Sta danas da kuham za rucak????
| |
|
post # 1 | 2012-10-09 , 2:30 PM
|
Vjerujem da ste se to mnogo puta zapitali.... A kako je Vojvodinanet najbolji site, mi ne bi bili mi kada ne bi imali pomoc za vas... Naravno, posto mi imamo i najbolje forumase i forumasice, mi cemo i da dodajemo omiljene recepte kojima cemo da vam pomognemo da se rijesite tog dosadnog pitanja koja nas sviju stavlja u nedoumicu Dakle, dragi forumasi, drage forumasice... idemo: postavite omiljeni recept samo za nase korisnike. Naravno, mozete se i pohvaliti svojih ruku djelom, fotkom ukusog jela
Fajlovi:
3004518.jpg
(37.5 Kb)
Ima ta jedna vrsta nedostajanja, po meni najgora, kada dvoje ljudi sjede jedno pored drugog i nedostaje im ono što više nisu... Nekada sam anđeo, nekada demon... ali sam uvijek 100% žena... Nikada nemoj odustati dok ne daš sve od sebe. Bolje je pokušati i ne dobiti ništa, nego ne pokušati i uvijek se pitati šta bi bilo da si pokušao...
|
|
| |
|
post # 2 | 2012-10-09 , 2:35 PM
|
Naruciti pizzu
Ili prosetati do Fast Food
Poruku je menjao/la Majche87 - Utorak, 2012-10-09, 2:37 PM
Nije ova prica zivot moj niko me ja nisam srecan broj sto puta sam pao, sve od sebe dao ali jos u ljubav verujem, verujem :juhu:
|
|
| |
|
post # 3 | 2012-10-09 , 2:44 PM
|
Rolovana svinjetina
Osnovni podaci Broj osoba: 4 Vreme pripreme: 120 min Sastojci 1kg svinjskog carskog mesa (paumflek) 300g svinjske pecenice 1 kom. glavica luka 1 kom. cen belog luka 20g maslaca 1 kasika seckanog persuna 1/2 kasicice majcine dusice,ruzmarina po zelji soli 50g senfa
Postupak pripreme 1. Sa otkostanog paumfleka odstranite visak masnoce i stanjite ga.Naseckajte luk.Po radnoj povrsini pospite majcinu dusicu i ruzmarin,dodajte so i biber pa pecenicu uvaljajte u zacine.
2. U tiganju rastopite polovinu maslaca i pecenicu specite sa svih strana.Posle 5 min. izvadite meso,a na masnocu dodajte preostali maslac,luk i persun.Promesajte i przite dok luk ne omeksa.Paum
3. Na przeni luk dodajte senf,promesajte i sklonite s vatre.Dobijenom mesavinom premazite paumflek,stavite pecenicu,savijte u rolat i ucvrstite koncem.Pecite na 170 C,90 min. Napomena: Servirati na listu kupusa,zelene salate uz dodatak pomfrita
Fajlovi:
6707852.jpeg
(6.0 Kb)
"Ne budi nesrecan što u ovome svetu niko ne zna za tebe. Zašto,misliš da si toliko važan da bi te trebali poznavati? Kada budeš zaista tako važan, a da i ne misliš o tome, oni će znati za tebe.
