Sta danas da kuham za rucak????
| |
|
|
post # 17 | 2012-10-15 , 6:19 PM
|
Pile zacinjeno staviti u kesu za kuvanje zajedno sa krompirom zacinjenim kesu zatvoriti i staviti u pleh,kesu probusiti malo na vrhu i staviti u rernu,ispeci kao i obicno i prste da polizes. Ovo je zaista fantasticnog ukusa meni a nema smaranja sa mnogo sudova i gluposti. Inace ja ne kuvam i nisam taj tip osobe ali ovo obozavam da jedem.
Poruku je menjao/la Korisnica - Ponedeljak, 2012-10-15, 6:21 PM
"Ee pa pomoli se Bogu .. da ti da mir.. i da ti pokaze pravi put.. kreni dalje u zivotu s glavom gore .. i bit ce sve oke ! nemoj imati crne misli ne krvi sebe za nista.. ja verujem u tebe !"
|
|
| |
|
post # 18 | 2012-10-20 , 3:07 PM
|
pita krompirusa i jedna sa jabukama za danas
recept ofrlje
brasna ofrlje ehehhehe dva jajeta soli po ukusu
zamjesiti toplom vodom,
kad odstoji jedno 15 min premjesiti tijesto razvaljati kao rolt i isjeci na manje djelove,njih premazati ulje i ostaviti da stoje sto duze to bolje
izrendati krompir i veliku glavicu crvenog luka ,dodai,so,vegetu i biber
kad rastegnes jufku nauljiti,pobacati krompir i smotati tako sto uhvatis na kraj stolnjaka i srolas sa obe strane
za pitu sa jabukama
izrendati jabuke,poseceriti i dodati cimeta po zelji
postupak isti
PRIJATNOAdded (2012-10-20, 2:07 PM) --------------------------------------------- danas MUCKALICA nije ofrlje mada ja opet po svom
3 velike glavice crvenog luka isjeckati 1/2 kg teletine isjeci na kockice glavica bijelog luka 4 veca krompira na kockice 5-6 kasika graska sve dinstati uz blago dolijevanje vode,pred kraj dodati 1kg djuveca
ja dodam jednu onu kesu ledo djuveca a ubacim jos karfiola i svjeze dve paprike isjeckam na kockice i jos mrkve
na kraju isjeckati ljutu fafaronku ja stavim cilija
zacini lovorov list ljuta paprika,biber vegeta so...
zaprziti sa brasnom i crvenom paprikom
Fajlovi:
8217861.jpg
(140.9 Kb)
Poruku je menjao/la Uranijum - Petak, 2012-10-19, 3:39 PM
НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!
|
|
| |
|
post # 19 | 2012-10-20 , 3:26 PM
|
{Kolicinu vi odredite po broju osoba ili po ukusu,, ovdje nema pravila:} -piletina, tikvice -patlidzan, crvenog i bijelog luka -mrkve, krompira, rize, paprika -paradajza ili paste od paradjza -so, vegeta, biber, persuna, lovorov list, ili sta volite.
