Page 2 of 2«12
Forum » Opste diskusije » Zdravlje i Moda » Sta danas da kuham za rucak???? (recepti)
Sta danas da kuham za rucak????






686
poruka na forumu
44 167



post # 16 | 2012-10-15 , 4:41 PM

500g pilece dzigerice
100g brasna
so po ukusu

uvaljati pilecu dzigericu u brasno
isprziti na ulju
posoliti

idealan dodatak pire krompir
minut pire preporucujem


zivi kao da ti je svaki dan poslednji. jednom ces sigurno biti u pravu.








4307
poruka na forumu
668 4157



post # 17 | 2012-10-15 , 5:19 PM

Pile zacinjeno staviti u kesu za kuvanje zajedno sa krompirom zacinjenim kesu zatvoriti i staviti u pleh,kesu probusiti malo na vrhu i staviti u rernu,ispeci kao i obicno i prste da polizes.
Ovo je zaista fantasticnog ukusa meni a nema smaranja sa mnogo sudova i gluposti.
Inace ja ne kuvam i nisam taj tip osobe ali ovo obozavam da jedem.


Poruku je menjao/la Korisnica - Ponedeljak, 2012-10-15, 5:21 PM


"Ee pa pomoli se Bogu .. da ti da mir.. i da ti pokaze pravi put.. kreni dalje u zivotu s glavom gore .. i bit ce sve oke ! nemoj imati crne misli ne krvi sebe za nista.. ja verujem u tebe !"








2780
poruka na forumu
1579 7496



post # 18 | 2012-10-20 , 2:07 PM

pita krompirusa i jedna sa jabukama za danas

recept ofrlje :D

brasna ofrlje ehehhehe
dva jajeta
soli po ukusu

zamjesiti toplom vodom,

kad odstoji jedno 15 min premjesiti tijesto razvaljati kao rolt i isjeci na manje djelove,njih premazati ulje i ostaviti da stoje sto duze to bolje

izrendati krompir i veliku glavicu crvenog luka ,dodai,so,vegetu i biber

kad rastegnes jufku nauljiti,pobacati krompir i smotati tako sto uhvatis na kraj stolnjaka i srolas sa obe strane :D

za pitu sa jabukama

izrendati jabuke,poseceriti i dodati cimeta po zelji

postupak isti

PRIJATNO

Added (2012-10-20, 2:07 PM)
---------------------------------------------
danas MUCKALICA nije ofrlje mada ja opet po svom :)

3 velike glavice crvenog luka isjeckati
1/2 kg teletine isjeci na kockice
glavica bijelog luka
4 veca krompira na kockice
5-6 kasika graska
sve dinstati uz blago dolijevanje vode,pred kraj dodati 1kg djuveca

ja dodam jednu onu kesu ledo djuveca a ubacim jos karfiola i svjeze dve paprike isjeckam na kockice i jos mrkve

na kraju isjeckati ljutu fafaronku ja stavim cilija

zacini
lovorov list
ljuta paprika,biber
vegeta
so...

zaprziti sa brasnom i crvenom paprikom



Fajlovi: 8217861.jpg(141Kb)

Poruku je menjao/la Uranijum - Petak, 2012-10-19, 2:39 PM


НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!





  Pegaz



1374
poruka na forumu
1297 7486



post # 19 | 2012-10-20 , 2:26 PM

{Kolicinu vi odredite po broju osoba ili po ukusu,, ovdje nema pravila:}
-piletina, tikvice
-patlidzan, crvenog i bijelog luka
-mrkve, krompira, rize, paprika
-paradajza ili paste od paradjza
-so, vegeta, biber, persuna, lovorov list, ili sta volite.

Priprema:
Svo se povrce isjecka na sitno, na kockice,,,Luk i paprike prvo poprziti malo, da omeksaju, zatim krompir,i sve ostalo povrce( patlidzane morate prije jos izrezati , oguliti i posoliti, da puste sok, i ne budu gorki!). Povrce prepeci malo na ulju da omeska,,,Dodati rizu u to ( ja sam stavio casu rize basmati) zatim dodati jednu manju konzervu paste od paradajza i ostaviti da jos malo krcka na sporetu. Piletinu posebno, poprziti na ulju sa bijelim lukom ( sto krupnije izrezanim). Podmazati tepsiju, posuti po njoj povrce, zatim preliti vodom ( ne previse, nego onako da pokrije povrce, po potrebi kasnije dodavati jos vode). Staviti koji lovorov list, postu persunom i koji vec zacine volite, kerry nije los uz ovo. Preko toga staviti pecenu piletinu, i otprlike sahatak peci u sporetu, na srednjoj temparaturi! Uz ovo izvrsno ide svjez hljeb. Prijatno!
Kopirano naravno..ja da ovo skuham...ma idi begaj :D :p