|
|
| |
|
post # 4 | 2012-10-09 , 2:46 PM
|
Sastojci Broj osoba: 6 osoba 300 gr mesanog mlevenog mesa 1 sargarepa 1 manja tikvica 2 glavice crnog luka 1 cesanj belog luka malo maslinovog ulja barilla kore za lazanje 1 flasa kuvanog paradajza malo origana 1 lovorov list 30 gr putera za kuvanje malo brasna malo mleka 300 gr mozzarela sira
Priprema Vrijeme pripreme: 60 min 1 U dubljoj posudi staviti malo maslinovog ulja da se ugreje pa mu dadiati sitno iseckani crni luk..Smanjiti vatru i kad je luk postao stklast dodati ociscenu i izrendanu sargarepu i tikvicu..Posoliti i pobiberiti i nastaviti sa przenjem..Kad se to malo proprzilo dodati mleveno meso dobro imzesati i prziti dok se meso ne isprzi.Kad se meso proprzilo dodati cesanj belog luka(sitno iseckan)proprziti pa dodati flasu kuvanog paradajza i opet posoliti i pobiberiti.Ubaciti lovorov list i ostaviti da se kuva na blegoj vatri..Kuvati uz povremeno mesanje sve dok se se sos ne zgusne.Na kraju dodati malo origana i umesati u sos. 2 Kad je sos gotov u manju serpicu staviti puter da se otopi.Kad se otopi dodati mu jednu-dve kasike brasna i izmesati..Treba biti gusca smesa.Kratko proprziti pa ulivati hladno mleko uz stalno mesanje da se dobije gusci besamel sos.Posliti i pobiberiti.Moze se dodati i muskatni orascic ko voli. 3 Redjanje lazanje: 4 U cetvrtastom dubljem plehu sipam prvo bolonjeze sos toliko da prekrije povrsinu, prelijem sa nekoliko kasika besamel sosa, naredjam(na tanje kriske isecenu)mozzarelu i naredjam kore za lazanje..To radim u dva reda i zavrsavam sa lazanjama koje prelijem besamel sosom. 5 Zagrejati pecnicu na 200°i peci oko 30 min.Po zelju 10 min pre kraja pecenja mozete izvaditi lazanje i posuti nekim rendanim sirom i vratiti toliko koliko da se malo zapece.. Posluživanje
Uvek spremim dobru kolicinu besamel sosa,tako da slobodno povecajte kolicinu putera a samim tim brasna i mleka.Treba imati dovoljno na kraju da se lazanja prelije pa se zato ne stavlja puno pri redjanju lazanja..
Nije ova prica zivot moj niko me ja nisam srecan broj sto puta sam pao, sve od sebe dao ali jos u ljubav verujem, verujem :juhu:
|
|
| |
718 poruka na forumu
| |
55
| |
286
|
|
post # 5 | 2012-10-09 , 2:50 PM
|
iseckas 1-2 pileca bela mesa na kockice i proprzis ga na ulju. zaciniti po ukusu. kad se proprzi belo meso izvadis ga iz tog ulja, i u ulje sipas 2 do 3 kasike brasna i dodas pola litre mleka, i to zacini po ukusu, vratis na vatru da malo provri uz konstantno mesanje, dodas peceni susam, vratis malopre izvadjeni file, promesas i serviras. uz to servirati i pire krompir.
prijatno
Poruku je menjao/la gutabgd - Utorak, 2012-10-09, 3:22 PM
dovoljno star da ne zameram, dovoljno mlad da ne zaboravljam
|
|
| |
|
post # 6 | 2012-10-09 , 2:52 PM
|
I NARAVNO TO SVE VALJA ZASLADITI NECIM LAGANIM :
Sastojci: 4 manja pakovanja piskota 1 konzerva kompota ( voće po želji) 2 kisele pavlake pola litre vocnog jogurta slag
Priprema:
Pavlaku umutiti sa jogurtom.
Piskote nakvasiti sokom i redjati u ćetvrtastu posudu.
Preko piškota staviti pola fila, pa opet piškote, fil i na kraju voce.
Torta treba da odstoji preko noći u frižideru da se stegne.
Ukrasiti šlagom.
Prijatno uz ovu laganu i osvežavajuću tortu.
Fajlovi:
0167948.jpg
(31.0 Kb)
Nije ova prica zivot moj niko me ja nisam srecan broj sto puta sam pao, sve od sebe dao ali jos u ljubav verujem, verujem :juhu:
|
|
| |
|
post # 7 | 2012-10-09 , 4:00 PM
|
evo jedan koji ja obozavam
bijelo pilece meso
1 supa sa gljivama
1/2l vrhnje za kuvanje
PRIPREMA:
piletinu isjeci na snicle,
u plitki tanjir istresti supu iz kese i uvaljati piletinu,po meni nije potrebno vise zacina osim jos malo persuna
poredati u vatrostalnu posudu i zaliti maslinovim uljem
pred kraj pecenja dodati vrhnje za kuvanje
sluziti sa makorina ili pire krompirom
brzo,jeftino i njam
НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!
