• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Info » Tutorijali » Deset trikova za Windows 7
Deset trikova za Windows 7






1203
poruka na forumu
58 815



post # 1 | 2013-06-26 , 11:02 PM


1. Otvaranje još jednog prozora iste aplikacije u taskbaru se može napraviti pritiskom na Shift i istovremenim klikom na aplikaciju u taskbaru.

2. Funkcija Windows 7 Snap omogućava pravilno formatiranje prozora jednostavnim guranjem. Prema gore se prozor maksimizira, a guranjem u stranu se postavlja točno na veličinu polovice ekrana.

3. Funkcija Windows 7 Shake omogućava spuštanje svih prozora u taskbar osim onog kojeg se zatrese mišem.

4. Windows 7 Media Center ima podršku za više video formata. Bez instalacije dodatnih codeca reproducirat će video datoteke Xvid, Divx i MOV (QuickTime).

5. Više nema potrebe za instalacijom dodatnog softvera ako želite da vam se izmjenjuju slike na wallpaperu, dovoljno je odabrati Personalize/Desktop Background nakon desnog klika na desktopu i dodijeliti fotografije koje želite da vam se izmjenjuju.

6. Tipka za spuštanje svih prozora se sada nalazi na krajnje desnoj strani taskbara i dopušta samo kratak pregled desktopa. Kratica za kratki pregled je su tipke Windows i space, a rušenje svih prozora ostaje i dalje tipka Windows i D.

7. Nadogradnja sa slabije verzije Windowsa 7 na jaču (npr. s Home Premium na Ultimate) može se obaviti bez kupnje medija s jačom verzijom, pa čak i bez dodatne instalacije softvera. Odgovor je Windows Anytime Upgrade.

8. Spajanje projektora na računalo je izuzetno jednostavno. Samo ga treba spojiti i pritisnuti tipku Windows i slovo P da se dobije prikaz.

9. U verzijama Windows 7 Professional i Ultimate postoji način rada Windows XP.

10. Za sve nadogradnje, sigurnosne probleme i održavanje operativnog sustava dovoljno je prići Action Centeru.








592
poruka na forumu
208 1412



post # 2 | 2013-07-02 , 1:13 AM

Quote (Avenger)
Ultimate postoji način rada Windows XP.

Kako?
Imam program za xp na win7 al nešljaka kao na xp operativnom sistemu...








1203
poruka na forumu
58 815



post # 3 | 2013-07-02 , 11:54 AM

Heaven, evo ti ovde pa procitaj,da ne pisem sad ovde knjigu :)
http://windows.microsoft.com/hr-hr....xp-mode








131
poruka na forumu
53 225



post # 4 | 2013-07-21 , 11:19 PM

vrlo korisno tnx :)


PARTIZAN FOREVER





  Meksi



4
poruka na forumu
1 4



post # 5 | 2013-07-29 , 1:56 AM

Posto 99% ljudi nema oficijalnu verziju win7 evo malog trika kako da otkljucate sve funkcije ali samo je validno za 3 meseca .Otvoriti opciju start ili ko je zbunjen to je oznaka windowsa-a u levom donjem uglu otvorice se prozor gde imate sve funkcije od My computer ,my documents itd ali postoji i onaj deo gde mozete da ukucate sta trazite kao kod bilo kog pretrazivaca Search, uradite sledece ukucate komandu CMD, otvorice se samo jedna mala ikona "cmd" desni klik i opcija "run as Administrator" otvara se komandni prozor .A sada kucate komandu mozete i Copy Paste odavde -----"slmgr -rearm" sacekajte par sekundi potvrdite ok, restart i eto vama 30 dana Winowsa u punom sjaju >napomenucu da ovo nema veze sa "Hackom"vec je standardna procedura testiranja Windows 7 programa.Ovu opciju mozete koristi 90 dana ukupno.Uzivajte.


Forum » Info » Tutorijali » Deset trikova za Windows 7
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]