• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Opste diskusije » Igre » Counter-Strike: Global Offensive
Counter-Strike: Global Offensive






80
poruka na forumu
74 574



post # 1 | 2014-03-20 , 2:16 AM

Žanr: FPS
Proizvođač: Valve Corporation, Hidden Path Entertainment
Izdavač: Valve Corporation
Platforme: PC, Mac OS X, Xbox 360, PS3
Datum izlaska: 21.08.2012.

Counter-Strike: Global Offensive se pre može nazvati updateom originalne igre nego li samostalnim nastavkom, jer u suštini zadržava mnogo toga što je original igre, i nastavak Source, činio tako dobrim, a uvodi i par novih modova. Counter-Strike je u potpunosti multiplayer igra. Možete da igrate offline protiv AI botova, mada su oni pomalo slabi i ne pružaju preveliki otpor, ali to deluje samo kao simulacija onoga što igrače očekuje u online igranju, umesto da je klasično single player iskustvo. Dobra stvar je to što je igra odlična i kad igrate offline. U tradicionalnom modu igre, imate dve vrste mečeva: Casual i Ranked. Classic Casual mod je za igrače koji nisu sasvim dobro upoznati sa igrom, i u njemu nema aspekata kao što je prijateljska pucnjava, sudaranje sa članovima iste ekipe i potreba da se kupuje oružje i pomoćna oprema pre svake runde. Ranked mod je originalni CS mod, sa kompletnom postavkom i jasnim sistemom rangiranja na osnovu veština, kako bi timovi bili izbalansirani i dobri igrači bili u grupi sa drugim dobrim igračima i kako bi se borili protiv isto tako dobro izbalansirane ekipe.

U oba slučaja imate nekoliko mapa, originalne CS mape su ponovo tu, kao što su Aztec, Dust, Dust 2, Inferno, Italy, Train, Nuke i Office a tu su i neke potpuno nove mape, i svaka mapa je povazana sa jednim od dva tipa igre – Defusal i Hostage Rescue. U Defusal tipu, jedan tim, Teroristi, mora da postavi bombu na određenom mestu i da je brani sve dok ne eksplodira, dok antiteroristički tim mora da ih spreči da je postave ili da je demontira pre nego što eksplodira. Drugi tip je Hostage Rescue u kome spasavate taoce. Ovde Teroristi otimaju grupu AI taoca i moraju da ih zadrže dok ne istekne vreme, dok Antiteroristi treba da napadnu njihovo skrovište i oslobode taoce. Jedan važan aspekt oba ova moda je to što u njima ima više kratkih rundi u meču, i posle svake runde morate da kupite oružje, štitove, granate i ostalu opremu pomoću novca koji zarađujete ubijanjem neprijatelja, pobedama u rundama ili završavanjem važnih zadataka. Iz ovog razloga timovi koji su uspešniji i imaju više pobeda, imaju i bolju opremu od timova koji češće gube. Ovaj problem nije nerešiv, i podstiče timove na bolju saradnju. U ozbiljnim mečevima, komunikacija i planiranje su ključ uspeha, jer igrači koje ubiju se ne mogu respawnovati dok se ne završi runda i onda ne mogu da komuniciraju sa članovima tima koji su još uvek živi. Tradicionalni CS modovi su savršeno izbalansirani. Igre imaju brz ritam, ali nisu nesavladive, veštine se nagrađuju i prilikom planiranja i opremanja za borbu, i tokom borbe, a dobar timski rad se uvek bolje nagrađuje od pojedinačnih veština. Tempo igre je takođe dobar, jer ćete izgubiti život barem nekoliko puta, pa ćete imati priliku da posmatrate kako drugi igrači igraju, da proučite njihove taktike, da otkrijete svoje greške i isplanirate narednu rundu. Čak i kada samo gledate kako drugi igraju, CS je veoma zabavan, pa se dešava da vičete saigračima šta da rade ili šta da ne rade, iako dobro znate da ne mogu da vas čuju.

