• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Info » Tutorijali » Kako koristiti Office na svom tabletu ili telefonu? (Android tutorijal)
Kako koristiti Office na svom tabletu ili telefonu?






46
poruka na forumu
0 0



post # 1 | 2015-02-09 , 11:24 AM

Kako koristiti Office na svom tabletu ili telefonu?

Microsoft je nedavno objavio besplatnu verziju Office paketa za android mobilne uređaje. Stoga koristimo ovu priliku da vas podsetimo na najbolje programe koji omogućavaju da pravite i menjate dokumente iz Worda, Excela ili PowerPointa na svom android uređaju.

Takvih aplikacija zaista ima veliki broj, što govori o njihovoj velikoj potražnji, premda kucanje i izrada dokumenata na tabletu i telefonu, nije baš najpogodnija. Uglavnom to koristimo kada želimo da nešto hitno izmenimo, a nismo pri svom računaru. Doduše, za svoj tablet uvek možemo kupiti i tastaturu, koja nije ni mnogo skupa, ali se još uvek celo iskustvo kucanja ne može porediti sa onim na računaru ili laptopu.

Bilo kako bilo, nije naodmet imati instalirane Office aplikacija na telefonu. Mogu da nam posluže da radimo ili čitamo nešto dok smo vani.

Mi smo izdvojili četiri aplikacije za rad sa Office dokumentima, koje su se nama učinile najboljim. U slučaju da vi imate dobro iskustvo sa još nekom aplikacijom, podelite sa nama u komentarima, kako bi je uvrstili na listu.

1) Google Dokumenti, Tabele i Slajdovi



Nekada je Google omogućavao da dokumenta pravimo i dorađujemo direktno iz Google Drive aplikacije, ali sada moramo da instaliramo neku od specijalizovanih aplikacija. To su Docs, Tables i Slides. Svaka je specijalizovana za određen tip dokumenta, kao što im i samo ime kaže. Aplikacija su zaista odlične. Omogućavaju rad na dokumentima dok ste na Internetu ili direktno sa uređaja.



Novi dokument pravite klikom na plusić.

2) WPS Office



WPS Office je verovatno jedna od najboljih aplikacija za rad sa dokumentima u Play prodavnici. Potpuno je besplatna i nema reklama. Nakon instalacije, ona pretražuje sve dokumente koje imate na telefonu, i omogućava da ih lako otvorite, bez potrebe da pretražujete. Možete čak da otvarate i čitate PDF dokumente. Nakon što otvorite dokument, kliknite na Edit, kako bi počeli sa izmenom. Program je dostupan na više jezika, između ostalog i na srpskom. Program je zaista odličan i nemamo neke značajne zamerke. Vrlo je jednostavan za rad.

3) Office Mobile



Za razliku od desktop računara, rad u Office-u može da se obavlja besplatno na mobilnim uređajima. Naravno, za očekivati je da mobilna verzija Office-a ima samo ogoljene funkcionalnosti svog parnjaka na kompjuteru. Mana aplikacije je što zahteva da morate biti ulogovani u svoj Onedrive nalog dok radite. Svi dokumenti se čuvaju onlajn u okviru vašeg Onedrive naloga. Onedrive servis jeste odličan, ali nije uvek zgodno da mu se pristupa sa telefona, zbog sporosti interneta i memorijskih zahteva. Iz tog razloga aplikacija može biti dosta spora. Verovatno će se to izmeniti u budućnosti, ali nekim korisnicima to neće odgovarati.

4) Docs To Go



docs to go aplikacija za android Kako koristiti Office na svom tabletu ili telefonu?

Docs To Go je zaista takođe solidna aplikacija. Kada je otvorite treba prvo da locirate folder u kome se nalazi željeni dokument, i tu ga možete otvoriti. Pre toga u gornjem meniju odaberete format koji tražite. Mana aplikacije je što ima reklame, i što su neke mogućnosti dostupne samo u plaćenoj verziji. Kvalitet je, sa druge strane, zaista dobar. Sve mogućnosti za izmenu fonta i formata i slično se nalaze u meniju sa desne strane.


Forum » Info » Tutorijali » Kako koristiti Office na svom tabletu ili telefonu? (Android tutorijal)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]