Poruku je menjao/la Mersoo - Subota, 2012-10-20, 2:29 PM










3448
poruka na forumu
448 1828



post # 20 | 2012-10-22 , 11:53 AM

SITNI CEVAP

2 velike glavice luka
1/2 kg telece snicle
4 vece mrkve (sargarepa)
so, vegeta, mljeveni biber

luk isjeci na kockice, izdinstati na ulju. kada ulje dobije zuckastu boju, dodati mrkvu (sargarepu) takodjer isjecenu na kockice. kada mrkva omeksa, dotati i telecu sniculu isjecenu na kockice (velicine zalogaja). poklopiti serpu i kuhati na niskoj temperaturi. u koliko je potrebno, dodati malo tople vode. pred kraj dodati zacine.
PRIJATNO!


Ima ta jedna vrsta nedostajanja, po meni najgora, kada dvoje ljudi sjede jedno pored drugog i nedostaje im ono što više nisu...
Nekada sam anđeo, nekada demon... ali sam uvijek 100% žena...
Nikada nemoj odustati dok ne daš sve od sebe. Bolje je pokušati i ne dobiti ništa, nego ne pokušati i uvijek se pitati šta bi bilo da si pokušao...








2780
poruka na forumu
1579 7496



post # 21 | 2013-01-15 , 0:26 AM

ja danas kuvham tj przim :

JAPANSKE SNICLE I PIRE KROMPIR

(mogu vam reci da su prave japanske od ove mjere ih bude za rucak i veceru za 4 osobe a i ostane :) )

umutiti: 4 jajeta
4 kasike ulja
1 1/2 dj vode
prasak za pecivo citav
4kasike brasna

soli,vegete,paprike,bibera,persuna po zelji

u umuceno dodati jednu vecu glavicu rendanog crvenog luka,
4 cesnja bijelog
i 1/2 kg mljevenog mesa

ostaviti da odstoji pola sata da nadodje.zagrijati ulje i kasikom vaditi snicle.
kad je gotovo poredati u serpu preliti sa 1,5 dl vode i ostatkom masnoce od przenja.poklopiti i dinstati uz prevrtanje 1h

ja licno ovo zadnje ne radim samo ih ispecem

Added (2013-01-14, 11:26 PM)
---------------------------------------------
eve ga bajadera isprobana :D

400gr secera i 8 kasika vode prokuvati u to dodati

150 gr mljevenog keksa

1/2 margarina

3 reda cokolade

100 gr orasa

izmjesati i izliti u tepsiju da se stegne

za glazuru

200gr cokolade za kuvanje

--------------------------------------------------------

ova smjesa je malena pa slobodno napravite duplu

prijatno ;)



НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!








3448
poruka na forumu
448 1828



post # 22 | 2013-01-15 , 10:39 AM

Quote (Uranijum)
eve ga bajadera isprobana :D

da da da da

i vise puta napravljena i potamanjena :D


Ima ta jedna vrsta nedostajanja, po meni najgora, kada dvoje ljudi sjede jedno pored drugog i nedostaje im ono što više nisu...
Nekada sam anđeo, nekada demon... ali sam uvijek 100% žena...
Nikada nemoj odustati dok ne daš sve od sebe. Bolje je pokušati i ne dobiti ništa, nego ne pokušati i uvijek se pitati šta bi bilo da si pokušao...








2780
poruka na forumu
1579 7496



post # 23 | 2013-05-27 , 3:30 PM

JAFFA

1 jaje
12 kasika brasna
12 kasika ulja
12 kasika mlijeka
14 kasika brasna
1/2 praska za pecivo

peci dve ovakve kore

jednu koru sitno izmrviti i dodati 2 smrznute izribane narandze,
5-6 kasika secera

1/2 dcl vode prokuvane sa 3 kasike marmelade (moze bilo koja)

sve sastaviti i izmjesati

staviti na pecenu drugu koru i preliti glazurom od 300g cokolade

Added (2013-02-11, 12:16 PM)
---------------------------------------------
COKOLADNI KOLAC

4 jaja
1/2 margarina
100g secera
2kasike brasna
1pp
100g cokolade (meni je najbolja Menaz )