Ako ne želite da igrate sa ovom opcijom, imate dva nova moda Arms Race i Demolition, i u njima nema klasične kupovine oružja i opreme, već vas igra nagrađuje njima svaki put kada ubijete nekoga. U zavisnosti od podešavanja servera, oružja koja dobijate se kreću od slabijih, na početku, pa do vrhunskih modela, da bi kasnije postala beskorisna i vi ste prinuđeni da koristite nož, jer nemate drugo oružje kod sebe. Arms Race skraćuje vreme koje provedete u čekanju da nastavite igru nakon što vas ubiju, i više liči na klasični deathmatch mod u pucačinama. U njemu se manje ceni timski rad, jer je svaki pojedinac obavezan da potroši sve oružje koje ima kod sebe, 26 vrsta oružja, što je brže moguće kako bi pobedio. Poslednje ubistvo se izvršava zlatnim nožem. Mod Demolition menja ovu strukturu i izaziva vas da nastavite da igrate u klasičnom CS stilu na mapama koje su manje verzije poznatih mapa, kao i na nekim potpuno novim mapama. Posle svake runde se dobija novo oružje, ukoliko ste ubili nekoga, ali sa svakim ubistvom vaše oružje postaje sve gore i gore. Za više ubistava se dobija granata kao nagrada. Ovaj mod ima dvadeset rundi i nakon deset odigranih menjaju se strane, a tim koji pobedi više puta je pobednik.Oba ova modu su izuzetno zabavna. Bez obzira na to koji mod izaberete, najbolje je da igrate pomoću tastature i miša, i kontrole su izuzetno oštre, precizne i lake za podešavanje. Na PS3 konzoli igrači koji koriste kontroler se odlučuju za USB tastaturu i miša, dok igrači Xbox 360 konzole, nažalost, moraju da se snađu samo sa kontrolerom. Ovo nije nedostatak, ali ipak nije pravo CS iskustvo ukoliko igrate preko thumbsticka. U ovoj igri se pojavljuju i neke karakteristične stvari iz drugih Valve igara, naročito iz igre Team Fortress 2. Kao i u toj igri, imate glavnog neprijatelja, koji dominira nad vama tako što vas iz runde u rundu ubija, i možete da napravite snimke trenutaka u kojima vas ubijaju, ukoliko želite da sačuvate takve momente.

CS:GO nudi opciju korišćenja starog izgleda igre i nišana. Ovde nema vozila, specijalnog oružja ili boostova energije. Dobijete svoju opremu, proučite mape i oslanjate se na svoje veštine kako bi ste preživeli rundu do kraja. Grafički je igra poboljšana pomoću Source endžina, ali ništa nije posebno promenjeno i spektakularno, pa i kada je zvuk u pitanju. Mnogi veterani ove igre će se obradovati kada čuju da su zadržani zvuci njihovih omiljenih pušaka iz ranijih verzija, naročito gromoglasni AWP. Ima puno novih pušaka i pištolja, a tu je i nova vrstu granate, zapaljiva granata, koja može da zapali mali prostor na kratko vreme, i tako spreči igrače da prođu, a ako pokušaju da prođu, gube dosta energije. Kao i ranije, možete videti svoju statistiku, a igra beleži i koje vam je omiljeno orućje, koliko ste precizni i mnoge druge karakteristike. Tu je i rang lista koja obuhvata igrače iz celog sveta. Sve u svemu, Counter-Strike: Global Offensive unosi dosta novina, nešto malo menja u odnosu na original, i zadržava najbolje karakteristike klasičnih multiplayer pucačina. Ako volite ovu vrstu igara, timsku igru ili jednostavno klasične igre koje su dobro updatovane, nemate bolju igru od Counter-Strike: Global Offensive igre.

Sistemski zhtevi:
OS: Windows 7, XP, Vista
CPU: Intel Core 2 Duo E6600, AMD Phenom X3 8750
RAM: 1 GB XP, 2 GB Vista
HDD: 7.6 GB
Grafička kartica: 256 MB, Direct X 9 kompatibilna, Pixel Shader 3.0


Smoke the weed, everyday Don't smoke the seeds, no way Smoke the weed,Smoke the weed,








94
poruka na forumu
2 40



post # 2 | 2019-04-15 , 10:39 PM

Igra je besplatna na Steam-u.
Ali pošto imam loš računar i na hard disk-u imam mjesta samo za serije i filmove prestao sam je igrati.Ali nije loša igrica za potrošiti vrijeme. sat 2





  Muhy

Federacija Bosne i Hercegovine, USK
485
poruka na forumu
410 2331



post # 3 | 2023-06-04 , 8:56 PM

Igrao davno.


.....





  Sovko



124
poruka na forumu
152 1732



post # 4 | 2023-10-05 , 2:58 PM

odličan  da  inače preporuka i za C.S. Source  da


Poruku je menjao/la Sovko - Cetvrtak, 2023-10-05, 3:00 PM


Forum » Opste diskusije » Igre » Counter-Strike: Global Offensive
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]