neki rekli) se javlja kada se usled kidanja misicnih vlakana, ta vlakna obnavljaju i postaju veca kako bi bila sto spremnija za naredna iskusenja. Naravno to ne znaci da se kao gore navedeni otiknete od trbusnjaka jer misic raste kada se odmarate a ne dok vezbate.
Sto u slucaju fino pokidanih trbusnih misica moze biti od 24-72h, ili ti dva puta nedeljno je sasvim dovoljno da se pogadjaju.

E sad ko je malo vise upucen u tematiku do sada ce mu vec jedna stvar biti na pameti:
Jasno ce mu biti kako abdominalni misic izlagati novom stresu, ali kako to isto raditi sa tezinama, ako se zna da se u njihovom treningu za razliku od svih drugih misica ne koristi dodatno opterecenje, osim sopstvenog(tezine tela).

Sto znaci da ni trubsnjaci(raznorazne vezbe za njih) a posebno kardio nece doneti zeljeni rezultat, vec ce ih samo malo poboljsati i to u periodu od 2-4 nedelje i posle toga jednostavno stati sa izgradnjom.

Pa da bi nastavili da rastu jedino teretana i radjenje teskih osnovnih vezbi poput Military press,Bench press, Squat, Deadlift..,
gde trbusnjaci rade kao antagonisti ce dovesti te misice do faze daljeg rasta i uz ubacivanje dva puta nedeljno vec pomenutih vezbi za trbusnjake drzati ih pod konstantnom tenzijom, tj jedino ce konstantna hipertrofija(rast) pomoci telu da ogovori na nametnuti stres.

Bottom line: Ukoliko zatezete to sto imate i nije vam problem da izgubite nekad i ne zanemarljiv broj misicnih vlakana radeci raznorazne kardio aktivnosti, docete do: da ga nazovemo suvljeg izgleda.
Medjutim ukoliko nema teretane(ili slobodnih tegova), ishrane i odmora nema ni govora o rastu i telesnoj simetriji bilo kog misica. ;)


Poruku je menjao/la Ishmerish - Utorak, 2012-05-15, 4:00 PM








478
poruka na forumu
107 311



post # 28 | 2012-05-15 , 5:50 PM

Dusomoja, E sad ga pretjera s ovom drugom slikom. lele

lol


Poruku je menjao/la fizica - Utorak, 2012-05-15, 5:58 PM


https://www.youtube.com/watch?v=mNL6XTS8AZo





  Leksi



2448
poruka na forumu
230 453



post # 29 | 2012-05-19 , 9:01 PM

Ishmerish, nakon karijere, bila je kondicioni trener, i zna mnogo o svemu pa samim tim i o telu!
Elem, shvatam ja tebe, da ti si sujetan. A to si i dokazao. Svako ko nema isto misljenje kao ti nastojis da mu promenis misljenje.

Hvala nebesima, pa imam sve sto muskom oku godi. I sve mi je taman. Nicega nemam previse. Ali to sam sve postigla trudom i radom na sebi. A dana nisam bila u teretani.

Prema tome, ako nisi znao sise kod zena se povecavaju ukoliko se zena udeblja, i smanjuju ukoliko smrsa.

Nemam ja dobru genetiku, nego odlicnu volju da radim na sebi. A da ne radim na sebi bila bih kao Bob Sap.

A te plocice koje sam navela meni su odvratne.


Ja ne patim od ludila, ja uzivam u njemu!








10209
poruka na forumu
3202 5806



post # 30 | 2012-05-20 , 3:55 PM

:D :D Joj Leksi ljubi te Maja tako pametnu :* :* :*
Nego mila sta pricas ti kako zeno ne volis vidi onog gore sto sam sliku stavila msl ona prva slika :D zar nebi volela onako nesto zagrliti dodirnuti a :p




Forum » Opste diskusije » Sex i ljubav » Muške pločice ? (U čemu je stvar, zašto ih žene vole ???)
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]