Priprema: Svo se povrce isjecka na sitno, na kockice,,,Luk i paprike prvo poprziti malo, da omeksaju, zatim krompir,i sve ostalo povrce( patlidzane morate prije jos izrezati , oguliti i posoliti, da puste sok, i ne budu gorki!). Povrce prepeci malo na ulju da omeska,,,Dodati rizu u to ( ja sam stavio casu rize basmati) zatim dodati jednu manju konzervu paste od paradajza i ostaviti da jos malo krcka na sporetu. Piletinu posebno, poprziti na ulju sa bijelim lukom ( sto krupnije izrezanim). Podmazati tepsiju, posuti po njoj povrce, zatim preliti vodom ( ne previse, nego onako da pokrije povrce, po potrebi kasnije dodavati jos vode). Staviti koji lovorov list, postu persunom i koji vec zacine volite, kerry nije los uz ovo. Preko toga staviti pecenu piletinu, i otprlike sahatak peci u sporetu, na srednjoj temparaturi! Uz ovo izvrsno ide svjez hljeb. Prijatno! Kopirano naravno..ja da ovo skuham...ma idi begaj
Poruku je menjao/la Mersoo - Subota, 2012-10-20, 3:29 PM
|
|
| |
|
post # 20 | 2012-10-22 , 12:53 PM
|
SITNI CEVAP
2 velike glavice luka 1/2 kg telece snicle 4 vece mrkve (sargarepa) so, vegeta, mljeveni biber
luk isjeci na kockice, izdinstati na ulju. kada ulje dobije zuckastu boju, dodati mrkvu (sargarepu) takodjer isjecenu na kockice. kada mrkva omeksa, dotati i telecu sniculu isjecenu na kockice (velicine zalogaja). poklopiti serpu i kuhati na niskoj temperaturi. u koliko je potrebno, dodati malo tople vode. pred kraj dodati zacine. PRIJATNO!
Ima ta jedna vrsta nedostajanja, po meni najgora, kada dvoje ljudi sjede jedno pored drugog i nedostaje im ono što više nisu... Nekada sam anđeo, nekada demon... ali sam uvijek 100% žena... Nikada nemoj odustati dok ne daš sve od sebe. Bolje je pokušati i ne dobiti ništa, nego ne pokušati i uvijek se pitati šta bi bilo da si pokušao...
|
|
| |
|
post # 21 | 2013-01-15 , 1:26 AM
|
НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!
|
|
| |
|
post # 22 | 2013-01-15 , 11:39 AM
|
Ima ta jedna vrsta nedostajanja, po meni najgora, kada dvoje ljudi sjede jedno pored drugog i nedostaje im ono što više nisu... Nekada sam anđeo, nekada demon... ali sam uvijek 100% žena... Nikada nemoj odustati dok ne daš sve od sebe. Bolje je pokušati i ne dobiti ništa, nego ne pokušati i uvijek se pitati šta bi bilo da si pokušao...
|
|
| |
|
post # 23 | 2013-05-27 , 4:30 PM
|
JAFFA
1 jaje 12 kasika brasna 12 kasika ulja 12 kasika mlijeka 14 kasika brasna 1/2 praska za pecivo
peci dve ovakve kore
jednu koru sitno izmrviti i dodati 2 smrznute izribane narandze, 5-6 kasika secera
1/2 dcl vode prokuvane sa 3 kasike marmelade (moze bilo koja)
sve sastaviti i izmjesati
staviti na pecenu drugu koru i preliti glazurom od 300g cokoladeAdded (2013-02-11, 12:16 PM) --------------------------------------------- COKOLADNI KOLAC
4 jaja 1/2 margarina 100g secera 2kasike brasna 1pp 100g cokolade (meni je najbolja Menaz )
FIL: 500ml halte 200g cokolade gustin
zumanjke pjenasto umutiti sa secerom,pa dodati omeksali margarin,istopljenu cokoladu,brasno i pp. nakon toga drvenom kasikom dodati sneg od belanaca i peci 40 min na 180 stepeni vruc kolac preliti sa 1,5dcl moze i vise hladnog mlijeka
Haltu i cokoladu staviti na laganu vatru mesati dok se cokolada skroz ne istopi i halta ne dodje do vrenja
vrucu kremu ne vrelu izliti na biskvit Added (2013-04-13, 9:16 AM) --------------------------------------------- danas za rucak:
JUNECA SUPA
junece meso s kosti staviti u lonac i usuti vodu
narezati mrkvu iliti sargareu i ispeci manju glavicu crvenog luka na ringli onako da malo dobije boje
sve kuvati dok se meso ne skuva skroz
izvaditi meso,i iskidati ga,izvaditi mrkvu i luk baciti supu procjediti i onda sve vratiti u lonac dodati,brokule,karfiol i povrce po zelji (ja samo to dvoje stavljam) staviti zacine i so i kuvati dok se povrce ne skuva,na kraju staviti rezance a moze i knedle
moj recept za knedle:
jedno jaje dobro umutiti,dodati griza i malo brasna kk margarina a moze i svinjska mast posoliti,i prasaka za pecivo dodati
dok supa kljuca vaditi malom kasicicom knedlice i ubacivati Added (2013-05-27, 3:30 PM) --------------------------------------------- lele pa vi nista ne kuvate
ZAPECENE PALACINKE (jope ofrlje na moj nacin)
ispeci jedno 20 palacinki
u posudu nasjeckati sitno,ccrveni i bjeli luk, afasirano meso sampinjone
zaciniti sa soli,i pikant vegetom
kad se izdinsta sa tim filovati palacinke i narendati malo tvrdog sira ja najvise volim edamer
save poredati u tepsiju i peci pred kraj zaciniti sa mladim sirom i pavlakom
НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!
