• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Info » Tutorijali » Kako da pretvorite svoj računar u Wi-Fi hotspot?
Kako da pretvorite svoj računar u Wi-Fi hotspot?



  Cr0W



16
poruka na forumu
1 4



post # 1 | 2015-12-25 , 1:11 PM

Kako da pretvorite svoj računar u Wi-Fi hotspot?

Internet konekciju u svom domu lako možemo koristiti sa svih uređaja ako imamo wi-fi konekciju. Ako to nije slučaj (na primer, imamo kablovski modem), onda treba da kupimo wi-ruter ili da svoj laptop pretvorimo u hotspot. Taj hotpost podrazumeva da se konekcija sa računara deli sa drugim uređajima (telefonima, tabletima) preko wi-fi mreže. Potrebno je da imate bežičnu karticu, da kompjuter bude povezan na internet i da instalirate jedan od programa koje danas predstavljamo.

U suštini, mnogo vam je bolje rešenje da podesite bežični ruter, o čemu treba da se raspitate kod svog internet provajdera. Navedene programe koristite samo kada nemate drugi izbor.

1) MyWifiRouter

Program je zaista odličan. Postupak podešavanja nije složen. Samo ga pokrenite i on će sam otkriti dostupnu mrežu i napraviti bežičnu konekciju. Potrebno je da ukucate korisničko ime i šifru novonapravljene mreže. Tu lozinku posle ukucavate sa telefona ili sa koje se već sprave povezujete.



Nažalost, program ne radi na Vindouz 10 sistemu. Nadajmo se da će se to brzo srediti. Može se desiti da zakoči, i tada je samo potrebno da ga ponovo pokrenete.

2) mHotSpot

I ovaj program savršeno radi, ali će pokušati da vam ubaci neželjene dodatke tokom instalacije. Pratite na slikama gde da kliknete kako bi to izbegli.





Takođe unesite ime nove mreže i njenu lozinku. Birate i maksimalan broj uređaja koji mogu da se povežu. Ne zaboravite da odaberete koju konekciju delite.



Brzo radi, nema kočenja. Sasvim solidno rešenje kada nema rutera.

Ovaj i mnoge druge savete i tutorijale vezane za računare možete pronaći na stranici Internet Zanatlija!!!


Poruku je menjao/la Cr0W - Petak, 2015-12-25, 1:13 PM





Forum » Info » Tutorijali » Kako da pretvorite svoj računar u Wi-Fi hotspot?
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]