FIL:
500ml halte
200g cokolade
gustin

zumanjke pjenasto umutiti sa secerom,pa dodati omeksali margarin,istopljenu cokoladu,brasno i pp.
nakon toga drvenom kasikom dodati sneg od belanaca i peci 40 min na 180 stepeni
vruc kolac preliti sa 1,5dcl moze i vise hladnog mlijeka

Haltu i cokoladu staviti na laganu vatru
mesati dok se cokolada skroz ne istopi i halta ne dodje do vrenja

vrucu kremu ne vrelu izliti na biskvit

Added (2013-04-13, 9:16 AM)
---------------------------------------------
danas za rucak:

JUNECA SUPA

junece meso s kosti staviti u lonac i usuti vodu :)

narezati mrkvu iliti sargareu i ispeci manju glavicu crvenog luka na ringli onako da malo dobije boje

sve kuvati dok se meso ne skuva skroz

izvaditi meso,i iskidati ga,izvaditi mrkvu i luk baciti
supu procjediti i onda sve vratiti u lonac
dodati,brokule,karfiol i povrce po zelji (ja samo to dvoje stavljam)
staviti zacine i so i kuvati dok se povrce ne skuva,na kraju staviti rezance a moze i knedle

moj recept za knedle:

jedno jaje dobro umutiti,dodati griza i malo brasna
kk margarina a moze i svinjska mast
posoliti,i prasaka za pecivo dodati

dok supa kljuca vaditi malom kasicicom knedlice i ubacivati

Added (2013-05-27, 3:30 PM)
---------------------------------------------
lele pa vi nista ne kuvate :D

ZAPECENE PALACINKE (jope ofrlje na moj nacin)

ispeci jedno 20 palacinki

u posudu nasjeckati sitno,ccrveni i bjeli luk,
afasirano meso
sampinjone

zaciniti sa soli,i pikant vegetom

kad se izdinsta sa tim filovati palacinke i narendati malo tvrdog sira ja najvise volim edamer

save poredati u tepsiju i peci
pred kraj zaciniti sa mladim sirom i pavlakom :)



НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!








109
poruka na forumu
18 183



post # 24 | 2013-05-27 , 4:54 PM

ajj pravi svegetine :D










64
poruka na forumu
2 19



post # 25 | 2013-05-27 , 6:39 PM

Proju. :)

Sastojci:

-500g palente;
-100g psenicnog brasna;
-2l jogurta;
-prasak za pecivo;
-jaje;
-malo ulja i soli.

Prijatno! cao


So what if you can see,the dark inside of me?








2780
poruka na forumu
1579 7496



post # 26 | 2013-06-09 , 1:09 PM

bice supa,musaka nju svi znate da naprvite da ne pisem :D

i kolac

KOLAC SA JAGODAMA

Kora
8belanaca 400 gramašećera 1 kašika sirćeta
Fil
8žumanaca 200 gramašećera u prahu 300 grama mlevenog petit keksa 1margarin 100 mlmleka 800-1000 gramasvežih jagoda 2-3 kesicešlaga

Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
2
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
3
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.
4
Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.

P.S. upravo napravi kolac i fil je jako gust pa preporucujem da na koru stavite sav fil ,pa jagode i slag jer sam pola sata rastezala fil prko jagoda :D


НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!








900
poruka na forumu
1410 5097



post # 27 | 2013-06-09 , 1:34 PM

Sljunak torta
10 belanaca
10 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
6 kašike prezli umesto prezle moze i mleveni keks.
1 prašak za pecivo

Za kuglice
300 gr.mlevene plazme
200 gr. kokosa
200gr. secer u prahu
100gr. cokolade za kuvanje
1 margarin i 2 kese slaga
Za fil
10 zumanaca
10 kasika secera
1 pud. od vanile
1l. mleka

Added (2013-06-09, 1:34 PM)
---------------------------------------------
PRIPREMA
5 belanaca umutiti pa dodati 5 kašika šećera, 5kašika mlevenih oraha, 3 kašike prezli i 1/2 prašak za pecivo, dobro umutiti i peći koru. Potrebno je ispeći dve kore.

2

Fil: 10 žumanaca, 12 kašika šećera, 8 kašika brašna, 1 vanilin šećer i 1 puding od vanile dobro izmešati sa malo mleka koje se uzme od litra mleka, a ostalo staviti da kuva. Kad provri lagano dodavati smesu i mešati dok se ne zgusne. Kad je gotovo ohladiti i dodati 1 izmućen margarin.