|
|
| |
|
post # 8 | 2012-10-09 , 4:21 PM
|
Punjene tikvice i paprike
Sastojci
4 crvene paprike 4 zute paprike 4 vecih tikvica, prepolovljenih 10 cena belog luka 2 velike glavice crnog luka, sitno seckanog 2 vece sargarepe, mlevene u blenderu 10 paradajza 200 grama paradajz-pirea vezica mirodjije 500 grama mlevene govedine 1 casa pirinca ulje so biber aleva paprika, slatka i ljuta 1-2 kasike secera (po potrebi)
Priprema
1 Izdubiti tikvice i iznutrice tikvica sacuvati u odvojenoj posudi. Ja od njih pravim corbicu 2 Sa paprika skinuti peteljke i ocistiti ih od semenki 3 Sitno iseckati 5 cena belog luka i pomesati ih sa crnim lukom i sargarepom. 4 Prodinstati smesu od luka i sargarepe na ulju 5 Dodati meso i zacine i prziti desetak minuta 6 Dodati pirinac i prziti jos par minuta i fil je spreman za punjenje 7 Napuniti tikvice i paprike koje su prethodno poredjane u vatrostalnu posudu, sto zbijenije to bolje 8 Zatvoriti povrce reznjevima od paradajza 9 U istom tiganju u kojem je spremljen fil napraviti sos od preostalog paradajza, isecenog na kockice, koji se prethodno proprzi, paradajz-pirea i sitno iseckanog preostalog belog luka. Sos se razredi vrelom vodom, po ukusu 10 Preliti punjeno povrce sosom 11 Kuvati jelo nepoklopljeno na jakoj vatri, dok ne provri. Onda poklopiti, smanjiti vatru i krckati jedno sat vremena 12 Jelo se mozi zapeci u rerni, na 200 Celzijusovim, 15-20 minuta, ali nije obavezno.
Fajlovi:
2520148.jpg
(219.0 Kb)
Ima ta jedna vrsta nedostajanja, po meni najgora, kada dvoje ljudi sjede jedno pored drugog i nedostaje im ono što više nisu... Nekada sam anđeo, nekada demon... ali sam uvijek 100% žena... Nikada nemoj odustati dok ne daš sve od sebe. Bolje je pokušati i ne dobiti ništa, nego ne pokušati i uvijek se pitati šta bi bilo da si pokušao...
|
|
| |
|
post # 9 | 2012-10-10 , 12:52 PM
|
grah iliti pasulj i sarenu salatu
НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!
|
|
| |
|
post # 10 | 2012-10-10 , 3:51 PM
|
Pohovane palacinke punjene belim mesom u sosu
Ovako posto ja ne znam koliko cega ide, ja cu onako odoka
Jedne pilece grudi, iseckati na kockice, staviti malo karija, potom peci da meso porumeni malo, dodati pavlaku, malo majoneza i kasiku senfa i nekih zacina, ne znam ko sta voli, ja volim bosiljak, mirodjiju. Ja sam recimo znala da dodam u to i sampinjone.. Zatim punim vec ispecene palacinke tom smesom i pohujem Verujem da svi znate kako: brasno jaja prezle
♥ ♥ ♥Pravog muškarca, s' kojim ćete trajati, nećete prepoznati po izgledu, po diplomi, po inteligenciji. Onog pravog prepoznaćete po načinu kako vas drži za ruku, kako vas ljubi, kako vas grli - ni prečvrsto da ostanete bez daha, a ni prelabavo da nestanete bez traga. Pravi vas drži taman onako kako treba, da znate čiji ste.." Dj.B. ♥ ♥ ♥
♥ Ljubav je jedina stvar na svetu koja se umnožava samo onda kada se deli ! ♥
|
|
| |
|
post # 11 | 2012-10-10 , 3:58 PM
|
Morena, hajde dodji i ispeci mi te palacinke... meni mrsko da stojim i pecem palacinke, a bas mi se jedu... a ako ostane viska, mazacemo nutellom
e sad cu i ja jedan recept "ofrlje"
LOVACKE SNICLE
treba vam, za 4 osobe, 4 snicle, ja uvijek koristim telece ili eventualno mlade junece istuci ih tuckom, posoliti, pobiberiti i posuti sa malo vegete, te samo sa jedne strane uvaljati u brasno snicle spustiti na vrelo ulje, u dublju tavu ili plitku serpu, s one strane gdje je brasno i peci dok se ne "uhvati" korica okrenuti snicle i prepeci ih dodati biber u zrnu, lovorov list i oko 1 dl vode i poklopiti kad se "ukrcka" dodati 1-1,5 dl bijelog vina krckati na na laganoj vatri, dok se snicle ne omeksaju uz povremeno dosipanje tople vode
sluziti uz pire krompir i sezonsku salatu
Ima ta jedna vrsta nedostajanja, po meni najgora, kada dvoje ljudi sjede jedno pored drugog i nedostaje im ono što više nisu... Nekada sam anđeo, nekada demon... ali sam uvijek 100% žena... Nikada nemoj odustati dok ne daš sve od sebe. Bolje je pokušati i ne dobiti ništa, nego ne pokušati i uvijek se pitati šta bi bilo da si pokušao...