|
|
| |
75 poruka na forumu
| |
18
| |
183
|
|
post # 24 | 2013-05-27 , 5:54 PM
|
ajj pravi svegetine
|
|
| |
|
post # 25 | 2013-05-27 , 7:39 PM
|
Proju.
Sastojci:
-500g palente; -100g psenicnog brasna; -2l jogurta; -prasak za pecivo; -jaje; -malo ulja i soli.
Prijatno!
So what if you can see,the dark inside of me?
|
|
| |
|
post # 26 | 2013-06-09 , 2:09 PM
|
bice supa,musaka nju svi znate da naprvite da ne pisem
i kolac
KOLAC SA JAGODAMA
Kora 8belanaca 400 gramašećera 1 kašika sirćeta Fil 8žumanaca 200 gramašećera u prahu 300 grama mlevenog petit keksa 1margarin 100 mlmleka 800-1000 gramasvežih jagoda 2-3 kesicešlaga
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom. 2 Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko. 3 Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag. 4 Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
P.S. upravo napravi kolac i fil je jako gust pa preporucujem da na koru stavite sav fil ,pa jagode i slag jer sam pola sata rastezala fil prko jagoda
НИЈЕ ВАЖНО КАКВА СИЛА НАС НАПАДА,НЕГО КОЛИКУ СВЕТИЊУ БРАНИМО!!!
|
|
| |
|
post # 27 | 2013-06-09 , 2:34 PM
|
Sljunak torta 10 belanaca 10 kašika šećera 10 kašika mlevenih oraha 6 kašike prezli umesto prezle moze i mleveni keks. 1 prašak za pecivo
Za kuglice 300 gr.mlevene plazme 200 gr. kokosa 200gr. secer u prahu 100gr. cokolade za kuvanje 1 margarin i 2 kese slaga Za fil 10 zumanaca 10 kasika secera 1 pud. od vanile 1l. mleka
Added (2013-06-09, 1:34 PM) --------------------------------------------- PRIPREMA 5 belanaca umutiti pa dodati 5 kašika šećera, 5kašika mlevenih oraha, 3 kašike prezli i 1/2 prašak za pecivo, dobro umutiti i peći koru. Potrebno je ispeći dve kore.
2
Fil: 10 žumanaca, 12 kašika šećera, 8 kašika brašna, 1 vanilin šećer i 1 puding od vanile dobro izmešati sa malo mleka koje se uzme od litra mleka, a ostalo staviti da kuva. Kad provri lagano dodavati smesu i mešati dok se ne zgusne. Kad je gotovo ohladiti i dodati 1 izmućen margarin.
Kuglice: sve sastojke dobro izmešati i oblikovati kuglice.Tortu slagati: kora, fil, kuglice, fil, kora i na kraju šlag
Vodite ljubav, a ne rat. A možete i oba, venčajte se
|
|
| |
|
post # 28 | 2013-06-18 , 5:00 PM
|
Ako volite piletinu, ima dobar nacin da je spremite!
