• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Info » Tutorijali » Kako napraviti spisak svih fajlova u folderu? (Program tutorijali)
Kako napraviti spisak svih fajlova u folderu?






46
poruka na forumu
0 0



post # 1 | 2015-02-09 , 11:33 AM

Kako napraviti spisak svih fajlova u folderu?

Ponekada nam može zatrebati da napravimo spisak svih fajlova koje imamo u folderu. Ako postoji nekoliko fajlova, onda možemo imena i ručno da prekucamo, ali u slučaju da ih ima na desetine, to nije lako izvodljivo. Zato vam danas predstavljamo programčić koji radi upravo to.

Omogućava da izlistate ceo sadržaj određenog foldera, i to u nekoliko različitih formata. Taj spisak nam nije često potreban, ali može biti od koristi. Na primer, želimo da nekome pokažemo šta sve imamo, ili da bolje organizujemo svoje datoteke.

Potrebno je da preuzemete program FileList Creator

Otvorite program i odredite folder za koji želite da napravite spisak. Postoji opcija i da obuhvatite i podfoldere. U meniju sa desne strane, odaberite koje sve podatke želite da ubacite u spisak. To mogu biti samo imena fajlova, format, datum kreiranja i još mnogo toga.



Na dnu možete i odabrati format u kom želite da spisak bude preuzet. Ponuđeni format su csv, text, slike ili HTML tabela. Kliknite na Save i dobićete spisak svih datoteka u odabranom formatu.

Izlistani sadržaj ne mora čak ni da bude deo foldera, možete da fajlove, za koje želite da napravite spisak, samo prevučete u program, i tako generišete spisak.


Poruku je menjao/la OldBoy - Ponedeljak, 2015-02-09, 11:34 AM





  _why



52
poruka na forumu
3 23



post # 2 | 2016-07-24 , 5:42 AM

Ja sam koristio Whereisit skenira sve pa i CD/DVD diskove,napravis lepo katalog pa kad trazis nesto samo na search i znas gde je :D


"There are 10 types of people. Those who understand binary and those who don't."
- Dalin Seivewright


Forum » Info » Tutorijali » Kako napraviti spisak svih fajlova u folderu? (Program tutorijali)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]