|
|
| |
|
post # 12 | 2012-10-11 , 10:34 AM
|
Drage moje evo nesto zanimljivo a ukusno
PITA OD STAROG HLEBA
- stari hleb isečen na kockice, zauljen pleh i prosut hleb po njemu,
- sir: punomasni ili posni, zatim možete dodati ako vam je ostalo pavlake, jogurta, tvrdog sira, namaznog krem sira, koliko imate, nije bitno. Ja sam namenski kupila 1/2 kg posnog sira,
- mleka, toliko da dobijete smesu kao za palačinke (više od 1/2 litre,
- prašak za pecivo, - 4 jajeta, soli po ukusu,
i izmešate sve ove sastojke i prelijete preko hleba.
Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite na oko 200 stepeni od 30 do 40 minuta.
Ovako izgleda pečena, a o ukusu ne mogu da vam pišem, morate probati. Toplo vam preporučujem. Lepša je od gibanice, majke mi!
Prijatno!!!
Fajlovi:
9789293.jpg
(15.8 Kb)
·
5881166.jpg
(13.7 Kb)
·
5308058.jpg
(18.5 Kb)
Nije ova prica zivot moj niko me ja nisam srecan broj sto puta sam pao, sve od sebe dao ali jos u ljubav verujem, verujem :juhu:
|
|
| |
|
post # 13 | 2012-10-11 , 10:48 AM
|
gratinirani makaroni s sirom
preprosta topla brezmesna predjed ali priloga s sladko smetano, gavdo in parmezanom
400 g polžkov 5 dl mleka 2,5 dl sladke smetane 250 g gavde 50 g parmezana 60 g masla 80 g drobtin 2 žlici moke sol beli poper v zrnu cimetova palčka lovorov list Testenine vedno kuhamo v veliki količini vode. Za 500 gramov testenin pristavimo 6 do 7 litrov vode. Edini način, po katerem ugotovimo, ali so testenine pravilno kuhane, je ta, da jih (večkrat) pokusimo. Gavda je odličen, svetovno znan nizozemski sir iz kravjega mleka s 30 do 40 % maščobe.
priprava
■ V loncu pristavimo in zavremo mleko, sladko smetano, cimet in lovorov list. Odstavimo in pustimo počivati 10 minut; začimbi odstranimo. ■ V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. ■ Sir ločeno drobno naribamo. ■ Krop posolimo, nato vanj stresemo makarone, ki jih skuhamo na zob. ■ V posodi razpustimo maslo: Moko presejemo na maslo in pražimo 1 minuto, da ostane bela. Prilijemo mlečno mešanico in med mešanjem z metlico kuhamo, da se omaka zgosti. Odstavimo, primešamo naribano gavdo, pol naribanega parmezana, sol in sveže mlet poper. ■ Preostali parmezan zmešamo z drobtinami. ■ Pečico segrejemo na 180 °C. ■ Kuhane testenine dobro odcedimo in vmešamo v omako. Mešanico stresemo v ognjevarno posodo, potresemo z mešanico sira in drobtin ter za 25 minut postavimo v segreto pečico.
serviranje
Gratinirani makaroni ali gratinirani makaroni s sirom teknejo s sezonsko listnato solato, ponudimo pa jih neposredno iz pečice.
|
|
| |
|
post # 14 | 2012-10-11 , 10:51 AM
|
Pečeno pile
Potrebno 1 pile (veličina po želji) malo soli, bibera (po želji) 2 velike kašike ulja
Način pripreme Operite i osušite pile, a zatim ga prerežite na pola.
Pomiješajte sol, papar i začine i tom mješavinom natrljajte pile, zatim stavite piletinu u tepsiju.
Pecite polovice pileta u zagrijanoj 30-45 minuta. Kako biste provjerili je li pečeno, probodite čačkalicom najdeblji komad mesa.
Pile je pečeno kada istječe prozirna tekućina.
Fajlovi:
7801131.jpeg
(7.6 Kb)
"Ne budi nesrecan što u ovome svetu niko ne zna za tebe. Zašto,misliš da si toliko važan da bi te trebali poznavati? Kada budeš zaista tako važan, a da i ne misliš o tome, oni će znati za tebe.
|
|
| |
|
Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik] |
|