Pilece bijelo meso izrezati na tanke snicle. Fil: umutiti 400 gr pavlake, sa pola putera i 1 kašikom vegete ili zacina koji koristite.
U plehu, podmazanom puterom ili tankim vrlo slojem ulja, cisto da nije suv pleh, pilece snicle redjati , pa preko fil, pa opet snicle , pa fil. To peci u rerni na tihoj vatri, da ne izgori.
Uz to mozete dodati kuvanu rizu, pomfrit, peceni / pire krompir...sve ide! Ukusno, i brzo se spremi!
|
|
| |
|
post # 29 | 2013-06-18 , 7:02 PM
|
Saher torta
140 grama putera (sobna temperatura) 110 grama šećera u prahu ½ struka vanile (srce struka) 6 žumanca 6 belanca 130 grama čokolade za kuvanje 110 grama šećera 140 grama brašna (mekog) 200 grama marmelade od marele puter (za posudu) brašno (za posudu) šlag (za serviranje) Za glazuru: 200 grama šećera 125 ml vode 150 grama čokolade Vreme potrebno za pripremu: više od 60 minuta Porcija: 12 Priprema: U činiju umutiti kremasto mek puter sa šećerom u prahu i srcem vanile. Polako dodavati jedno po jedno žumance i sjediniti u gustu masu. Istopiti čokoladu na pari i pomešati sa masom. Umutiti belanca, pri tome dodati šećer i mutiti ga dok masa ne postane čvrsta i sjajna. Belance dodati u masu sa žumancem, posuti brašnom i pažljivo pomešati varjačom. Masu od belanaca dodati u masu od žumanaca, preko toga posuti brašno i pomoću kašike sve pažljivo pomešati. Dno posude za pečenje pokriti papirom za pečenje, a ivicu podmazati puterom i posuti brašnom. Masu staviti u pleh, poravnati i peći u zagrejanoj pećnici na 170°C 55-60 minuta. Prvih 10-15 minita vrata pećnice držati ovorena za širinu prsta, nakon toga ih zatvoriti (kora je ispečena, kada na pritisak prstom pruža blagi otpor). Posudu sa korom nakon pečenja prebaciti na rešetku za kolače i pustiti 20 minuta da se ohladi. Nakon toga skinuti papir, okrenuti tortu i ohladiti koru, koja je ostala u posudi, da bi se poravnale sve neravnine. Nakon toga koru izvaditi iz posude i oštrim nožem prepoloviti. Malo ugrejati marmeladu, promešati i premazati sa njom obe polovine kore i ponovo ih spojiti. Celu koru i spolja premazati marmeladom i pustiti da se malo osuši. Za glazuru skuvati vodu i šećer otprilike 5-6 minuta, nakon toga pustiti da se ohladi. Istopiti čokoladu na pari i rastopljenu čokoladu polako pomešati sa rastvorom šećera, dok ne nastane gusta, glatka masa. Mlaku glazuru jednim pokretom preliti preko torte i sa što manje pokreta lopatice raspodeliti po celoj torti. Ostaviti da se suši nekoliko sati, dok se glazura ne stvrdne. Iseći na komade i servirati sa šlagom. Savet: Da bi proverili konzistenciju glazure, prelite glazuru na varjaču. Na varjači bi trebalo se nađe sloj od oko 4 mm. Ako je glazura suviše gusta, može da se razrediti kapima šećera iz lonca (ostatke šećera u posudi ponovo rastopiti sa malo vruće vode). Obratite pažnju da glazuru ne zagrejete previše, zato što posle sušenja neće biti sjajna.
Moja Majka pravi ja volim pa sam ovo naso na sajtu da i vi uzivate u ovom cokoladnom bozanstvu
Poruku je menjao/la koljac - Utorak, 2013-06-18, 7:03 PM
|
|
| |
Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik] |
|