• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Igre » The Walking Dead: Season Two
The Walking Dead: Season Two






278
poruka na forumu
526 2505



post # 1 | 2014-02-08 , 1:51 AM



U serijalu Telltale Gamesa, koji epizodom All That Remains ulazi u svoju drugu sezonu, nema prečica do sretnog kraja jer takav kraj ne postoji. To je jedna od unikatnih strana ove priče, zajedno s oslanjanjem na donošenje teških odluka - upravo ta činjenica da se trudite preživeti i očuvati ostale oko sebe na životu, a opet znate da ste apsolutno nemoćni u svetu koji je beznadan na više razina.U drugoj sezoni tu nemoć posebno osetite jer preuzimate ulogu devojčice Clementine. Ona je ovoga puta na nepoznatom terenu i u nepoznatoj situaciji, šesnaest meseci nakon događaja iz prve sezone. Neka poznata lica i dalje su s njom, ali pre kao uspomene nego stvarni likovi. Radnja priče okreće novo poglavlje, što je svakako dobro, ali ne zaboravlja sve ono što se dešavalo u prethodnih pet epizoda. Posledice tih događaja vidite na Clementine, na tome kako se ona nosi sa izazovima koji pred nju dolaze; i to ocrtavanje iskustva na liku je nešto što dosad nije viđeno u drugim igrama na takav način. Clementine se sada mora izboriti za sebe u situaciji kada drugi likovi ne uvažavaju njeno mišljenje, kada mora igrati po tuđim pravilima da bi preživela. Ta borba donosi joj ožiljke i dirljiv prikaz njenog odrastanja. Jer ona nije Lee i ne predvodi grupu u kojoj se nalazi, ona predstavlja sasvim novu dinamiku u priči.

Dok o Telltaleovim sposobnostima pričanja priče možemo sipati samo hvalospeve, druga strana medalje i dalje je malo sporna. Recimo, ova epizoda ima standardnu trajnost od dva sata, uvrh glave. To jest, ta dva sata su sat vremena animacija i sat vremena u kojem vi zapravo nešto radite na ekranu bez da vas igra prebacuje s jedne scene na drugu. Istina, ovo jeste interaktivna avantura, ali isto je tako istina da se Telltale baš i nije potrudio da je na neki način obogati u novoj sezoni.Jedini značajniji napredak u izvedbi i strukturi igre jeste podela epizode na poglavlja kojima možete ponovo pristupiti kada ih pređete. To znači da više ne morate prelaziti celu epizodu iznova da biste, recimo, videli šta bi bilo drugačije da ste na završnoj sceni izabrali drugačiju odluku. Jednostavno odaberete poglavlje koje vas zanima i vratite se na njega. Takođe, sada nakon svake od pet važnih odluka unutar sezone u glavnom meniju možete videti statistiku koliki je postotak igrača doneo istu odluku kao i vi, odnosno možete to videti u bilo kojem trenutku, a ne samo na kraju epizode. Vizualno gledano, nova sezona ima sve odlike stare - bez ikakve razlike s tehničke strane. Sučelje je pak malo sređenije u smislu da je kursor kojim upravljamo diskretniji, odnosno da je jednak bez obzira koristite li miš/tipkovnicu ili kontroler, što je pozitivna stvar jer je prethodni kursor za kontroler bio dosta neugledan. Zvuk je ponovno na kvalitetnoj razini, posebno muzika koju Telltale pametno koristi za podizanje napetosti.



Nova sezona The Walking Deada je baš ono što je bila i prošla - ni više ni manje - interaktivna drama koja ide onde gde druge igre ne zalaze jer se bave drugim stvarima s više interaktivnosti. Trenutno je to formula za uspeh jer sve dok igru nosi napeta i nepredvidiva priča vraćaćemo joj se svakom sledećom epizodom. Međutim, treba biti svestan toga da Telltale ovime ništa ne riskira već samo nastoji jahati na toj uspešnoj formuli što duže - dokle god ona traje.Ako volite dobre priče, preporuka za prvu epizodu vam je zagarantovana. S druge strane, ako od igara tražite veću slobodu ili pak potpunu kontrolu, jasno je da to ovde nećete pronaći. Toliko je jednostavno - gotovo poput najjednostavnije interaktivne odluke koja zahteva pritisak jedne od dveju ponuđenih tipki.


"Dream big," they say. "Shoot for the stars." Then they lock us away for twelve years and tell us where to sit, when to pee, what to think. Then we turn 18 and even though we've never had an original thought, we have to make the most important decision of our lives. And if you don't have the money and you don't really have the grades, a lot of the decision gets made for you.





  House



18
poruka na forumu
0 13



post # 2 | 2014-02-13 , 8:11 PM

Igrao prvu epizodu, ali isto tako gledao i playtrough mog najdražeg youtubera PewDiePie. Preporučio bih svima koji vole seriju, strip da ukoliko nisu u mogućnosti barem pogledaju playtrough igre, jer je naročito dobra, meni čak bolja od četvrte (trenutačne) sezone serije.


Expecting the world to treat you fairly because you’re an honest person is like expecting the bull not to charge you because you’re a vegetarian.








196
poruka na forumu
100 512



post # 3 | 2014-07-09 , 5:22 PM

Iako ne igram igre uopste,kao sto sam prije...ovu sam igrao,i cekam naredne epizode..opustajuca igra. :)


Moj potpis








1381
poruka na forumu
175 10257



post # 4 | 2016-12-18 , 1:55 PM

Zanimljiva je igra  da


A single act of kindness throws out roots in all directions, and the roots spring up and make new trees


Forum » Opste diskusije » Igre » The Walking Dead: Season Two
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]