Kuglice: sve sastojke dobro izmešati i oblikovati kuglice.Tortu slagati: kora, fil, kuglice, fil, kora i na kraju šlag



Vodite ljubav, a ne rat. A možete i oba, venčajte se








350
poruka na forumu
456 4309



post # 28 | 2013-06-18 , 4:00 PM

Ako volite piletinu, ima dobar nacin da je spremite! :D

Pilece bijelo meso izrezati na tanke snicle.
Fil: umutiti 400 gr pavlake, sa pola putera i 1 kašikom vegete ili zacina koji koristite.

U plehu, podmazanom puterom ili tankim vrlo slojem ulja, cisto da nije suv pleh, pilece snicle redjati , pa preko fil, pa opet snicle , pa fil.
To peci u rerni na tihoj vatri, da ne izgori.

Uz to mozete dodati kuvanu rizu, pomfrit, peceni / pire krompir...sve ide! :)
Ukusno, i brzo se spremi! :p ruza










35
poruka na forumu
9 52



post # 29 | 2013-06-18 , 6:02 PM

Saher torta :D

140 grama putera (sobna temperatura)
110 grama šećera u prahu
½ struka vanile (srce struka)
6 žumanca
6 belanca
130 grama čokolade za kuvanje
110 grama šećera
140 grama brašna (mekog)
200 grama marmelade od marele
puter (za posudu)
brašno (za posudu)
šlag (za serviranje)
Za glazuru:
200 grama šećera
125 ml vode
150 grama čokolade
Vreme potrebno za pripremu: više od 60 minuta
Porcija: 12
Priprema:
U činiju umutiti kremasto mek puter sa šećerom u prahu i srcem vanile. Polako dodavati jedno po jedno žumance i sjediniti u gustu masu. Istopiti čokoladu na pari i pomešati sa masom. Umutiti belanca, pri tome dodati šećer i mutiti ga dok masa ne postane čvrsta i sjajna. Belance dodati u masu sa žumancem, posuti brašnom i pažljivo pomešati varjačom. Masu od belanaca dodati u masu od žumanaca, preko toga posuti brašno i pomoću kašike sve pažljivo pomešati. Dno posude za pečenje pokriti papirom za pečenje, a ivicu podmazati puterom i posuti brašnom. Masu staviti u pleh, poravnati i peći u zagrejanoj pećnici na 170°C 55-60 minuta. Prvih 10-15 minita vrata pećnice držati ovorena za širinu prsta, nakon toga ih zatvoriti (kora je ispečena, kada na pritisak prstom pruža blagi otpor). Posudu sa korom nakon pečenja prebaciti na rešetku za kolače i pustiti 20 minuta da se ohladi. Nakon toga skinuti papir, okrenuti tortu i ohladiti koru, koja je ostala u posudi, da bi se poravnale sve neravnine. Nakon toga koru izvaditi iz posude i oštrim nožem prepoloviti. Malo ugrejati marmeladu, promešati i premazati sa njom obe polovine kore i ponovo ih spojiti. Celu koru i spolja premazati marmeladom i pustiti da se malo osuši. Za glazuru skuvati vodu i šećer otprilike 5-6 minuta, nakon toga pustiti da se ohladi. Istopiti čokoladu na pari i rastopljenu čokoladu polako pomešati sa rastvorom šećera, dok ne nastane gusta, glatka masa. Mlaku glazuru jednim pokretom preliti preko torte i sa što manje pokreta lopatice raspodeliti po celoj torti. Ostaviti da se suši nekoliko sati, dok se glazura ne stvrdne. Iseći na komade i servirati sa šlagom.
Savet:
Da bi proverili konzistenciju glazure, prelite glazuru na varjaču. Na varjači bi trebalo se nađe sloj od oko 4 mm. Ako je glazura suviše gusta, može da se razrediti kapima šećera iz lonca (ostatke šećera u posudi ponovo rastopiti sa malo vruće vode). Obratite pažnju da glazuru ne zagrejete previše, zato što posle sušenja neće biti sjajna.

Moja Majka pravi ja volim :D pa sam ovo naso na sajtu da i vi uzivate u ovom cokoladnom bozanstvu :D


Poruku je menjao/la koljac - Utorak, 2013-06-18, 6:03 PM


Forum » Opste diskusije » Zdravlje i Moda » Sta danas da kuham za rucak???? (recepti)
Page 2 of 2«12
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]